printlogo


کد خبر: 149836تاریخ: 1394/9/10 00:00
سرشماری به پروانه شکار بدل نشود
چراغ سبز محیط‌زیست به مافیای شکار!

گروه اجتماعی: سازمان محیط زیست پس از 3 سال ممنوعیت شکار، نظرسنجی را مبنای صدور پروانه شکار پرندگان قرار داده است و فعالان محیط زیست نگرانند سرشماری پاییزه حیات وحش نیز به صدور پروانه شکار چهارپایان منتهی شود. هومان خاکپور، کارشناس منابع طبیعی  در این باره گفته است: چندی پیش یک دستورالعمل صید و شکار برای اظهارنظر به ادارات کل استان‌ها فرستاده شد. قرار بود ادارات کل استان‌ها روی این دستورالعمل نظر بدهند اما در سازمان همین اظهارنظر را درخواست صدور پروانه در استان‌ها قلمداد کردند و به رغم مخالفت موکد در استان‌ها، یا حداقل در برخی استان‌ها، بر این اساس پروانه شکار پرنده صادر کردند. به گزارش «مهر»، این کارشناس منابع طبیعی با اشاره به اینکه چند سال ممنوعیت شکار، تاثیر خوبی گذاشته بود، می‌گوید: مردم عادت کرده بودند که شکار ممنوع است و این حاشیه امنی برای پرندگان حیات وحش ایجاد کرده بود اما با این اتفاق، با توجه به اینکه ادارات کل استان‌ها امکانات و بضاعت لازم برای کنترل کامل را ندارند نمی‌توانند به طور کامل منطقه را پوشش دهند و شکار غیرمجاز را در آن کنترل کنند. به این ترتیب سوءاستفاده از این فضا زیاد شده و باعث شده در کنار افرادی که برای آنها پروانه شکار صادر شده است افراد سودجوی بسیاری هم دور از چشم ماموران وارد مناطق حفاظت شده شوند. برخی اهالی مناطق حفاظت شده می‌گویند شکارچیان، این مناطق را به میدان تیر تبدیل کرده‌اند، این در حالی است که هنوز پروانه‌ای برای شکار چهارپایان نیز
صادر نشده است.
در اغلب استان‌ها سرشماری پاییزه حیات وحش توسط اداره کل استان‌ها و با کمک فعالان محیط زیست آغاز شده است و مرتبا رسانه‌ای نیز می‌شود، موضوعی که این نگرانی را ایجاد کرده که نکند سرشماری حیات وحش مقدمه‌ای برای صدور مجوز شکار چهارپایان باشد. خاکپور با تایید اینکه سرشماری پاییزه حیات‌وحش به خودی خود اتفاق بسیار خوبی است، می‌گوید: ما زمانی می‌توانیم منطقه را به درستی مدیریت کنیم که اطلاعات پایه منطقه را در دست داشته باشیم.  از این رو سرشماری و تکمیل اطلاعات اتفاق خوبی است. با این حال این فعال محیط زیست تأکید می‌کند: نگرانی از آنجاست که اتفاقی که برای پرندگان افتاد اکنون برای چهارپایان هم تکرار شود و سازمان محیط زیست تحت فشار مافیای شکار طی یک روند ناپسند این فرآیند سرشماری حیات وحش را به سمتی ببرد که برخلاف ظرفیت برد زیستگاه‌ها و نظر استان‌ها، مجوز شکار چهارپایان نیز صادر شود. صدالبته که این نگرانی با رویکرد مدیریت کنونی سازمان محیط زیست برای کسب درآمد سازمان از محیط زیست و پیشینه این سازمان در مواردی همچون جزیره آشوراده و صدور پروانه شکار پرندگان دور از ذهن نیست و پیشگیری از آن نیازمند نظارت و پیگیری دقیق رسانه‌ها و فعالان محیط زیست است.
صدور بیش از 2000 پروانه شکار پرنده در‌ سمنان
‌این در حالی است که معاون محیط طبیعی حفاظت محیط‌زیست استان سمنان از صدور بیش از 2000 پروانه شکار پرنده در این استان طی 2 هفته گذشته خبر داد‌ه است. بهرامعلی ظاهری با بیان این مطلب  افزود: طی 15 روز گذشته 2214 پروانه شکار پرندگان خشکی‌زی در این استان صادر شده است. وی‌ با اشاره به دستورالعمل شکار پرندگان، افزود: در استان سمنان پروانه برای شکار پرندگان خشک‌زی نظیر کبک و تیهو که جمعیت قابل توجهی در استان سمنان دارند، صادر می‌شود. معاون محیط طبیعی حفاظت محیط‌زیست استان سمنان‌ با اشاره به دلایل اعطای مجوز برای شکار پرندگانی از این دست، خاطرنشان کرد: مجوزهای شکار متناسب با جمعیت پرندگان داده می‌شود و از آنجا که پرندگان خشکی‌زی مانند کبک و تیهو جوجه‌آوری بالایی دارند و جمعیت آنها در زیستگاه‌های استان سمنان نیز بالاست، مجوز شکار آنها به علاقه‌مندان با لحاظ مواردی که عنوان شد، اعطا می‌شود. ظاهری‌ از ممنوعیت اعطای پرونده شکار به کسانی که سابقه شکار غیرمجاز دارند خبر داد و تصریح کرد: پروانه شکار تنها به کسانی که مجوز حمل سلاح شکاری دارند و تاکنون پرونده‌ای در زمینه شکار غیرمجاز ندارند، اعطا می‌شود. وی‌ با بیان اینکه اعطای مجوز شکار پرندگان 2 هفته بوده که در استان آغاز شده است، افزود: شکارچیانی که مجوز حمل سلاح دارند، می‌توانند با مراجعه به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان خود پروانه شکار پرنده را دریافت کنند.  معاون محیط طبیعی حفاظت محیط‌زیست استان سمنان‌ از برخورد جدی این اداره کل با شکارچیان غیرمجاز خبر داد و اظهار کرد: محیط‌بانان محیط‌ زیست استان با حضور در زیستگاه‌های مختلف‌ با هرگونه شکار غیرمجاز برخورد قانونی خواهند کرد.


Page Generated in 0/0083 sec