printlogo


کد خبر: 147294تاریخ: 1394/7/26 00:00
روایت رئیس کمیسیون برجام از مواضع دولتی‌ها درباره مذاکرات
کاملا ًحرفه‌ای راستش را نمی‌گویند

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۶ نوع نظارت ظالمانه را در برجام پذیرفته‌ایم، گفت: دولت قصد القا کردن قهرمان ملی را برای خود در مساله برجام دارد. علیرضا زاکانی صبح دیروز در نشست با جمعی از اصولگرایان در اردبیل اظهار کرد: مجلس در بررسی برجام متوجه این موضوع شده است که دولت قصد القا کردن قهرمان ملی را برای خود در مساله برجام دارد در حالی که ابتدائیات نیز در برجام رعایت نشده است. وی با بیان اینکه در 2 سال گذشته نه تنها صورتجلسه مذاکرات تدوین نشده بلکه گزارشی نیز به شورای امنیت و دیگر مراجع داده نشده است، افزود: به هیچ‌وجه کمیته‌های هسته‌ای زیر نظر ظریف، شمخانی، لاریجانی، روحانی و ولایتی جلسات آنچنان مناسب و راهبردی در این موضوع نداشته‌اند به طوری که گاه با برگزاری جلساتی به صورت اضطراری نیز در این موضوع شتاب و عجله در تصمیم‌گیری‌ها را شاهد بودیم. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عده‌ای اصرار داشتند که برجام به مجلس نیاید و مساله در شورایعالی امنیت ملی به نفع خودشان تمام شود، گفت: مجلس در این موضوع پافشاری کرد و به‌‌رغم اینکه لاریجانی و روحانی راضی نبودند برجام به مجلس بیاید، مجلس در قالب کمیسیون ویژه‌ای برجام را مورد بررسی قرار داد تا به صورت فنی، اصولی و دقیق روی آن مباحثی مطرح شود.
برای تصویب برجام سناریو داشتند
زاکانی ادامه داد: عده‌ای دوست داشتند در یک سناریوی طراحی شده سرسری و به صورت سربسته این مساله را از مجلس عبور دهند اما ما کار را به حدی پیش بردیم که حتی از آمانو دعوت کردیم تا به مجلس بیاید در حالی که عده‌ای از دوستان ما در مجلس به این کار ما خرده می‌گرفتند که چرا آمانو را به کمیسیون ویژه برجام می‌آورید. وی یادآور شد: با توجه به اینکه رئیس این نهاد بین‌المللی سابقه بدی را در ذهن مردم و مسؤولان گذاشته بود و بسیاری از حقایق آژانس باید از زبان وی مطرح می‌شد ما آمانو را به کمیسیون دعوت کردیم به طوری که به قدری آمانو به‌خاطر حضور در این نشست هول شده بود که حتی نمی‌توانست از زیر سوالات ما فرار کرده و پاسخ حاشیه‌ای به ما بدهد. زاکانی با بیان برخی موارد مطرح شده در برجام تصریح کرد: برجام در نهایت خوش‌بینی تنظیم شده بود در حالی که دشمنان ما در نقطه مقابل در اوج بدبینی آن را به تصویب رساندند. عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به چندلایه بودن مذاکرات و خود برجام اشاره کرد و افزود: برجام دارای 5 سند بود که بخشی از این اسناد را انتشار نداده بودند در حالی که باید همه این اسناد بویژه سند رفع تحریم، سند قطعنامه، سند حل و فصل مسائل بین ما و آژانس و از همه مهم‌تر سند مونیز و صالحی مطرح و بر پایه آن به برخی مسائل طرح شده در برجام پاسخ داده می‌شد. زاکانی یادآور شد: این سند به گونه‌ای تنظیم شده که هر چقدر در حق ما ظلم شود ما حق شکایت نداریم و تحریم‌ها نیز امکان بازگشت دارد و ما به هیچ‌وجه حق اعتراض به آنها را نیز نداریم.
برجام از خط قرمزها عبور کرد
وی با بیان اینکه به هیچ‌وجه خط قرمز‌ها در برجام رعایت نشده به طوری که حداکثر ۲۴ ساعت بعد از تصویب براساس ماده ۷۷، غرب هر کجا را که دلش بخواهد می‌تواند بازرسی کرده و حتی از تاسیسات امنیتی، دفاعی و نظامی حال و آینده ما بازرسی‌های خود را انجام دهد، ادامه داد: این همان نقطه اصلی است که ما روی آن تاکید داشتیم که به هیچ‌وجه نباید اجازه بازرسی‌ها را داد. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۶ نوع نظارت را اعم از نظارت آژانس، شورای امنیت، کمیسیون مشترک، فروشنده تاسیسات و ظالمانه را در حق خود پذیرفته‌ایم، تصریح کرد: به صورت حرفه‌ای مسؤولان ما حرف نادرست و غیرواقع‌بینانه‌ای را به مردم القا می‌کنند و وعده‌ و وعیدهای نادرست می‌دهند در حالی که واقعیت‌ها غیر از این است که گفته می‌شود. زاکانی گفت: ما به هیچ‌وجه در مجلس در این موضوع کم‌کاری و کم‌فروشی نکردیم اما به دلایل مختلف برجام به تصویب رسیده و باید متولیان اجرای آن به هوش باشند تا گرفتار توطئه‌های فریبکارانه استکبار نشویم.


Page Generated in 0/0063 sec