محمدرضا پورابراهیمی، نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی درباره رابطه رکود کنونی در اقتصاد کشور با تحریمها گفت: بارها گفتهایم تحریمها با وجود تأثیرگذاری در اقتصاد ایران، عامل رکود و بیکاری و شرایط کنونی اقتصاد کشور نیست. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر این سخن را بر زبان آوریم در آن دنیا آمریکا و اروپا یقه ما را خواهند گرفت و میگویند اینها مشکل داخلی خودتان بود و به ما ربطی نداشت.
سهم حداکثر 25 درصدی تحریمها در چالشهای اقتصادی ایران
وی با اشاره به نتایج بررسی مرکز پژوهشهای مجلس و دیگر مراکز علمی کشور درباره سهم حداکثر 25 درصدی تحریمها در چالشهای اقتصادی ایران خاطرنشان کرد: 75 درصد از مسائل اقتصادی ایران درونساختاری است.
پورابراهیمی جایگاه نفت در اقتصاد کشور، فزونی هزینههای جاری نسبت به بودجه تملک سرمایه، نظام ناکارآمد مالیاتی و قاچاق کالا را نمونههای مشکلات درونساختاری ایران خواند و گفت: چه برجام مورد توافق قرار میگرفت و چه نمیگرفت، دولتمردان ما موظف بودند حقوق مردم را استیفا کنند. وی انتقال چندباره این مسائل به مسؤولان کلان کشور را یادآور شد و اظهار داشت: عین صحبت ما درباره بازار سرمایه و کلان اقتصاد کشور در نامه 4 وزیر به رئیسجمهور آمده است. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: سیاستهای ضدتورمی دولت، پدر اقتصاد کشور را در آورده است و این ربطی هم به تحریمها ندارد. وی از ضرورت اولویت سیاستهای ضدرکود سخن گفت و با انتقاد از کنار گذاشته شدن این اولویت در کشور گفت: ما الان کوچکترین خط اعتباری اگر بخواهیم برای صادرات بگیریم بانک مرکزی میگوید ما سیاست انقباضی داریم؛ سیاست انقباضی یعنی سیاست ضدتورمی. پورابراهیمی به اختلاف نظر جدی در دولت در این رویکردها اشاره کرد و گفت: وزیر اقتصاد با وزیر نفت و رئیس بانک مرکزی با وزیر اقتصاد اختلاف نظر جدی دارند. وزیر نفت درباره نرخ خوراک پتروشیمی یک نگاه دارد، وزیر اقتصاد نگاه دیگر دارد یا رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی درباره حق مالکانه معدن چیزی میگوید که وزیر اقتصاد با آن مخالفت است. وی با طرح این پرسش که کشور و دولتی که صدای واحد از آن نیاید در فقدان فرمانده واحد اقتصادی چه میخواهد بکند، خاطرنشان کرد: در این نامه، بر لزوم بهکارگیری نگاه اقتصاد مقاومتی تأکید شده است. عضو کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: اگر ریشه مشکلات امروز اقتصاد ما تحریمهاست، مگر در سال 90 با این تحریمها مواجه بودیم؛ آیا شاخصهای اقتصادی ما در آن سال مطلوب بود؟