گروه اجتماعی: زمانی بیمه فراگیر میتواند موثر و کارا باشد که منابع مالی کافی در اختیار داشته باشد، برای رسیدن به این هدف هم تنها یک راه وجود دارد و آن هم بالا بردن سرانه
درمان است.
به گزارش خبرگزاری شهر، بهزاد رحمانی، رئیس انجمن علمی جراحان عمومی ایران با بیان این مطلب افزود: به سرانجام نرسیدن طرح تجمیع بیمهها دلایلی غیر از دلایل کنونی دارد که از طرف برخی مدیران حوزه سلامت
مطرح میشود.
پشت پرده تجمیع نشدن بیمهها
رحمانی یادآورشد: تجمیع نشدن پشتپردههایی دارد که باعث میشود این طرح به سرانجام مشخصی نرسد و سالها درباره آن حرف و حدیثهای گوناگون نقل محافل و رسانهها باشد. به گفته وی بیمههای تکمیلی سند و گواهی است بر این موضوع که بیمههای تامین اجتماعی و بیمههای کارمندان دولت نارکارآمد هستند. بیمههایی که در مناطق گوناگون و با چترهای حمایتی کوچک فعالیت دارند هم ناکافی هستند، بنابراین لازم است بیمهها با هم تجمیع شوند.
اگر بیمهها تجمیع شوند
بنابر اظهارات رحمانی، اگر فرض را بر این بگیریم که بیمهها تجمیع شوند و یک بیمه با عنوان «بیمه ملی ایران» تاسیس شود اما منابع کافی در اختیارش نباشد، بنابراین باز هم نمیتواند کارآیی لازم را داشته باشد. بر این اساس ملزوماتی هم برای تجمیع بیمهها باید در نظر گرفت. وی خاطرنشان کرد: زمانی بیمه فراگیر میتواند موثر و کارا باشد که منابع مالی کافی در اختیار داشته باشد، برای رسیدن به این هدف هم تنها یک راه وجود دارد و آن هم بالا بردن سرانه درمان است.
سرانه درمانی هر ایرانی چقدر است؟
این جراح عمومی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر سرانه درمان در ایران یا مبلغی که دولت برای هر نفر در طول سال به عنوان هزینه درمانی در نظر میگیرد حدود 13هزار تومان است، افزود: سرانه درمان در 2 بخش قابل توزیع است، یک بخش مربوط به دولت و دیگری مربوط به بیمههاست. اگر بخواهیم مردم یا بیماران دنبال بخش خصوصی نباشند و زیرمیزی هم پرداخت نشود، باید روابط مالی بین بیمار و پزشک شفاف شود.
داغ و درفش راهحل مشکل نیست!
به اعتقاد رئیس انجمن جراحان عمومی، کلید حل مشکلات حوزه درمان و روابط مالی بین بیمار و پزشک داغ و درفش نیست که بالای سر هر پزشک یک مأمور قرار گیرد. چنین رویهای مانند این است که مردم جامعه را به دزدی تشویق کنیم، بعد شماره تلفنی هم اعلام کنیم که افراد سارقان را معرفی کنند، این روش اشتباهی است. باید دلیل به وجود آمدن شرایط زیرمیزی را از بین برد. رحمانی اظهار داشت: لازمه اصلاح این رویه افزایش سرانه درمان است، سرانه درمان در ایران 13 هزار تومان، در کانادا 13 هزار دلار و در ترکیه 9 هزار دلار است، یکی از دلایلی که اردوغان با وجود فساد خانوادگی توانست در ترکیه از مردم رأی بگیرد به موضوعات درمانی مربوط است. به باور وی، سرانه درمان که از طرف دولت برای هر نفر در نظر گرفته میشود به مراکز درمانی و بیمهها پرداخت میشود. تامین اجتماعی نباید درآمد داشته باشد، چرا که به عنوان یک نهاد تجاری مطرح نیست اما در حال حاضر به یکی از بزرگترین بنگاههای اقتصادی تبدیل شده است.
تأمین اجتماعی و هزار و یک مشکل!
رئیس انجمن جراحان عمومی کشور معتقد است که تامین اجتماعی از ابتدا ساختار نادرستی داشته است. کارمند با کارگر چه تفاوتی دارد که باید بین آنها از نظر بیمه تفاوت وجود داشته باشد، اگر بیمهها یکسان تجمیع شوند این مشکلات بر طرف خواهد شد.