رئیس سازمان غذا و دارو از وجود باقیمانده بیش از حد مجاز نیترات و سموم کشاورزی در برخی محصولات زراعی پر مصرف هشدار داد. رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو در این باره به ایرنا گفت: سازمان غذا و دارو در آخرین پایش خود برای بررسی باقیمانده سموم کشاورزی، 8 محصول زراعی پرمصرف را بررسی کرد. نتیجه بررسیها نشان داد که در 8 درصد این محصولات باقیمانده سموم کشاورزی بیش از حد مجاز است که وضعیت نگرانکنندهای است. وی ادامه داد: محصولاتی که در آخرین پایش وزارت بهداشت بررسی شدند شامل پیاز، گوجه فرنگی، سیب زمینی، برنج، خیار و چند میوه پرمصرف بودند و در پایش جدیدی که به تازگی شروع شده، 30 محصول کشاورزی بررسی میشود و نتیجه این ارزیابی نیز تا پایان امسال اعلام میشود. به گفته معاون غذا و داروی وزیر بهداشت، اگر نتیجه این پایش نیز شبیه ارزیابی قبلی باشد، وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی این حوزه باید اقدامات جدیتری را برای پیشگیری از باقیماندن سموم در محصولات کشاورزی انجام دهد. دیناروند یادآور شد: بررسیهای وزارت بهداشت نشان میدهد میزان باقیمانده سموم در برخی محصولات کم و در حد یک درصد تولیدات آن محصول است اما در برخی محصولات دیگر این میزان زیاد و در حدود 30 درصد تولیدات زراعی آن محصول است. رئیس سازمان غذا و دارو عنوان کرد: با این وجود موضوعی که بیشتر وزارت بهداشت را نگران کرده بالا بودن میزان نیترات در برخی محصولات کشاورزی است که میزان آن به مراتب بیش از سموم آفات نباتی است.