گروه بینالملل: در آخرین حادثه از سلسله تیراندازیهای مرگبار در آمریکا، پنجشنبهشب حمله به دانشکدهای در ایالت اورگان آمریکا 13 کشته و 20 زخمی برجا گذاشت. عامل این تیراندازی جوان ۲۶ سالهای به نام «کریس هارپر مرسر» بود. سیانان گزارش کرد ضارب در تبادل آتش با نیروهای پلیس کشته شد. رئیسجمهور آمریکا پس از این حادثه با بیانی عاجزانه گفت تیراندازیهای مرگبار در کشورش عادی شده است. باراک اوباما که اظهاراتش درجمع خبرنگاران در کاخ سفید از شبکههای تلویزیونی یورونیوز، فرانس۲۴ و سیانان پخش شد، گفت: «سخن گفتن پس از چنین حوادثی، عادی و تکراری شده و حتی سخنان من در این مکان نیز درباره این حادثه تکراری شده است». اوباما خواستار محدودیت قانون حمل سلاح در آمریکا شد و از کنگره خواست در این زمینه وارد عمل شود. رئیسجمهور آمریکا گفت: «هرچند ماه یکبار شاهد وقوع تیراندازیهای مرگبار در آمریکا هستیم». وی افزود: «ما در برابر این حوادث کرخت شدهایم... بعد از [تیراندازیهای] کلمباین و بلکسبورگ، بعد از تاسنکان، بعد از نیوتاون، بعد از آوررا و بعد از جارلستون، در همین باره صحبت کردهایم». اوباما تصریح کرد به دلیل اهمال دولت و سیاستمداران آمریکایی، خانوادههای آمریکایی هر بار شاهد از دست دادن عزیران خود در اماکن عمومی این کشور هستند. براین اساس، کشتار شهروندان آمریکایی در اماکن عمومی بویژه در محیطهای تحصیلی در آمریکا مسبوق به سابقه است و براساس گزارش منابع غربی طی 3 سال گذشته تاکنون ۱۴۲ حادثه تیراندازی در مدارس سراسر آمریکا رخ داده است. گزارشها حاکی است از زمان انتخاب مجدد اوباما به سمت ریاستجمهوری آمریکا در سال 2012 تا روز پنجشنبه گذشته 993 مورد تیراندازی جمعی در آمریکا اتفاق افتاده بود و حمله به دانشکده منطقهای اورگون، نهصد و چهل و چهارمین مورد از این تیراندازیها بود. این رقم به طور متوسط معادل یک تیراندازی جمعی در هر روز در دوره دوم ریاستجمهوری اوباما
است. این ارقام که سایت Shootingtracker.com، از رسانههای فعال در زمینه گزارشدهی درباره تیراندازیهای آمریکا آنها را گردآوری کرده، هر حادثهای که در آن فردی به سمت 4 نفر شلیک کرده باشد (صرفنظر از مرگ یا زنده ماندن قربانی) را یک رویداد شلیک جمعی به حساب آورده است. با این مقیاس میزان تلفات در این 944 حادثه 1236 نفر برآورد شده است. مرکز کنترل درمان و مراقبت آمریکا نیز در گزارشی اعلام کرد تنها در سال ۲۰۱۳ میلادی بر اثر تیراندازی با سلاح گرم ۸۴ هزار و ۲۵۸ نفر مجروح (۲۷ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر) و ۱۱ هزار و ۲۰۸ نفر نیز کشته (4 نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر) شدهاند. تاکنون تلاش گروههای مخالف آزادی حمل و استفاده از سلاح و برخی قانونگذاران این کشور برای ممنوعیت یا حداقل ایجاد محدودیت در این زمینه با اغوا و تهدید کارخانههای اسلحهسازی شکست خورده است.
فرهنگ خودشیفتگی
تیراندازیهای مرگبار در آمریکا چالش ادامهدار پیش روی دولتمردان این کشور در طول سالهای گذشته بوده است. کارشناسان، آزادی حمل سلاح در این کشور را از جمله عوامل دخیل در بروز این وقایع تراژیک میدانند اما دانشمندان علوم اجتماعی و رفتاری، تأکید بر استثنا بودن آمریکا و آمریکاییها در گفتمان رایج دولتمردان این کشور و افزایش برخی اختلالات روانشناختی مانند خودشیفتگی در نتیجه ظهور شبکههای اجتماعی را نیز در بروز خشونتهایی از این دست دخیل میدانند.