printlogo


کد خبر: 1484تاریخ: 1392/12/15 00:00
تقویم امروز

روز درختکاری و آغاز هفته منابع طبیعی تجدید شونده
در جمهوری اسلامی ایران از 15 تا 22 اسفندماه، به عنوان هفته منابع طبیعی تجدید شونده نامگذاری شده که نخستین روز این هفته، روز درختکاری است. در این هفته، نهالِ انواع درختان، متناسب با شرایط جوی ایران، بین مردم توزیع می‏‌شود و شیوه‏های کاشت درخت آموزش داده می‏شود. اگر به‌صورت علمی از درختان استفاده شود و در ضمن، گونه‏های آنها تکثیر شود، نه تنها میزان منابع چوب جنگلی کاهش نمی‏یابد، بلکه بر شمار درختان افزوده می‏شود.
امضای موافقتنامه الجزایر بین ایران و عراق در زمینه اختلافات مرزی (1353 ش)
در فرصت تشکیل اجلاس سران دول صادرکننده نفت که از تاریخ 13 تا 15 اسفند 1353ش برابر با 4 تا 6 مارس 1975م در الجزیره، پایتخت الجزایر تشکیل شد، در این روز ایران و عراق طی اعلامیه مشترکی اعلام کردند در مورد رفع اختلافات 2 کشور به توافق رسیده‏اند و امنیت و اعتماد متقابل را در امتداد مرزهای مشترک خویش برقرار خواهند ساخت. طرفین تصمیم گرفتند روابط حُسن همجواری و دوستانه خود را بویژه در راه حذف و از بین بردن همه عوامل منفی و ایجاد همکاری متقابل برقرار سازند و منطقه باید از هرگونه دخالت خارجی مصون بماند. به‌منظور اجرای تصمیمات اتخاذ شده در الجزیره، وزیران امور خارجه ایران، عراق و الجزایر جهت تنظیم و امضای سند حاوی اعلامیه الجزایر، چندین بار با یکدیگر ملاقات کردند و در نهایت در 23 خرداد 1354 به امضای دو طرف رسید. پس از توافق الجزیره، سطح روابط دو کشور به حد اعلای خود رسید و طرفین ضمن اعلام تصمیم قاطع خود برای اجرای کامل مفاد این قرارداد از اقدامات جدی دو طرف در اجرای مفاد قرارداد الجزیره به منظور پایان‌بخشیدن به همه اختلافات معوقه بین دو کشور و حفظ مناسبات دینی و تاریخی و روابط حسن‌همجواری، ابراز خشنودی کردند اما این موافقتنامه که به قرارداد 1975 الجزایر معروف شد، بیش از 5 سال دوام نیافت و در شهریور 1359ش با نقض آشکار آن توسط صدام، مرزهای جمهوری اسلامی ایران مورد هجوم رژیم افلقی قرار گرفت و جنگ 8 ساله‌ای به دولت و ملت ایران تحمیل شد. در پایان جنگ و در شکستی مفتضحانه، صدام، حاکم دیکتاتور عراق دوباره این قرارداد را به رسمیت شناخت.
درگذشت علامه «ذبیح‌‌الله محلاتی» فقیه و محقق برجسته مسلمان (1364ش)
استاد ذبیح‏‌الله‌ محلاتی در سال 1271ش (1310ق) در محلات به دنیا آمد و مقدمات علوم را در زادگاه خود فراگرفت. سپس به حوزه علمیه نجف رفت و از محضر عالمان و محدثان بزرگی از جمله آیات عظام عبدالحسین رشتی، سیدحسن صدر، سید محمد فیروزآبادی، شیخ محمدجواد بلاغی، میرزای نایینی و سیدابوالحسن اصفهانی کسب فیض کرد. علامه محلاتی پس از 11 سال اقامت در حوزه علمیه نجف و اخذ اجازات اجتهاد و روایت به سامرا رفت و در محضر شیخ آقابزرگ تهرانی به تکمیل تحصیلات خود پرداخت. او پس از مدتی حلقه درس خود را در این شهر تشکیل داد و کتبی را تالیف کرد. علامه محلاتی پس از 25 سال اقامت در سامرا، در سال 1327ش به تهران رفت و تحقیقات و تألیفات خود را ادامه داد. دایره..‌المعارف ریاحین‌الشریعه در 6 جلد در بیان شرح حال زنان صاحب کمال و برجسته مسلمان، وقایعُ الایام در 8 جلد، کشفُ الغرور در مفاسد بی‏حجابی و تاریخ سامرا در 12 جلد و... از جمله آثار اوست. این شخصیت علمی سرانجام در نیمه اسفند 1364ش در 93 سالگی درگذشت.
پایان جنگ‏های 13 ساله در اروپا (1714م)
جنگ‏های 13 ساله اروپا در 14 مه 1702م به تحریک انگلستان و پس از بروز اختلافاتی درباره سلطنت در اسپانیا آغاز شد. در این سال و براساس قرارداد موسوم به «تجزیه» قرار بود با مرگ پادشاه اسپانیا، تاج و تخت آن به فرمانروای اتریش برسد که ادعای فرانسه برای پادشاهی بر اسپانیا، باعث شعله‏ور‌شدن جنگی شد که 13 سال به‌طول انجامید و در جریان آن، هزاران نفر از نیروهای طرفین، جان خود را از دست دادند. جنگ‏های 13 ساله میان فرانسه و اسپانیا از یک سو و دولت‏های عضوِ اتحاد کبیر لاهه یعنی انگلیس، هلند و آلمان از سوی دیگر روی داد. این جنگ‏ها سرانجام در 6 مارس 1714م به موجب معاهده راش تات که میان شارل ششم، امپراتور پروس و اتریش و لویی چهاردهم شاه فرانسه به امضا رسید، خاتمه پذیرفت.


Page Generated in 0/0063 sec