تظاهرات ضد اسرائیلی آرژانتینیها
مردم آرژانتین با تظاهرات در خیابانهای بوئنوسآیرس، پایتخت این کشور موج اخیر خشونتهای مرگبار رژیم اسرائیل علیه فلسطینیان را محکوم کردند. معترضان که شماری از آنان از اعضای سازمانهای همبستگی با فلسطینیان بودند، با حمل پلاکارد، پرچم فلسطین و سر دادن شعارهای ضد اسرائیلی، به سوی سفارت این رژیم در بوئنوسآیرس حرکت کرده و از دولت آرژانتین خواستند رسما اقدامات جنایتکارانه تلآویو در سرزمینهای اشغالی را محکوم کند. تظاهرکنندگان همچنین خواستار قطع روابط دولت با اسرائیل شدند.
راهپیمایی در سیسیل علیه ناتو
صدها تن از ساکنان سیسیل ایتالیا به خیابانهای این شهر آمده و علیه رزمایش نظامی «نیزه 3 شعبه 2015» که بزرگترین مانور نظامی در بیش از یک دهه اخیر است، دست به راهپیمایی اعتراضی زدند. این رزمایش با مشارکت 30 کشور و به ادعای ناتو با هدف تقویت امنیتی و بالا بردن آمادگی این کشورها در مواجهه با چالشهای امنیتی برگزار میشود. فعالان گروه «نه به جنگ، نه به ناتو» از سراسر ایتالیا در این راهپیمایی شرکت کرده و بنرهایی را در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «سیسیل آزمایشگاه جنگ نیست. سیسیل منطقه جنگی نیست».
4 کشته در تیراندازی کلرادو
روز شنبه 4 نفر از جمله یک فرد مظنون در یک حادثه تیراندازی در حومه اسپرینگز ایالت کلرادوی آمریکا جان خود را از دست دادند. فرد مظنون که ظاهراً چندین سلاح داشت، قبل از آنکه به سمت افسران پلیسی که او را تعقیب میکردند، تیراندازی کند، 3 نفر را به ضرب گلوله کشت. آزاد بودن حمل سلاح در آمریکا روزانه به بروز خشونتهای مرتبط با تیراندازی و کشته شدن افراد بیگناه منجر میشود اما لابی سلاح به اندازهای قدرتمند است که کنگره آمریکا نیز حاضر نیست قوانینی را برای محدود کردن حمل سلاح تصویب کند.
حمله راکتی به مسجدی در افغانستان
براساس گزارشها، روز شنبه به دنبال اصابت یک راکت به مسجدی در ولایت ننگرهار در جنوب شرق افغانستان، 6 تن جان خود را از دست داده و 4 تن دیگر نیز زخمی شدند. والی محلی در شرق افغانستان گفت: این حمله زمانی رخ داد که نمازگزاران در حال بجا آوردن نماز عصر بودند. داعش عامل این حمله بوده است. داعش حضور خود را در افغانستان افزایش میدهد و این در حالی است که با نیروهای دولتی و شبهنظامیان طالبان در این کشور میجنگند. ننگرهار در مرز پاکستان از مراکز اصلی فعالیت این گروه تروریستی است.
ادعای آمریکا
درباره دریای چین جنوبی
وزیر دفاع آمریکا میگوید مناقشههای مربوط به دریای «چین جنوبی» باعث شده است کشورهای این منطقه بیش از پیش خواهان حضور امنیتی آمریکا در این دریا باشند. اشتون کارتر در حالی به بیان این اظهارات پرداخت که چندی پیش ناوشکن یواساس لاسن در آبهای این منطقه و در فاصله حدوداً 22 کیلومتری از جزایر مصنوعی به گشتزنی پرداخت؛ اقدامی که واکنش شدید دولت پکن را به همراه داشت. چین، فیلیپین، برونئی، مالزی، ویتنام و تایوان در مناطقی از دریای چین جنوبی که گفته میشود از ذخایر عظیم نفت و گاز برخوردارند، ادعای مالکیت میکنند.
ترکها از انتخابات خسته شدهاند
انتخابات تکراری پارلمانی صبح دیروز در ترکیه آغاز شد. نتیجه این انتخابات که دومین انتخابات پارلمانی 5 ماه گذشته است، میتواند نقش مهمی در سرنوشت این کشور و کل منطقه داشته باشد. 4 حزب اصلی به همراه احزاب کوچکتر در این انتخابات بر سر ۵۵۰ کرسی رقابت دارند. خبرنگار یورونیوز در آنکارا درباره دلسردی ترکها میگوید: «مردم از انتخابات خسته شدهاند چون این چهارمین انتخابات در یک سال و نیم گذشته است اما رأیدهندگان باز هم از صبح پای صندوقها رفتند. انتظار همگانی آن است که بعد از انتخابات یک دولت تشکیل شود». در بحبوحه تنشهای داخلی ترکیه و درگیریهای منطقهای، انتخابات دیروز که 54 میلیون واجد شرایط شرکت در آن بودند کورسوی امیدی برای نجات از بنبست آناتولی است.