در حال حاضر جوش شیرین و بلانکیت با هم در رقابت برای ناسالم کردن نان هستند. از طرفی نمکی که در نانواییها مورد استفاده قرار میگیرد، نمک تصفیه نشده و ناخالص است. به گزارش روابطعمومی اتاق تهران ششمین نشست کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران، وضع کنونی تولید نان صنعتی و سلامت نان در کشور را مورد بررسی قرار داد؛ مسالهای که با هشدار مشاور رئیس سازمان ملی استاندارد درباره استفاده از افزودنیهای غیرمجاز به خمیر نان سنتی و ماشینهای پخت غیراستاندارد آغاز شد و با تایید دیگر اعضا درباره پایین بودن میزان سلامت نان مصرفی مردم همراه شد. غلامرضا قاسمپور با اشاره به مساله وجود بلانکیت در نان سنتی، گفت: قرار است این موضوع مورد پیگیری سازمان غذا و دارو قرار گیرد. قاسمپور با تصریح اینکه نان در ایران گران و بیکیفیت است، ادامه داد: هزینهای که در دولت برای اختصاص یارانه به نان داده میشود هزینه تمامشده نان را بالا میبرد درحالی که محصول نهایی بیکیفیت است. قاسمپور با بیان اینکه بیش از 90 درصد نان مصرفی مردم را 4 گروه نان لواش، تافتون، سنگک و بربری تشکیل میدهد، گفت: در نان سنتی مصرفی مردم، بلانکیت مشاهده شده که مادهای خطرناک و سرطانزاست. این کارشناس سازمان استاندارد اعلام کرد ماده بلانکیت برای سفید شدن نان و نرم کردن بافت آن به کار میرود و در 2 نوع چینی با قیمت 8500 تومان و آلمانی با قیمت 9500 تومان در بازار موجود است. قاسمپور غیراستاندارد بودن ماشینهای پخت نان را معضل دیگری عنوان کرد که باعث ورود عناصر ناسالم به نان در حین پخت میشود. قاسمپور با اشاره به یارانهای که دولت به سوخت نانواییها میدهد، اضافه کرد: حساب شده است اگر دولت خودش ماشین استاندارد و سالم برای پخت نان را بخرد و رایگان به نانواییها بدهد مقرون به صرفهتر از پرداخت یارانه سوخت به ماشینهای پخت غیراستاندارد است. مشاور رئیس سازمان استاندارد افزود: بلانکیت یک ماده صنعتی است و مشخص است که خود نانواها و افراد عادی جامعه این ماده وکاربردهایش را نمیدانند. بنابراین حتماً این ماده از طریق فردی آگاه که ممکن است از طریق فروش این ماده سود میبرد به نانواییها معرفی شده است. ضمن اینکه بلانکیت در داخل کشور تولید نمیشود و برای مصارف صنعتی نیز از خارج از کشور وارد میشود. وی همچنین عنوان کرد برخی نانهای صنعتی نیز افزودنیهایی دارند که نمیتواند مجاز باشد.