printlogo


کد خبر: 145822تاریخ: 1394/6/30 00:00
اظهارات انتقادی نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر نسبت به عملکرد سازمان‌ها در سیلاب اخیر
گلایه از عملکرد مدیریت بحران کشور بالا گرفت

گروه اجتماعی: در شرایطی که 3 روز از وقوع سیلاب در استان تهران و برخی نقاط دیگر کشور گذشته است، همچنان نحوه امدادرسانی به حادثه‌دیدگان و اعلام آمارهای ضد و نقیض از مفقودان این حادثه به محل بحث تبدیل شده است. سیلاب جمعه‌شب که ظرف مدت کوتاهی 12کشته به جای گذاشت، توفانی از انتقادات را نسبت به عملکرد مدیریت بحران در پی داشته است، چرا که به اعتقاد نمایندگان، امکانات ضعیفی که در حد و اندازه جمعیت کشور نیست زمانی که با چاشنی سوءمدیریت و کوتاهی نیز همراه شود بازی با جان مردم به شمار می‌آید. این در حالی است که اخبار ضد و نقیضی درباره مفقودان سیلاب در شرق تهران در محافل خبری و رسانه‌ای نقل شده است. بر اساس آنچه ناصر چرخساز، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر اعلام کرده، یک نفر در جریان این سیلاب مفقود است که همچنان جست‌وجوها برای یافتن وی ادامه دارد. اما آنچه بیشتر مورد توجه اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس، اعضای شورای شهر تهران و نمایندگان این استان قرار گرفته، وضعیت بحرانی مدیریت بحران است که به گفته مجتبی شاکری، عضو شورای شهر تهران در مواقع بروز بحران در خواب بسر می‌برند! ناکارآمدی تجهیزات و کم‌توجهی دولت به تامین امکانات مورد نیاز امدادی نیز از دیگر موضوعاتی است که بهارستان‌نشینان نسبت به آن گلایه کرده‌اند.
  مدیران مدیریت بحران در خواب
نحوه مدیریت و امدادرسانی به سانحه‌دیدگان سیلاب چند روز گذشته به شورای شهر نیز کشیده شد. مجتبی شاکری، عضو شورای اسلامی شهر تهران درباره  سیلاب‌ کلانشهر تهران گفت: باید بین مدیران مدیریت بحران و سایر سازمان‌ها مدیریت یکپارچه ایجاد شود البته نباید زحمات ستاد مدیریت بحران را هم نادیده گرفت، اما کوتاهی‌هایی هم صورت می‌گیرد. به گفته شاکری، تمرین‌های ستاد مدیریت بحران نسبت به حوادث ضعیف است، باید مانورها و رزمایش‌هایی صورت گیرد. مدیران مدیریت بحران در مواقع بحران خوابند.
امکانات ضعیف مدیریت بحران
علاوه بر این بهارستان‌نشینان هم نسبت به عملکرد سازمان مدیریت بحران انتقادهایی را مطرح کرده‌اند.  فرهاد بشیری، نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نباید با یک سیل جزئی جان چند تن از هموطنانمان گرفته شود، به فارس گفته است: مدیریت بحران باید تعامل و ارتباط بیشتری با رسانه‌ها داشته باشد که هنگام وقوع حادثه اطلاع‌رسانی گسترده‌ای صورت بگیرد.
نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: سازمان مدیریت بحران کشور در شأن و اندازه کشوری با 80 میلیون جمعیت نیست و باید برای این سازمان برنامه‌ریزی بهتری صورت گیرد. بشیری یادآور شد: نباید هنگام حادثه پمپ آب کار نکند، باید تمام وسایل مدیریت بحران آماده باشد تا بتوانند خیلی سریع‌تر جلوی خطرات ناشی از حادثه را بگیرند. به گفته وی، دولت باید همه تجهیزات و امکانات مورد نیاز سازمان مدیریت بحران را مهیا کند.
بازی مدیران با جان مردم
امنیت مردم هنگام بروز سوانح نیز از دیگر موضوعاتی است که نمایندگان بر آن تاکید کردند.
مجتبی رحماندوست، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره حادثه سیلاب و جان باختن 12 نفر از هموطنانمان در این حادثه اظهار داشت: باید مدیران اجرایی نسبت به امنیت مردم هنگام حوادث اقدامات لازم را انجام دهند. به باور وی، مدیرانی که در این زمینه کوتاهی می‌کنند با جان آدم‌ها بازی کرده‌اند و وزارت نیرو و شهرداری‌ها موظف هستند نسبت به ایجاد کاهش خطرات بلایای طبیعی اقدام کنند. رحماندوست با تاکید بر اینکه باید در اولویت مدیریت بحران، فرهنگ‌سازی مقابله با بحران باشد، یادآور شد: در صورتی که فرهنگ‌سازی لازم صورت نگیرد هر مقدار که هشدار نیز داده شود باز هم شاهد تلفاتی هنگام حوادث کوچک خواهیم بود. عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا وزیر  یا رئیس سازمان مدیریت بحران برای توضیحات درباره حادثه سیلاب به مجلس احضار می‌شوند، تصریح کرد: در کمیسیون اجتماعی مجلس در این باره بحثی صورت نگرفته و اگر احضار آنها تاثیری در کاهش بلایای طبیعی داشته باشد این اقدام صورت خواهد گرفت.
 


Page Generated in 0/0057 sec