یلدا پسته را گران کرد
قیمت پسته و بادامزمینی در آستانه شب یلدا افزایش یافته است. محمدرضا ارزانیممقانی، عضو هیأت رئیسه اتحادیه آجیل و خشکبار در گفتوگو با تسنیم، اظهار داشت: امسال با وجود اینکه شب یلدا در روزهای ربیع الاول قرار گرفته اما باز هم بازار بسیار راکد است. وی با اشاره به اینکه قیمت پسته و بادامزمینی در آستانه شب یلدا افزایش یافته است، گفت: قیمتها در ماههای محرم و صفر تا حدودی کاهش یافته بود. ارزانیممقانی افزود: رکود هم در بحث داخلی وجود دارد و هم در زمینه صادرات؛ تضمینهای کافی متاسفانه برای تجار فعال در این بخش وجود ندارد. وی تاکید کرد: متاسفانه هنوز 80 درصد صادرات آجیل و خشکبار ما فلهای است و این مسائل باید مورد توجه قرار گیرد.
ایران آزمایشگاه محصولات تراریخته آمریکا نیست
رئیس انجمن ارگانیک ایران با بیان اینکه ایران آزمایشگاه آمریکا نیست و ما مخالف واردات محصولات تراریخته به کشور و تولید آن در ایران هستیم، گفت: طبق آخرین آمارهای اعلام شده 5/5 میلیارد دلار محصولات تراریخته از قبیل محصولات برنج و روغن وارد کشور شده است. به گزارش فارس، سیدرضا نورانی با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران گفت: بسیاری از کشورها محصولات تراریخته را ممنوع کردهاند بنابراین ما نیز مخالف محصولات تراریخته (دستکاری ژنتیک) هستیم. وی تأکید کرد: ایران آزمایشگاه آمریکا نیست و ما نمیتوانیم با مصرف کالایی که جامعه را تهدید میکند موافق باشیم، بنابراین امید است دولت یازدهم از تجربههایی که اروپاییها بهدست آوردهاند و واردات محصولات تراریخته را ممنوع کردهاند، استفاده کند. نورانی با اشاره به اینکه بررسیهای علمی نشان میدهد امروز زود است که واردات محصولات تراریخته را آزاد کنیم، اظهار داشت: انجمن ارگانیک مخالف واردات کالاها و محصولات تراریخته است، چراکه تولید و مصرف آن ابهام دارد. نورانی افزود: آزمایشگاههای زیادی در اتحادیه اروپایی روی موش و خوک آزمایش کردهاند، در نهایت به این جواب رسیدهاند که محصولات تراریخته به نفع جامعه و سلامت افراد نیست. وی با اشاره به اینکه جامعه ایران گرسنه نیست که بگوییم پس باید به سمت محصولات تراریخته برویم، تصریح کرد: رفتن جامعه به سمت استفاده از محصولات تراریخته یعنی بازی کردن با سلامت افراد.
شکاف طبقاتی کمتر نشد
گزارش توسعه انسانی ۲۰۱۵ با موضوع «کار برای توسعه انسانی» منتشر شد. براساس این گزارش، سازمان ملل پیشبینی کرد جمعیت ایران در سال ۲۰۳۰ میلادی به 3/91 میلیون نفر برسد و ایران در این سال همچنان به عنوان هفدهمین کشور پرجمعیت جهان باقی بماند. همچنین سازمان ملل از افزایش نابرابری زن و مرد در ایران در سال گذشته و نزول ۵ پلهای ایران از این نظر در ردهبندی جهانی خبر داد. ایران در میان 156 کشور جهان رتبه 114 را از نظر شاخص نابرابری جنسیتی کسب کرده است. از سوی دیگر برآورد شد ضریب جینی در ایران در سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۳ به 3/38 واحد رسیده و نابرابری درآمدی در ایران در این مدت کمتر از ۷۶ کشور از جمله آمریکا، روسیه و ترکیه بوده است. علاوهبر این سازمان ملل در جدیدترین گزارش خود، از حفظ جایگاه ایران در ردهبندی شاخص توسعه انسانی و کسب رتبه ۶۹ بین ۱۸۸ کشور خبر داد. در سطح خاورمیانه رتبه ایران از نظر توسعه انسانی 8 اعلام شده است.
۸ میلیون کارمند بودجهای نمیگذارند
دولت برای کاهش مشکلات باید بدنه خود را کوچک کند، زیرا حدود ۸ میلیون حقوقبگیر دولت هستند و از طرف دیگر ۴۰۰ تا ۵۰۰ مؤسسه مالی و اعتباری خارج از ضابطه پول را در بخشهای مختلف جمع یا پخش میکنند. مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: کاری که دولت باید انجام دهد، حذف قشر مرفه از دریافت یارانه نقدی است، چراکه اکنون دولت به 70 میلیون نفر یارانه نقدی میدهد که حداقل باید
50 درصد این تعداد حذف شوند تا 32 هزار میلیارد تومان به جیب دولت بازگردد. وی ادامه داد: قرار نیست پول بیتالمال بین همه تقسیم شود، چرا که اگر این پول به چرخه تولید بازگردد، قطعا نفع آن به همه خواهد رسید. وی به این نکته هم اشاره کرد که دولت با حذف یارانه انرژی نیز میتواند درآمد کسب کند، چراکه اکنون روی بنزین و گازوئیل یارانهای میدهیم که اگر آن را جمع کنیم، سالانه 40 تا 50 هزار میلیارد تومان از این محل میتوانیم درآمد داشته باشیم .