میوه و مرغ ارزان شد
در هفته گذشته میوه و مرغ با 5 درصد کاهش بیشترین ارزانی را در بین دیگر کالاهای خوراکی به خود اختصاص دادند. به گزارش بانک مرکزی در هفته منتهی به 24 مهرماه امسال به جز گوشت قرمز، چای، روغن نباتی و لبنیات قیمت سایر اقلام خرده فروشی خوراکی تغییر کرد. بنا بر آخرین آمارگیری بانک مرکزی، قیمت میوههای تازه 2/5 درصد نسبت به هفته ماقبل و 7/14 درصد در مقایسه با هفته مشابه سال گذشته کاهش یافته است. در عین حال که قیمت سبزیجات 1/2 درصد افزایش دارد. اگرچه در دوره مورد بررسی قیمت گوشت قرمز تغییری نداشته ولی گوشت مرغ 3/5 درصد در هفته منتهی به 24 مهرماه و 9/5 درصد نسبت به هفته مشابه سال قبل کاهش دارد. به طوری که در سطح شهر هر کیلو گوشت قرمز حدود 34 هزار تومان و مرغ 6570 تومان فروش رفته است. برنج با 6/2 درصد و حبوبات با یک درصد در رده کالاهای گران شده در هفته قبل قرار گرفتند.
نمیتوان حقوق کارگران را افزایش داد
دبیرکل کانون عالی کارفرمایی ایران بااشاره به اینکه قدرت خرید کارگران در سال 1392 حدود 11 درصد کاهش یافت، گفت: پیشبینی این است وضعیت معیشتی کارگران تا سال 1397 به سال 83 میرسد. سیدمحمد مروجحسینی در گفتوگو با تسنیم درباره وضع معیشتی کارگران گفت: اینکه کارگران بیان میکنند دستمزد آنها پاسخگوی نیازهایشان نیست درست است اما مساله اصلی در افزایش مزدها اینجاست که کشور دچار رکود است. وی ادامه داد: اگر بخواهیم دستمزدها را افزایش دهیم قیمت تمامشده افزایش پیدا میکند، زمانی که قیمت افزایش یابد توان فروش کاهش مییابد. وی تصریح کرد: در جلسه تعیین مزد، اختیار را به نمایندگان کارگران دادیم و گفتیم حرفی نداریم حقوقی که شما بیان میکنید را حاضریم پرداخت کنیم اما مطمئن باشید زمانی که این حقوق اعلام شود، در اول فروردین، 70 درصد کارخانهها تعطیل هستند چون نمیتوانند کار کنند.
واردات بیمجوز گندمهای آلوده
مجوزی برای واردات گندم از کشورهای ممنوعه و مشکوک به بیماری «سیاهک ناقص گندم» صادر نشده است و گمرک باید در زمینه واردات گندم از کشورهایی مانند هند، چین و ترکیه که در فهرست ممنوعیت واردات این محصول بودند، پاسخگو باشد. محمدعلی باغستانیمیبدی، رئیس سازمان حفظ نباتات در گفتوگو با ایسنا اظهار داشت: برای واردات گندم از کشورهایی ممنوعه مشکوک به بیماری «سیاهک ناقص گندم» یا «کارنال بانت» شرایط بهداشتی و قرنطینهای اعلام نشده که مجوزی برای آن صادر شود. وی افزود: سازمان حفظ نباتات با واردات گندم آلوده از کشورهای ممنوعه که فهرست آن را پیش از این منتشر کرده بود، شوخی ندارد و با حساسیت این مساله را پیگیری خواهد کرد تا متوجه شود چه کسی و با کدام مجوز اقدام به واردات گندم از کشورهای ممنوعه کرده است. به گفته وی 6 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور زیر کشت گندم است.
انبوهسازان: داریم ورشکسته میشویم
رئیس کانون سراسری انبوهسازان در نامهای به رئیسجمهوری با اشاره به در معرض ورشکستگی بودن فعالان بخش مسکن، از آمادگی انبوهسازان برای مشارکت در طرحهایی مانند لیزینگ مسکن، رهن ثانویه و فروش اقساطی خبر داد. به گزارش تسنیم، در بخشی از نامه جمشید برزگر به حسن روحانی آمده است: انتظار ما از دولت این بوده و هست که تولیدکنندگان مسکن را نیز همانند دیگر تولیدکنندگان و صنوف صنعتی کشور مورد پشتیبانی و اهتمام ویژه قرار دهد ولی متاسفانه در شرایط بحرانی حاکم بر اقتصاد کشور بسیاری از همین تولیدکنندگان و فعالان عرصه مسکن و ساختمان به خاطر بیتوجهیها و عدم حمایتها تا مرز ورشکستگی و نابودی سرمایه پیش رفتهاند و کمرشان زیربار بهرههای کلان بانکی و مقررات خلقالساعه مالیاتی و قوانین کارشناسی نشده بیمهای خم شده است.