printlogo


کد خبر: 147363تاریخ: 1394/7/27 00:00
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی تشریح کرد
مهم‌ترین شگردهای کلاهبرداری در ایران

گروه اجتماعی: معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا درباره شایع‌ترین روش‌های کلاهبرداری و نحوه ارزیابی صحت عمل مراکز فروش قسطی خودرو توضیحاتی ارائه داد.  به گزارش«وطن امروز» سرهنگ رهبریان، معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا درباره کلاهبرداری‌های شایع  بیان داشت: عمده کلاهبرداری‌ها در پوشش فروش مال غیر، پیش فروش آپارتمان و خودرو، امور بازرگانی و تجاری و همچنین انجام امور اداری، اجاره مال غیر و درصد بسیار ناچیزی کاریابی و استخدام، فروش اجناس بدلی و تقلبی و به صورت محدود رمالی و فالگیری است.
شیوع کلاهبرداری‌های پیامکی
وی با بیان اینکه یکی از شیوه‌های مرسوم کلاهبرداری در سال‌های گذشته، کلاهبرداری‌های تلفنی و پیامکی است، تصریح کرد: در این شیوه، کلاهبرداران از طریق تماس تلفنی باچرب زبانی، انجام مانورهای متقلبانه و انتساب خود به دستگاه‌های دولتی، نظامی و انتظامی درخواست خرید کالا یا خدمات را کرده یا با ارسال پیامک برنده شدن در قرعه‌کشی مسابقات، مالباختگان را به پای دستگاه خودپرداز کشانده و با گمراه کردن مردم حساب آنها را از طریق انتقال وجه به روش کارت به کارت خارج می‌کنند.
پیش فروش اقساطی تله کلاهبرداری
رهبریان روش‌های دیگر کلاهبرداران برای تصاحب غیرقانونی اموال و وجوه مردم را پیش فروش اقساطی خودرو و آپارتمان دانست و یادآور شد: شهروندان باید قبل از هر اقدامی از مراجع ذی‌صلاح استعلام کرده و سپس اقدام به انعقاد قرارداد کنند. وی با بیان اینکه هموطنان برای صحت عمل مراکز فروش اقساطی خودرو (لیزینگ) از سایت بانک مرکزی یا شرکت‌های خودروساز استعلام کنند، تصریح کرد: صرف داشتن شماره ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها، مجوز فعالیت لیزینگ خودرو نیست بلکه برابر قانون مجوز بانک مرکزی لازم است.
رکوردزنی جعل اسناد بانکی و شناسایی
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا در ادامه اظهار داشت: عمده‌ترین گزارش‌ها درحوزه جعل؛ مربوط به اسناد و مدارک بانکی، جعل مدارک شناسایی پایه مانند کارت ملی و شناسنامه، اسناد مالکیت، قراردادها، قولنامه‌ها، اسناد و مدارک غیردولتی است. وی با اشاره به اینکه جرم جعل زمینه وقوع سایر جرائم است، افزود: اسناد و مدارک پایه مانند کارت ملی و شناسنامه‌ها به دلیل داشتن ضرایب امنیتی بالا و به کار رفتن فرآیندهای پیچیده در تولید آنها، قابل جعل نبوده  بنابراین جاعلان اینگونه اسناد را سرقت کرده و سپس از این اسناد برای مقاصد سوء همانند کلاهبرداری و برخی جرائم دیگر استفاده می‌کنند.
رهبریان با بیان اینکه در سال‌های گذشته رشد و پیشرفت فناوری موجب تسهیل در امر داد و ستد و سرعت بخشیدن به ارائه خدمات در حوزه بازرگانی و تجارت شده است، اذعان داشت: متاسفانه برخی از جاعلان از فناوری‌های نوین در جهت ارتکاب جرم استفاده کرده‌اند. به عنوان نمونه در یک روش، جاعلان با مراجعه به مراکز خرید درخواست خرید کالا یا خدمات کرده و با ترفندهای گوناگون از جمله سرگرم کردن مدیر فروشگاه یا پایانه فروش به بهانه اینکه می‌خواهند مبلغ کالا یا خدمات را خود از طریق دستگاه POS (پایانه فروش) پرداخت کنند در فرصت مناسب و با تمهیدات قبلی رسید جعلی که از قبل تهیه کرده‌اند با رسید دستگاه جایگزین کرده و به مدیرمربوط تحویل می‌دهند و پس از تحویل جنس از محل خارج می‌شوند.


Page Generated in 0/0054 sec