printlogo


کد خبر: 143697تاریخ: 1394/5/25 00:00
فقر و بیکاری عامل اصلی ترک روستاها و شهرهای کوچک
مهاجرت سالانه 10 هزار لرستانی به کلانشهرها

نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر سرانه درآمدی و اقتصادی استان لرستان در مسیر نزول قرار گیرد بی‌تردید مهاجرت‎ها به کلانشهرها بویژه تهران زیاد می‎شود، گفت: براساس آمارهای بررسی شده سالانه بین 7 تا 10 هزار نفر از مردم لرستان به کلانشهر‌ها مهاجرت می‎کنند. حجت‌الله خدایی سوری با انتقاد از بودجه شهرداری‌های لرستان گفت: بودجه شهرداری‎های این استان به اندازه یکی از دهیاری‎های شهرهای پیشرفته کشور نیست. وی که در همایش شهرداران استان سخن می‌گفت، اظهار داشت: لرستان را محروم نگه داشته‎اند و چنانچه اصل 48 قانون اساسی را در کل کشور اجرا می‎کردند و عدالت و توسعه برای کل کشور بود امروز لرستان استانی نبود که لفظ محرومیت را یدک بکشد. وی با بیان اینکه درآمد سرانه مردم لرستان بر کسی پوشیده نیست، بیان کرد: در استانی که مردم آن درآمد ندارند و از عهده پرداخت مالیات برنمی‎آیند، شهرداری‎ها نمی‎توانند کاری از پیش ببرند. نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس گفت: بودجه شهرداری‎های لرستان به اندازه یکی از دهیاری‎های شهرهای پیشرفته کشور نیست. سوری با بیان اینکه وقتی جایی شهر می‎شود باید زیرساخت و توسعه را داشته باشد، اظهار کرد: برای مناطقی با 2 تا 3 هزار نفر که به شهر تبدیل شدند این شهر شدن هیچ نفعی برایشان ندارد.  وی ادامه داد: اگر سرانه درآمدی و اقتصادی استان این‎گونه باشد مهاجرت‎ها به کلانشهرها بویژه تهران زیاد می‎شود؛ براساس آمارهای بررسی شده سالانه بین 7 تا 10 هزار نفر از مردم لرستان مهاجرت می‎کنند. نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس یادآور شد: کلی از بودجه کشوری هزینه حاشیه شهرها می‎شود و چنانچه این بودجه در همان شهرهای کوچک هزینه و اشتغال پایدار ایجاد شود مهاجرت‎ها کمتر و حاشیه‌نشینی در اطراف شهرهای بزرگ ایجاد نخواهد شد.  وی گفت: ما ناخواسته در محرومیت قرار گرفته‎ایم و اگر بنا به دلایلی اصل 48 قانونی اساسی اجرایی نشد هم‌اکنون نیز این قانون بین آقایان وزرا نیز اجرایی نمی‎شود. سوری بیان کرد: بحث تراکم نیرو در شهرداری‎ها ادامه دارد و چاره‌ای نیست مگراینکه قانونی تصویب و جلوی این تراکم نیرو گرفته شود. بنا به این گزارش، چندی پیش نیز خدایی‌سوری، نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی از نرخ بالای بیکاری استان لرستان انتقاد کرد و گفت: نرخ بیکاری فصلی در لرستان به ۴۰ درصد هم می‌رسد.  وی مهم‌ترین مشکل استان لرستان را موضوع بیکاری عنوان کرد و افزود: با توجه به آمار اعلام شده، استان لرستان با
۳۵ تا ۴۰ درصد بیکاری رتبه نخست بیکاری را در کشور دارد.  نماینده مردم دلفان و سلسله در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در آمار نرخ بیکاری استان لرستان به این موضوع که شغل عمده مردم استان کشاورزی است و بیش از ۶ ماه از سال بیکار هستند توجه نشده که بروز اینگونه موضوعات موجب اعلام نرخ غیرواقعی بیکاری شده است.
ضرورت جلوگیری از تمرکز بیش از حد نیروی انسانی در شهرداری‎ها
همچنین معاون عمرانی وزیر کشور گفت: تمرکز بیش از حد نیروی انسانی در شهرداری‌ها ممکن است به فساد اقتصادی و مالی دامن بزند. هوشنگ خندان‎دل اظهار کرد: انجام پروژه‎های چند صد میلیاردی در شهر خرم‌آباد نشان از اعتماد سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به این شهر است. وی با تاکید براینکه براساس قانون نباید منابع مالی شهرداری‎ها از محل بودجه عمومی کشور پرداخت شود، افزود: درآمد شهرداری‎ها متکی بر فعالیت‎ها و اقدامات محلی است و چنانچه رونق اقتصادی در منطقه‎‎ای شکل گیرد نه‌تنها درآمدهای عمومی شهرداری افزایش می‎یابد بلکه در میزان افزایش درآمد هم موثر خواهد بود و در این باره حضور بخش خصوصی کارگشاست. معاون عمرانی وزیر کشور با بیان اینکه چنانچه سرمایه‎گذاری بخش خصوصی در شهرها حضور پررنگ داشته باشد، گردش مالی و اقتصادی موجب رونق گرفتن این شهرها می‎شود، اضافه کرد: وضعیت کنونی شهرداری‎ها موجبات گلایه‌مندی را بیان می‎کند که این مهم تحت تاثیر قانون نامناسبی است که در این حوزه حاکم است. وی گفت: شاهد تراکم بیش از حد نیروی انسانی در شهرداری‌ها هستیم و برخی از اقداماتی که در شهرداری‌ها شکل می‌گیرد موقت و گذرا نیست بلکه برای دوره‌های طولانی آثارش برجای می‌ماند. این مقام مسؤول ادامه داد: متاسفانه بیشتر منابع مالی شهرداری‎ها به جای اینکه صرف خدمت به مردم شود صرف هزینه‎های جاری نیروی انسانی می‎شود و این منجر به ناکارآمدی سیستم شده و مردم را نیز نگران می‎کند. خندان‌دل با اشاره به اینکه تمرکز بیش از حد نیروی انسانی در شهرداری‎ها ممکن است به فساد اقتصادی و مالی دامن بزند و بزرگ‌ترین سرمایه شهرداری که اعتماد عمومی است را به مخاطره بیندازد، یادآور شد: یکی از موضوعاتی که در مجلس مطرح بوده ساماندهی به نیروی انسانی در شهرداری‎ها بوده است؛ در حال حاضر وضعیت درآمد فعلی شهرداری تحت تاثیر قوانین است.


Page Generated in 0/0064 sec