printlogo


کد خبر: 144941تاریخ: 1394/6/15 00:00
رهبر انقلاب در حکمی اعضای جدید شورایعالی فضای مجازی را منصوب کردند
10 مأموریت شورایعالی فضای مجازی
دستور انحلال شوراهای موازی شورایعالی فضای مجازی

گروه اجتماعی: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در حکمی اعضای جدید شورایعالی فضای مجازی را برای یک دوره ۴ ساله منصوب کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این حکم، با اشاره به اهمیت شورایعالی فضای مجازی در «مواجهه هوشمندانه و مقتدرانه با تحولات این عرصه» و همچنین وظیفه اصلی این تشکیلات یعنی «سیاستگذاری، مدیریت کلان و برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های لازم و بهنگام و نظارت و رصد کارآمد و روزآمد در فضای مجازی»، 10 محور مهم وظایف و مأموریت‌های شورایعالی فضای مجازی را ابلاغ کردند. متن حکم رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
پیدایش فضای مجازی در چند دهه‌ اخیر یکی از بزرگ‌ترین نمادهای تحول جهانی است. رخدادی که تأثیرات شگرف آن هر روز در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی و دفاعی در عرصه‌ ملی و بین‌المللی نمود بیشتری پیدا می‌کند.
اکنون  بیش از 3 سال از تشکیل شورایعالی فضای مجازی می‌گذرد؛ شورایی که با مرکز ملی فضای مجازی وابسته به آن، به‌عنوان نقطه کانونی مواجهه‌ هوشمندانه و مقتدرانه با تحولات پرشتاب این عرصه، برای استفاده از فرصت‌ها و ظرفیت‌ها و مقابله با آسیب‌ها و تهدیدات آن شناخته شده است.
وظیفه اصلی این تشکیلات سیاستگذاری، مدیریت کلان و برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های لازم و بهنگام و همچنین نظارت و رصد کارآمد و روزآمد در این عرصه است. لذا لازم است با توجه به تحولات سریع و پیچیده در این میدان از یک طرف و نیازهای واقعی و متراکم کشور از طرف دیگر، خود را برای انجام رسالتی سنگین در یک دوره 4 ساله آماده کند.
اینجانب ضمن تأکید بر مفاد حکم اولیه تشکیل شورا و پیوست آن، ضروری می‌دانم نکات و موارد زیر، مورد اهتمام و توجه جدی رئیس و اعضای محترم شورایعالی فضای مجازی قرار گیرد.
1- انحلال شوراهای عالی مصوب در گذشته که موازی این شورا هستند، به‌منظور تحکیم جایگاه فراقوه‌ای و موقعیت‌محوری و کانونی شورایعالی و نیز انتقال وظایف آن شوراها به شورایعالی فضای مجازی.
2- تثبیت و تقویت جایگاه مرکز ملی فضای مجازی به‌عنوان بازوی شورایعالی فضای مجازی در جهت تحقق تصمیمات آن شورا با وظایف: رصد وضعیت جاری فضای مجازی و پیش‌بینی و آینده‌نگری تحولات دراین فضا در سطح ملی و بین‌المللی،‌ ایجاد هماهنگی و هم‌افزایی میان وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای مختلف ذی‌ربط در ابعاد علمی، فنی، ‌اقتصادی، ‌بازرگانی، ‌حقوقی، انتظامی، ‌امنیتی و دفاعی مرتبط با فضای مجازی و نظارت مستمر بر عملکرد دستگاه‌ها و بخش‌های ذی‌ربط در چارچوب مصوبات شورایعالی.
3- ارتقای جمهوری اسلامی ایران به قدرت سایبری در طراز قدرت‌های تأثیرگذار جهانی و برخورداری از ابتکار عمل و قدرت تعامل با دیگر کشورها در جهت شکل‌دهی به قواعد و قوانین مرتبط با فضای مجازی در عرصه جهانی با رویکرد اخلاق‌مدار و عادلانه.
4- اهتمام ملی و همه‌جانبه و سرمایه‌گذاری جدی در امر ایجاد و توسعه انواع فناوری‌ها و صنایع کاملاً پیشرفته و رقابتی خصوصاً با استفاده و ایجاد رشته‌های نوین دانشگاهی و تربیت سرمایه‌های انسانی متعهد،‌ متخصص و کارآمد مورد نیاز در بخش‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، محتوایی و خدماتی در تمام ابعاد فضای مجازی بویژه در برنامه ششم توسعه و برنامه‌ریزی سالانه کشور.
5- تسریع در راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات پس از تصویب طرح آن در شورایعالی و نظارت مستمر و مؤثر مرکز ملی بر مراحل راه‌اندازی و بهره‌برداری از آن.
6- اهتمام ویژه به سالم‌سازی و حفظ امنیت همه‌جانبه فضای مجازی کشور و نیز حفظ حریم خصوصی آحاد جامعه و مقابله مؤثر با نفوذ و دست‌اندازی بیگانگان دراین عرصه.
7-  ترویج هنجارها، ‌ارزش‌ها و سبک زندگی اسلامی- ایرانی و ممانعت از رخنه‌ها و آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی در این عرصه و مقابله مؤثر با تهاجم همه‌جانبه فرهنگی و نیز ارتقای فرهنگ کاربری و سواد فضای مجازی جامعه.
8- احراز جایگاه و سهم مناسب برای اقتصاد دانش‌بنیان در فضای مجازی در چارچوب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی کشور و برنامه‌ریزی همه‌جانبه برای بهبود شرایط کسب وکار مرتبط با فناوری‌های مجازی و بهره‌گیری از فرصت‌های اشتغالزایی و نیز رونق محتوا، خدمات و تجارت در این عرصه.
9- توسعه محتوا و خدمات کارآمد و رقابتی منطبق بر ارزش‌ها و فرهنگ اسلامی– ایرانی در تمام قلمروهای مورد نیاز جامعه و جلب مشارکت‌های مردمی و به کارگیری ظرفیت‌های بخش خصوصی در این زمینه.
10- تدوین و تصویب نظام‌های امنیتی، حقوقی، قضایی و انتظامی مورد نیاز در فضای مجازی.
ترکیب اعضای حقوقی و حقیقی شورایعالی فضای مجازی برای دوره جدید به شرح زیر اعلام می‌شود:
اعضای حقوقی این شورا عبارتند از: رئیس‌جمهور (رئیس شورایعالی)، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه قضائیه، رئیس سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، دبیر شورایعالی و رئیس مرکز، دادستان کل کشور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر اطلاعات، وزیر آموزش و پرورش، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشور، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و همچنین اعضای حقیقی: حجج اسلام و آقایان دکتر سیدسعیدرضا عاملی، دکتر حمید شهریاری، دکتر رضا تقی‌پور، دکتر مهدی اخوان بهابادی، مهندس مسعود ابوطالبی، دکتر کامیار ثقفی، دکتر رسول جلیلی و مهندس سیدعزت‌الله ضرغامی.
 

