printlogo


کد خبر: 143802تاریخ: 1394/5/27 00:00
رئیس‌کل نظام پزشکی کشور خواستار شد
افزایش 15درصدی ویزیت پزشکان عمومی

گروه اجتماعی:  برای حمایت از پزشکان عمومی در نظر گرفته شده ویزیت این گروه از پزشکان به رقم ویزیت متخصصان نزدیک شود، البته این در شرایطی است که سهم بیمه‌ها در پرداخت و حمایت از بیماران افزایش یابد. به گزارش«وطن‌امروز» علیرضا زالی، رئیس کل نظام پزشکی کشور در نشست خبری به مناسبت نزدیک شدن به روز پزشک، بیان داشت: مدلی که در زمینه ویزیت سرپایی در کشور اجرا می‌شود، مانند هیچ کجای دنیا نیست، بلکه منسوخ شده و این در حالی است که در دنیا برای ویزیت سرپایی براساس کتاب ارزشگذاری تعرفه، طبقه‌بندی نهگانه انجام شده است. وی ادامه داد: ما پیشنهاد دادیم باید این وضعیت نیز در کشور بازنگری شود اما متأسفانه بیمه‌ها اعلام کردند زیرساخت‌های آن موجود نیست. به گفته زالی، با رایزنی‌های انجام شده قرار است شورایعالی بیمه برای سال 95 این بخش از کتاب ارزشگذاری تعرفه را عملیاتی کند و چنانچه نشود، به پزشکان اطفال، عمومی، متخصصان داخلی و روانپزشکان ظلم می‌شود. البته بیمه‌ها قول همکاری دادند که سال 95 آن را عملیاتی کنند.
چالش فراوان در شواریعالی بیمه
وی خاطرنشان کرد: در شورایعالی بیمه با چالش‌های فراوانی مواجهیم، به همین دلیل رشد متعارفی را سال گذشته برای پزشکان عمومی دیدیم اما مصوبه آن در هیأت وزیران تغییر کرد و تصویب نشد. رئیس‌کل نظام پزشکی کشور ادامه داد: برای اولین‌بار به این سمت رفتیم که ویزیت پزشکان اطفال، متخصصان داخلی، عفونی، عمومی و روانپزشک را با تعرفه‌گذاری ترجیحی تعریف کردیم و رقمش را افزایش دادیم اما متأسفانه باز هم در هیأت وزیران به تصویب نرسید. وی همچنین اظهار داشت: اما به‌طور کلی پیشنهاد ما این است برای پزشکان عمومی در مناطق کم‌برخوردار، ویزیت ترجیحی درنظر گرفته شود و بیمه‌ها حمایت بیشتری کنند و ویزیت پزشکان عمومی اگر زیاد شد و به متخصصان نزدیک شد، بیمه‌ها سهم بیشتری را در مقابل پرداخت بیماران بپردازند. البته پیشنهاد ما به بیمه‌ها این است که مبنای محاسبه ویزیت، تعرفه بخش خصوصی باشد.
ویزیت پزشکان عمومی معادل متخصصان
وی تصریح کرد: از شکسته شدن مصوبات‌مان در هیأت دولت گلایه داریم، به همین دلیل یکی دیگر از پیشنهادهای‌مان این است که تعرفه پزشکان عمومی با 15 سال سابقه با رشد 15 درصدی امسال به تصویب برسد و پزشکان عمومی که مدرک
MDPHD دارند معادل متخصصان پول بگیرند. به گفته زالی بیمه‌ها در بحث ویزیت همکاری خوبی دارند، این در حالی است که منابع زیادی جابه‌جا نخواهد شد و بار مالی زیادی حتی با رشد کمتر از 14 درصدی بودجه عمومی بیمه در پی ندارد.
گلایه از کم کاری بیمه‌ها
وی همچنین درباره پوشش بیمه‌های تکمیلی و قراردادهایشان با بیمارستان‌های خصوصی گفت: چندین ماه است که بیمارستان‌های خصوصی معوقه‌های زیادی دارند، حجم بالایی از گردش مالی در این بیمارستان‌ها راکد مانده، بسیاری از آنها تا 8 ماه پولی دریافت نکرده و از طرفی بیمه‌ها نیز خودسرانه کسورات انجام داده و رقم پوششی را کاهش داده‌اند. این در حالی است که در تهران
80 درصد مراجعه بستری در بخش خصوصی با پوشش بیمه‌های تکمیلی و 20 درصد فقط به صورت آزاد است. رئیس کل نظام پزشکی کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر پوشش ناکافی بیمه‌های تکمیلی، بیمارستان‌های خصوصی را با چالش جدی روبه‌رو کرده است به طوری که در ابتدای تیرماه، این بیمارستان‌ها تمایل داشتند قراردادهایشان را فسخ کنند که با وساطت ما مرتفع شد. ما از بیمارستان‌ها و بیمه‌ها قول همکاری گرفته‌ایم اما اگر کسورات زیاد شد و بیمه‌ها پول ندادند، ما دیگر نمی‌توانیم وساطت کنیم.
طلب 3هزار و600میلیاردی بیمارستان‌های دولتی
رئیس کل نظام پزشکی کشور درباره پوشش بیمه‌های پایه در بیمارستان‌های دولتی نیز گفت: طبق آخرین اعلام رسمی، تا پایان اسفند 93، بیمارستان‌های دولتی 3هزار و 600 میلیارد تومان طلب داشته‌اند و داروخانه‌های تحت پوشش آنها
140 میلیارد تومان از بیمه‌های پایه طلبکارند، این موضوع باعث شده کارانه پرسنل عقب بیفتد و به فرمول قدیمی بازگردند.
پرونده حبس 18پزشک در قوه‌قضائیه
زالی همچنین درباره حبس پزشکان تصریح کرد: در حال حاضر هیچ‌گونه موردی از حبس پزشکان نداریم و خبرهایی که مبنی بر حبس 13 پزشک منتشر شده حقیقت ندارد، فقط پرونده حبس
18 پزشک را به قوه‌قضائیه برده‌ایم و امضای 22 هزار پزشک را در قالب کمپین اعتراض‌آمیز به این موضوع ارائه کردیم. وی ادامه داد: به همین ترتیب، قرار شد هر حکم حبس پزشک، قبل از اجرا به دفتر قوه‌قضائیه ارجاع داده شود و در همین راستا لایحه‌ای را به کمیسیون بهداشت مجلس برده‌ایم و چنانچه مصوب شود، به صورت مبنایی بحث حبس پزشکان حل خواهد شد. در حال حاضر با بخشنامه جدید رئیس قوه‌قضائیه، احکام حبس این 18 پزشک به صورت تعلیقی پیگیری می‌شود.
طرح تحول، نیازمند اعتبار
رئیس کل نظام پزشکی کشور درباره طرح تحول نظام سلامت و میزان رضایتمندی ارائه‌دهندگان خدمات از این طرح گفت:‌ مسلم آن است که پایداری منابع از الزامات اجرای این طرح است. این طرح بشدت نیازمند تامین اعتبارات مستمر، مکفی و غیرشناور است. دولت به هیچ‌وجه نباید در تامین اعتبارات این طرح فروگذار باشد. زالی در این باره افزود: بحث مهم دیگر آن است که در طرح تحول سلامت باید از بخش خصوصی صیانت شود؛ به گونه‌ای باید ریل‌گذاری‌ها صورت گیرد که بخش خصوصی دچار آسیب نشود. بر همین اساس از رؤسای سازمان‌های نظام پزشکی خواسته‌ایم آسیب‌های احتمالی این طرح را گزارش کنند.


Page Generated in 0/0086 sec