printlogo


کد خبر: 145826تاریخ: 1394/6/30 00:00
قفل‌ زنگ‌زده صنایع چه وقت باز می‌شود؟
احیای صنعت مازندران نیازمند تدبیر

در حالی مازندران مقصد بیست‌ودومین سفر هیات دولت می‌شود که حال‌ و روز صنعت و تولید آن خوش نیست و قفل بر در برخی کارخانه‌ها خورده است. تعطیلی ۴۵ درصد واحدهای تولیدی و معوقات بانکی ۱۵ درصد واحدهای دیگر، حال ‌و روز نامناسبی را برای صنعت رقم‌زده و مازندران با سفر دولت، منتظر رمزگشایی برای رونق‌بخشی به فعالیت‌های اقتصادی است. این وضعیت در حالی است که استان مازندران یکی از قطب‌های مهم اقتصاد کشور در بخش‌های مختلف خدماتی، کشاورزی و ... است و شرق مازندران نیز به دلیل دارا بودن ظرفیت‌ها و پتانسیل فراوان و قرار گرفتن بندر امیرآباد به‌عنوان سومین بندر بزرگ کشور در این منطقه بر قابلیت‌های مختلف اقتصادی استان افزوده است. مهاجر، رئیس اتاق بازرگانی مازندران بابیان اینکه مازندران از مواهب طبیعی بسیار بالایی برخوردار است، گفت: ۳ هزار و ۵۰۰ واحد اقتصادی در شهرک‌های صنعتی مازندران در حال فعالیت هستند که ۵۵ درصد فعال یا نیمه‌فعالند و
۴۵ درصد در تعطیلی به سر می‌برند. مهاجر با اعلام اینکه ۳۵ درصد شهرک‌های صنعتی دارای معوقات بانکی و مشکلات حاد هستند و با اشاره به توانمندی مازندران در بخش کشاورزی بیان کرد: مازندران در بخش کشاورزی با سالانه تولید بیش از 5/6 میلیون تن محصولات کشاورزی مقام نخست را دارد. وی تصریح کرد: در ۱۲ محصول کشاورزی مازندران رتبه اول را دارد و بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج کشور در مازندران تولید می‌شود.  مهاجر با اشاره به اینکه ۸۰ درصد تولیدات کیوی مازندران به کشورهای آسیای میانه صادر می‌شود، اظهار کرد: مازندران 5/2 میلیون تن مرکبات تولید می‌کند که قابلیت صادراتی بالایی دارد.  این مسؤول با بیان اینکه در مجموع تولیدات ماهیان دریایی سالانه ۹۵ هزار تن است، افزود: مازندران ۲۰ درصد تولید مرغ کشور را دارد که ۵۰ درصد از تولیدات مرغ برای استان مازاد است و قابلیت صادرات دارد.  رئیس اتاق بازرگانی مازندران با تاکید بر اینکه فعالان استان در زمینه کسب و کار مشکل سرمایه در گردش دارند، عنوان کرد: کاهش نرخ تسهیلات بانکی در این زمینه می‌تواند چاره‌ساز باشد. وی افزود: باید برای شناسایی تولیدکنندگان واقعی و دریافت تسهیلات تولید تدابیری اتخاذ شود.  مهاجر اظهار کرد: فراهم کردن زمینه برای شبانه‌روزی کردن فعالیت گمرگ امیر‌آباد برای رونق صادرات مازندران ضروری است و در این زمینه نیاز به حمایت اتاق بازرگانی ایران است.  وی ادامه داد: مازندران استان گردشگرپذیر است و همه شرایط آن آماده است ولی هیچ اقدامی برای توسعه فعالیت گردشگری نمی‌شود. رئیس اتاق بازرگانی مازندران گفت: امروز نگاه‌ها به حمایت جدی از اتاق است اما مشکلات زیادی در پشت برگ سبز مازندران نهفته است و می‌طلبد که دولت روحانی اقدامات جدی به عمل آورد. مهاجر درباره مهم‌ترین مشکلات پیش‌روی فعالان اقتصادی و موانع توسعه استان بیان داشت: سرمایه در گردش، تأمین اجتماعی، امور مالیاتی و ارزش‌افزوده مهم‌ترین مشکلات پیش روی تولید هستند.  وی اختصاص تسهیلات سرمایه در گردش به حوزه‌های تولیدی فعال و صادرکنندگان را لازم دانست و گفت: متأسفانه بانک‌ها تسهیلات سرمایه در گردش را ۶ تا ۹ ماهه یا یک‌ساله اعطا می‌کنند که فعالان اقتصادی عمدتاً نمی‌توانند در موعد مقرر تسویه‌حساب کنند و مشمول بدهی سررسید گذشته و همچنین جرایم می‌شوند.  رضا رستمی، مسؤول انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل مازندران نیز در گفت‌وگو با مهر، با اعلام اینکه حمل‌ونقل در شرق مازندران از جایگاه مناسبی برخوردار نیست خواهان توجه به این بخش شد و بر نوسازی ناوگان حمل‌ونقل و توجه به نظرات کارشناسان این بخش در امور مختلف ترافیکی و حمل‌ونقل تأکید کرد. همچنین ناصر مهردادی، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران نیز با اشاره به اینکه تعامل محیط‌زیست با صنعت نگاهی است که همواره در محیط‌ زیست وجود دارد، معتقد است: تنها ۴ درصد از مشکلات بخش‌های مختلف اقتصادی، مربوط به محیط‌‌زیست است که امیدواریم با تعامل بیشتر این مشکلات نیز برطرف شود و شاهد صنایعی سبز، پاک، پویا و فعال در استان مازندران باشیم.  
بنا به این گزارش، فعال کردن بخش خصوصی در اشتغال و کاهش حجم کارهای دولتی و به‌نوعی واردکردن بخش خصوصی در اقتصاد کشور، فضای تازه اقتصادی را در جامعه حاکم خواهد کرد که با تلاش و تعامل بخش خصوصی و دولتی، ارائه تسهیلات مناسب و سرمایه در گردش به سرمایه‌گذاران، می‌تواند در رونق و اشتغال در بخش‌های مختلف اقتصادی تأثیرگذار باشد و در تحقق اقتصاد مقاومتی مدنظر رهبری نقش قابل‌توجهی داشته باشد.


Page Generated in 0/0081 sec