تغییرات اعضای حقیقی و حقوقی شورایعالی فضای مجازی
اعضای جدید شورایعالی فضای مجازی که برای یک دوره 4 ساله از سوی مقام معظم رهبری منصوب شده‌اند، با تغییرات زیادی در تعداد اعضای حقوقی و  اعضای حقیقی همراه بوده است. براساس این گزارش، وزیر آموزش‌وپرورش، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور افرادی بودند که به جمع اعضای حقوقی شورایعالی فضای مجازی اضافه شدند. همچنین حجت‌الاسلام سعیدرضا عاملی، مدرس و پژوهشگر حوزه‌های ارتباطات و دنیای مجازی، رضا تقی‌پور، وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات و مهدی اخوان‌بهابادی، دبیر شورایعالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی در دولت دهم و قائم‌مقام فعلی رئیس سازمان صدا‌وسیما در امور فناوری و رسانه‌های نوین جزو نفراتی بودند که جایگزین اعضای سابق شده و به اعضای حقیقی شورا اضافه شده‌اند و نامی از  علیرضا شاه‌میرزایی و سیدجواد مظلومی که سابق بر این عضو حقیقی شورا بودند، دیده نمی‌شود. این در حالی است که به نظر می‌رسد این تغییرات دارای پیام و مفهومی ویژه است که اهمیت این فضا را در ابعاد گوناگون نمایان می‌کند. ورود وزرای آموزش‌وپرورش و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نشان از ضرورت پرداختن و مهم شمردن فضای مجازی در  فضای بنیادین تحصیل علم و همچنین در عرصه دفاعی و نظامی دارد.


Page Generated in 0/0057 sec