گروه ورزشی: ملیپوشان فوتسال ایران کاری کردند کارستان. کاری که بزرگیاش را نمیشود با هیچ متر و معیاری سنجید. شاید اگر همین اتفاق در فوتبال یا فوتسال مردان رخ میداد روزها تیتر یک مطبوعات بودند و چنان درخواست پاداش میکردند که... اما شاید باورکردنی نباشد که بانوان ایران برای این افتخاری که به دست آوردند جمعا 300 دلار پاداش گرفتهاند؛ آنها که حتی لباسهایی با کیفیت پایین داشتند و با حداقل امکانات پرچم ایران را در آسیا به اهتزاز درآوردند. ملیپوشان فوتسال ایران که با تحمل سختیهای زیاد در آسیا درخشیدند پس از بازی با مالزی یکصد دلاری ناقابل از رئیس فدراسیون فوتبال دریافت کردند. 100 دلار بعدی پس از پیروزی مقابل تایلند به آنها رسید و آخرین 100 دلاری هم که از طرف فدراسیون به آنها داده شد پس از بالا بردن جام قهرمانی بود. جمعا 300 دلار که با محاسبه دلار آزاد رقمی در حدود یک میلیون تومان میشود. این در حالی است که پس از کسب قهرمانی، دوباره همه چیز روی روال وعده و وعید افتاد و مسؤولان فدراسیون همه چیز را به آینده موکول کردند و وعده دادند بزودی پاداشهای ویژهای را به بانوان فوتسالیست اهدا میکنند. خیلی کم در ورزش ایران اتفاق میافتد که وعدهای داده شود و به آن عمل شود. حالا باید دید بانوان ایران که افتخاری به این بزرگی را رقم زدند چه زمانی به پاداشهایی که به آنها وعده داده شده میرسند؟
گل زارعی نامزد بهترین گل تاریخ فوتسال
پایگاه اینترنتی مترو، گل تیمملی فوتسال بانوان ایران به مالزی را کاندیدای بهترین گل تاریخ فوتسال اعلام کرد. این پایگاه اینترنتی نوشت: گل فهیمه زارعی، ملیپوش تیم فوتسال بانوان ایران در مرحله گروهی مسابقات قهرمانی زنان آسیا به مالزی نامزد کسب عنوان بهترین گل تاریخ فوتسال شد. تاکنون 67 درصد مخاطبان این پایگاه اینترنتی به این گل رأی مثبت دادهاند. این پایگاه اینترنتی همچنین نوشت: چه چیز میتواند بهتر از یک ضربه آرام و زدن یک گل با یک بازی روان باشد؟ گل تیمملی فوتسال بانوان ایران به مالزی و رقم خوردن نتیجه 2- 4 در مسابقات قهرمانی آسیا با یک گل زیبا نشان داد که ایران یک تیم بزرگ است. بعد از آغاز حرکت از نیمهخودی تیم ایران، یک خط 4 نفره و انفجاری تشکیل شد و زارعی با یک ضربه دقیق توپ را به سمت چپ دروازه روانه کرد. این واقعا فراموشنشدنی است. این گل در دقایق ابتدایی بود. واقعا پرشور است.
باید آنها را باور کرد
قهرمانی تیمملی فوتسال بانوان خط بطلانی بود بر بهانههای ملیپوشان فوتبال و بازیکنان تیمهای مردان که ناکامیهای خود را به کمبود امکانات کافی ربط میدهند و برای ناکامیهایشان دنبال بهانه هستند. گل پشتپای بانوی ایرانی در مسابقات فوتسال قهرمانی آسیا که به نظرسنجی روزنامه اروپایی مترو نامزد زیباترین گل تاریخ فوتسال است، در واقع تنها یک گل پشتپای معمولی نبود، بلکه گل فهیمه زارعی پشتپایی بود به همه دعاوی مطروحه در فوتبال مردان ایران که بهانهجویی آنها پیرامون نقد نقادها به بیکیفیتی فوتبال ایران، نبودن امکانات و البته پول کافی در این ورزش است. به واقع هرگز شما پاسخی به غیر از اینکه امکانات نداریم از اهالی فوتبال نمیشنوید، آنها یا در حال شمارش تعداد زمینهای تمرینی در کشورهای حوزه خلیجفارس هستند یا از امکانات باشگاههای لیورپول و رئال و بارسا و منچستر حرف میزنند. اما آیا بانوان افتخارآفرین سرزمین ما امکاناتی عالی داشتهاند که قهرمان آسیا شدند یا اتفاقا از نظر امکانات، داشتههای آنها زیر خط فقر است و قابل مقایسه با کره و ژاپن و تایلند نیست. به طور کلی چند سالن فوتسال در ایران وجود دارد که بانوان بروند و به این ورزش مهیج بپردازند؟ چند مربی توانای فوتسال بانوان داریم؟ چقدر پول در این رشته میچرخد که بگوییم این پولها میسازند و انگیزه ایجاد میکنند؟ همه هزینههای فوتسال تیمملی به قول خانم سلیمانی، سرمربی تیم فوتسال بانوان به اندازه یک بازیکن ذخیره لیگ برتر هم نبوده است. آیا باید بپذیریم که اگر تیمملی فوتبال مردان ایران به عراق میبازد و حذف میشود از عراق کمتر امکانات دارد؟ یعنی ژاپن قهرمان میشود چون فقط امکاناتش بهتر است؟ منکر این نیستیم که ژاپن، کره و البته بسیاری از کشورهای حوزه خلیجفارس پول بیشتری در فوتبال خرج میکنند اما فوتسال بانوان این فرضیه را که امکانات بیشتر و پول زیادتر حتما افتخار میآورد رد کرد و نشان داد برای قهرمان شدن باید یک روح باشی در چند بدن. بهترین بازیکن آسیا را در تلویزیون دیدید؟ فرشته کریمی مدام اسم بازیکنان دیگر را بر زبان میآورد، پیدرپی از آنها نام میبرد، یکی را تکنیکی مینامید، دیگری را فوقالعاده، سومی را وقتی مربی از قلم انداخته و فراموش کرده بود، فورا بر زبان آورد. در این شرایط چه باید گفت؟ آیا چنین احساس و اتحادی در فوتبال مردان هست یا اینها تنها درباره طلبهایشان حرف میزنند و درباره بازیکنان خودی بد میگویند و مدام خودشان را برتر از دیگران میدانند؟ در تیمهای ملی چطور؟ آیا وفاق و همدلی به اندازه کافی هست یا اینکه همه به دنبال بهانه هستیم و مقصر جلوه دادن یکدیگر؟ فوتسال بانوان با هزاران مشکل و محرومیت رفت و قهرمان آسیا شد، در فوتبال اما دهها استادیوم استاندارد وجود دارد که البته برای فوتبالیها کم است.
