printlogo


کد خبر: 145515تاریخ: 1394/6/24 00:00
برجام

رئیس سابق ام‌آی‌۶:
ماهیت انقلابی‌ ایران در دوره ۱۵ ساله برجام تغییر می‌کند
«جان ساورز» رئیس پیشین سرویس اطلاعات خارجی انگلیس در مصاحبه‌ای ادعا کرد طی ۱۰ تا ۱۵ سال اجرای برجام، ماهیت انقلابی‌گری ایران تغییر می‌یابد.  به گزارش فارس، رئیس پیشین MI6 انگلیس در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان ادعاهایی بی‌اساس درباره مواضع مردم ایران در قبال دولت و تغییر ماهیت انقلابی جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد. «جان ساورز» در پاسخ به سوال فرید زکریا، مجری برنامه جی‌پی‌اس درباره برجام گفت: «من فکر می‌کنم آنچه ما داریم می‌بینیم یک کشوری است که در حال دوران گذار و انتقال از یک پایه و اساس انقلابی‌گری به یک کشور عادی‌تر و نرمال‌تر است». وی که عضو تیم مذاکره‌کننده انگلیس در سال‌های ابتدایی مذاکرات هسته‌ای بود، مدعی شد: «البته تنش‌ها و درگیری‌هایی در داخل کشور (ایران) وجود دارد». ساورز همچنین ادعا کرد: «من فکر می‌کنم ما نیاز به قدری صبر استراتژیک در قبال ایران داریم تا به آن، زمان برای توسعه و تکامل ظرف ۱۰ تا ۱۵ سال پیش رو بدهیم. البته اگر ایران سعی به گریز هسته‌ای بکند، ما همچنان یک ضامن نهایی که همان حمله محتمل نظامی است، داریم اما من فکر می‌کنم این احتمال وجود دارد که ایران طی
۱۰ تا ۱۵ سال آینده به کشوری عادی‌تر و نرمال‌تر تبدیل شود و ما باید این احتمال را تقویت کنیم».

طرف مقابل اگر زیر قولش بزند ابزاری برای مقابله نداریم
استاد دانشگاه تهران در تشریح فضای 5/1 سال پس از اجرای توافق گفت: یک سال و نیم دیگر زمانی است که اگر برجام با وضعیت فعلی‌اش اجرا شود، ایران به همه تعهداتش عمل کرده، آژانس راستی‌آزمایی انجام داده و طرف مقابل اگر بخواهد زیر قولش بزند و به تعهداتش عمل نکند هیچ ابزاری برای مقابله نداریم. به گزارش نسیم، فواد ایزدی با اشاره به بیانات رهبری درباره لزوم لغو همه تحریم‌ها، گفت: این نکته که مقام معظم رهبری در فرمایشات خود می‌گویند «اگر بخواهند تعلیق کنند ما هم تعلیق می‌کنیم» دقیقاً اینجا جواب می‌دهد و الآن متوجه می‌شویم چرا فرمایشات ایشان درست بود. وی در تشریح دلایل عدم اعتماد به طرف مقابل ناشی از ضعف برجام خاطرنشان کرد: اگر ما سیستم هسته‌ای خودمان را به جای تعلیق ریشه‌کن کنیم یعنی مثلاً 10 هزار کیلو را تبدیل به 300 کیلو کنیم، معنایش ریشه کن کردن است و آن 9 هزار و 700 کیلو دیگر نیست؛ یا مثلاً داخل اراک بتن بریزیم، این ریشه‌کن کردن است و درست‌بشو نیست؛ بتن می‌ریزند که دیگر نتوانیم به حالت اولش برگردانیم و اگر این کار را انجام دهیم، یک سال و نیم دیگر فردی که رئیس‌جمهور آمریکاست، ممکن است مثل اوباما بحث وتو را نداشته باشد؛ اگر جمهوری‌خواه باشد کار خودش را انجام خواهد داد.

بازدید اعضای کمیسیون برجام از تأسیسات اراک
اعضای کمیسیون ویژه بررسی برجام مجلس شورای اسلامی صبح دیروز (دوشنبه) از تأسیسات هسته‌ای اراک بازدید کردند. به گزارش «وطن امروز»، در ادامه برنامه‌های کمیسیون ویژه بررسی برجام برای اعلام نظر نهایی درباره متن جمع‌بندی توافق هسته‌ای، روز گذشته اعضای این کمیسیون به‌همراه تعدادی از نمایندگان مجلس به تاسیسات اراک رفتند. در جریان این بازدید برخی مسؤولان سازمان انرژی اتمی نیز حضور داشتند.
همزمان با این بازدید سخنگوی کمیسیون ویژه برجام از برگزاری نشست ویژه کمیسیون متبوعش پیرامون تنظیم گزارش برجام خبر داد. سیدحسین نقوی در این‌باره به فارس گفت: کمیسیون برجام روز چهارشنبه هفته جاری (25 شهریورماه) پس از ۲ نشستی که با حضور آقای ولایتی و برخی حقوقدان‌های حوزه بین‌الملل برگزار می‌شود،‌ اقدام به برگزاری نشست ویژه می‌کند.


Page Generated in 0/0077 sec