متولی و ناظر بر سلامت نان، سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت هستند که باید با نانواییهای متخلف استفادهکنند از جوششیرین یا جوهر قند در پخت نان برخورد کنند و طبق قانون مجوز نانوایان متخلف باطل میشود. سیدمومن نیافر، مدیرکل خرید داخلی و هماهنگی نظارت آرد و نان شرکت بازرگانی دولتی در گفتوگو با ایسنا، اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی در هر استان به عنوان نماینده وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد متولی نظارت بر سلامت تولید نان است و با خبازیهای متخلف که از جوششیرین یا مواد دیگر استفاده کردهاند، باید برخورد کند. وی افزود: براساس قانون، نانهای سنتی باید از ترکیب آرد، آب و خمیرمایه استفاده کنند و هرگونه افزودنی دیگر غیرمجاز و تخلف است؛ بر این اساس نانواییهایی که از هرگونه افزودنی دیگر مانند جوششیرین استفاده کنند مشمول ماده 13 میشوند و ضمن برخورد با آنها حتی میتوان مجوز آنها را باطل کرد. نیافر اضافه کرد: شرکت بازرگانی دولتی ایران متولی نظارت بر وظایف خود است و وظیفه اصلی تعریف شده برای این شرکت تامین و تدارک گندم برای کارخانجات تولید آرد و آرد برای خبازیهاست. براین اساس این شرکت نظارت خود را در این فرآیند از توزیع گندم تا رسیدن آرد به خبازیها اعمال میکند. در همین حال رئیس اتحادیه نانوایان تهران از پخت و توزیع نان در میان زائران اربعین حسینی خبر داد. قاسم زراعتکار در اینباره گفت: از 5 تا 11 آذر امسال روزانه 100 هزار قرص نان از طریق پروازهای فرودگاه امام خمینی(ره) به مقصد نجف ارسال میشود تا در میان زائرانی که پیاده از سوی نجف به سمت کربلا حرکت میکنند، توزیع شود. به گفته زراعتکار، این برنامه از سوی کارخانههای آرد، اتحادیه نانوایان، اتحادیه نان سنگک و فانتری برنامهریزی شده و با هماهنگی استانداری و شرکت غله منطقه یک در حال انجام است.