«امام مهربانی» ویژهبرنامه ولادت امام رضا(ع) در شبکه قرآن
به مناسبت ایام ولادت حضرت علیبن موسیالرضا(ع) ویژهبرنامه «امام مهربانی» روی آنتن شبکه قرآن سیما میرود. به گزارش تسنیم، «امام مهربانی» عنوان ویژهبرنامه شبکه قرآن سیماست که با بررسی زندگانی امامرضا(ع) از ولادت تا شهادت با حضور کارشناسان برجسته مذهبی به مناسبت ولادت آن امام همام به صورت زنده و مستقیم از مشهد مقدس روی آنتن این شبکه میرود. مدیحهسرایی مداحان اهل بیت(ع)، مصاحبه با خادمان حرم رضوی و پخش تلاوت قرآن کریم و تصاویر از صحن حرم مطهر از دیگر بخشهای پیشبینی شده در «امام مهربانی» است که تا چهارشنبه 4 شهریورماه هر شب از ساعت 23 پخش خواهد شد.
منابعی که در فیلمنامه «محمد رسولالله(ص)» نقش داشتند
نویسنده فیلمنامه «محمد رسولالله(ص)» میگوید: «من فکر میکردم بهتر است به زبانی برسیم که پیش از این امتحانش را در سینما پس داده، مثل شیوه گفتاری فیلم اسپارتاکوس که در این صورت باید شیوه نگارش کتابهایی مثل تاریخ طبری و تفسیر خواجه عبدالله انصاری را در نظر میگرفتیم». به گزارش سایت رسمی فیلم«محمد رسولالله(ص)»، فیلمنامه هر فیلمی بنیان و اساس آن است و یکی از فیلمنامهنویسان فیلم عظیم «محمد رسولالله(ص)» فیلمنامه نویس قدیمی ایران، کامبوزیا پرتوی است که در خصوص منابع مورد استفاده برای نگارش فیلمنامه میگوید: «کتابی را نویسندهای مصری درباره زندگی حضرت محمد(ص) نوشته بود. نکته حائز اهمیت در آن کتاب، دیدگاه نویسندهای سنی بود به حضرت پیامبر. این کتاب ما را به دیدگاه مسلمانان سنی نزدیک میکرد و شرایطی را فراهم میآورد تا ما با دیدگاه اهل سنت نسبت به پیامبریِ حضرت محمد (ص) بیشتر آشنا شویم. پس از مطالعه آن کتاب، من تحقیقاتم را آغاز کردم و در نهایت به تحقیق جامعتری رسیدم؛ از جمله به کتابی برخوردم که زوایای تازهای از زندگی حضرت را برایم روشن کرد و آن کتاب مسیحا نوشته سیدمصطفی موسوی گرمارودی بود. با مطالعه این کتاب، بسیاری از مناسبات اجتماعی زمان زندگی حضرت پیامبر برایم روشن شد.». برای بازنویسی فیلمنامه، سینماگران دیگری هم به جمع سازندگان اضافه شدند؛ از جمله سیدرضا میرکریمی. پرتوی میگوید: «وقتی آقای میرکریمی به جلسات ما ملحق شدند، این پیشنهاد مطرح شد که اگر بخواهیم زبان گفتاری فیلم را طور دیگری ببینیم، چطور میشود؟ من گفتم بهتر است برای این شیوه دیالوگنویسی به سراغ افراد دیگری بروید. آنها پرسیدند پیشنهاد من چه کسی است؟ و من گفتم این زبان در تخصص آقای بهرام بیضایی است و ایشان میتوانند این زبان را پربارتر کنند اما آقای بیضایی در ایران نبودند و آقای میرکریمی، آقای حمید امجد را پیشنهاد دادند و ایشان هم یک مرحله روی دیالوگهای فیلمنامه کار کردند که بخشهایی از این دیالوگها در فیلم موجود است». پرتوی درباره همکاری با مجیدی میگوید: «همکاری با مجید مجیدی بسیار شیرین بود، فرصت بسیار خوبی بود برای من و مجیدی که یکدیگر را به چالش بکشیم و مدام درباره کار با هم حرف بزنیم».
تئاتر رضوی نیازمند نهادینهشدن سرمایه و باور مذهبی
داوران بخش مسابقه دهمین جشنواره تئاتر رضوی معتقدند رسیدن به نتیجه مورد نظر در این جشنواره که همانا آثار قابل قبول و حرفهای است، میسر نخواهد شد مگر آنکه این جشنواره از 2 بعد اقتصادی و اعتقادی برجسته شود. به گزارش فارس، مهرداد رایانیمخصوص معتقد است جریانی در کشور ما وجود دارد که وابسته به حضرت رضا(ع) است و اعماق قلب تمام ایرانیها به این موضوع متصل است و ما به عنوان یک ایرانی همواره نسبت به این جریان، نوعی سمپاتی داریم. این داور جشنواره تئاتر رضوی ادامه داد: بدون اینکه لازم باشد دولت یا نهادی دخالت کند یا کسی چیزی را به ما تحمیل کند، یک رابطه دلی میان ما و امام رضا(ع) وجود دارد و ما به واسطه مکتب شیعه نسبت به این مقوله ارادتی پیدا کردیم؛ بنابراین اگر میخواهیم در عرصه تئاتر رضوی هم موفق باشیم، بهترین راه استفاده از این شیوه است؛ به این معنا که باید هنرمندان را نسبت به این مقوله، به نحوی ارتباط دهیم که دلشان با این کارها باشد و به این سمت بیایند، بدون اینکه تشریفات خاصی برای آنها مهیا کنیم.