قهرمانیای که ارزشش 100 برابر بود
ارزش قهرمانی بانوان ملیپوش فوتسال ایران به مراتب بیشتر از آن چیزی است که به نظر میآید. کسب نخستین قهرمانی تیمی بانوان در سالهای بعد از انقلاب مقصدی است که برای رسیدن به آن مسیری به درازای سالیان، طی شده؛ راهی که اگر بگوییم زنان ورزشکار کشورمان با پای پیاده و به سختی آن را طی کردهاند، گزافه نیست. این قهرمانی در حقیقت تکملهای است برای مدالآوریهای بانوان ایران در ورزشهای انفرادی، انگار که جای این عنوان ارزشمند تیمی در ویترین افتخارات ورزش بانوان ایران خالی بوده باشد. بانوان فوتسال کشورمان در اولین بازی با جسارت و اعتماد به نفس مقابل هنگکنگ قرار گرفتند؛ تیمی که با نتیجه 6 بر صفر مقابل ایران باخت. شاگردان فروزان سلیمانی ازبکها را هم با نتیجه 9 بر یک از پیش رو برداشتند تا مقابل مالزی میزبان این مسابقات قرار بگیرند. مالزی هم با وجود استفاده از امتیاز میزبانی چارهای جز شکست 4 بر 2 مقابل ایران نداشت. این تیم در بازیهای داخل سالن 2013 هم شکست سنگین 6 بر یک را مقابل ایران تجربه کرده بود. در نیمهنهایی تایلندیهای سرعتی با یک گل مغلوب تیم کشورمان شدند تا 2 تیم ژاپن و ایران در فینال مقابل هم قرار بگیرند. در این مرحله رویه فنی تیم ایران تاحدودی تغییر کرد. تیم تایلند برخلاف 3 تیم گذشته تیمی مهاجم بود به همین دلیل کادر فنی برای بستن راههای نفوذ این تیم دفاع و ضدحمله را در پیش گرفت. بازی جذاب و هیجانانگیز 2 تیم که با حضور علی کفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال در سالن همراه بود در نهایت با تکگل زهره میثمی به پایان رسید. ژاپنیهای مدعی که 2 سال پیش ایران را شکست داده بودند این بار به هر دری زدند اما در نهایت با خط دفاعی محکم ایران برخورد کردند. از طرفی فرزانه توسلی دروازهبان قدرتمند ایران که نقش مهمی در پیروزیهای تیمملی کشورمان داشت با عکسالعملهای خوب خود فرصتی برای هنرنمایی هیچ یک از بازیکنان ژاپن نداد تا با دفاع از تکگل فرشته کریمی که عنوان بهترین بازیکن مسابقات را هم کسب کرد، تیمملی فوتسال بانوان کشورمان اولین عنوان قهرمانی را به نام خود ثبت کند. این نتیجه در شرایطی به نام بانوان ایران به ثبت رسید که نگاهی به 5 بازی برگزارشده تیمملی فوتسال بانوان موید این موضوع است که شاگردان فروزان سلیمانی بازیها را بر مبنای تکنیک، شجاعت و آگاهی پیش بردند. آنجا که باید بیمحابا حمله میکردند، بازی تهاجمی را در دستور کار خود قرار دادند و در جایی که سرعت حریف بالا بود، بازی تدافعی را در پیش گرفتند و درنهایت خیلی حسابشده گام به گام پیش آمدند و در اولین دوره رقابتهای قهرمانی آسیا نام خود را در تاریخ این مسابقات به عنوان قهرمان به یادگار گذاشتند. تیم کشورمان همچنین در 5 بازی 21 گل به ثمر رساند و تنها 3 گل دریافت کرد تا عنوان بهترین خط دفاع را هم از آن خود کرده باشد.