اگرچه جوش شیرین از نانوایی حذف شده است اما نانوایان از ماده دیگری به نام جوهر قند در پخت نان استفاده میکنند که سمی و کشنده است. به گزارش ایسنا، رمضانعلی ملک، مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 کشور اظهار داشت: سالانه در سطح کشور حدود 10 هزار میلیارد تومان یارانه برای نان پرداخت میشود. همچنین حدود 9 میلیارد تومان یارانه برای خبازیها در نظر گرفته میشود. وی تصریح کرد: بیامکاناتترین نانوایان میتوانند با کیفیتترین نان را در اختیار مردم قرار دهند که در این مسیر باید بهداشت و بازرسان، نظارت کامل داشته باشند. وی با بیان اینکه جوش شیرین از نانواییها حذف شده اما افزودنی دیگری به نام «جوهر قند یا بلانکیت» در بعضی از نانواییها جایگزین شده است، تصریح کرد: این ماده بسیار سمی و کشنده است که نباید در پخت نان استفاده شود و بهداشت در این زمینه باید حساس باشد. ملک با اشاره به اینکه آرد سفید میتواند باعث دیابت شود و همه نانها باید فیبر داشته باشند، درباره راهاندازی نانواییهای سیار اظهار کرد: نانواییها باید دوگانهسوز شوند. همچنین نانواییهای سیار باید راهاندازی شوند تا در صورت بحران مثل تخریب پل یا مناطق صعبالعبور، هر لحظه در آمادهباش برای تهیه نان باشند. گفتنی است بلانکیت یا جوهر قند، یک ترکیب شیمیایی است که شکل ظاهری این ترکیب، پودر کریستالی سفید مایل به خاکستری بوده و این ترکیب گوگردی به عنوان رنگ بر یا سفیدکننده کاربرد دارد. پس از حرارت دادن این ماده، گاز SO2 تولید میشود که مقدار زیاد آن سرطانزاست.