printlogo


کد خبر: 150737تاریخ: 1394/10/1 00:00
«شاه رفت»؛ خُب

با شنیدن خبر فرار شاه، خدمت حضرت امام(ره) رفتم و به ایشان گفتم «آقا، شاه رفت!» به‌رغم‌ تصور من،‌ گفتن این پیام در نگاه پر معنا و چهره آرام امام، هیچ تغییری به وجود نیاورد و ایشان با آرامش همیشگی‌شان فرمودند «خُب».
 متن زیر خاطره‌ای کوتاه اما خواندنی از بانوی مبارز انقلاب و یار و همراه
خمینی کبیر(ره) در سال‌های سخت تبعید و مبارزه است؛ خاطره‌ روزی که با مقاومت و جانفشانی ملت ایران تومار استبداد پهلوی در هم شکست و شاه مفتضحانه از کشورمان فرار کرد. روزی که شاه از ایران فرار کرد، من در فرانسه در خدمت حضرت امام خمینی(ره) بودم؛ البته این لطف خداوند بود که توانستم به شخصیت بزرگی مانند امام(ره) خدمت کنم.
انعکاس خبر فرار شاه در تمام خبرگزاری‌ها و روزنامه‌های مطرح آن روز دنیا پیچید و همه ما را به وجد آورده بود؛ به همین دلیل برای رساندن این پیام به حضرت امام(ره)، ‌لحظه‌شماری می‌کردیم چون تصورمان این بود که شنیدن این خبر برای ایشان نیز خوشحال‌کننده است. بنده با همین تصور خدمت حضرت امام(ره) رفتم و به ایشان گفتم «آقا، شاه رفت!» به‌رغم‌ تصور من،‌ گفتن این پیام در نگاه پر معنا و چهره آرام امام، هیچ تغییری به وجود نیاورد و ایشان با آرامش همیشگی‌شان فرمودند «خُب»! و هیچ اظهارنظر دیگری در این‌باره نکردند. وی بیان داشت: من از این رفتار امام(ره)‌ جا خوردم؛ اما فهمیدم این سخن، نشان‌دهنده آن است که امام خمینی(ره) به رفتن شاه یقین کامل داشتند و اگر اتفاقی غیر از این می‌افتاد باید تعجب می‌کردیم. پس از انتشار گسترده این خبر، خبرنگاران رسانه‌های محلی و رسمی فرانسه برای دریافت اظهار نظر امام خمینی(ره) درباره فرار شاه، پشت در بیت ایشان جمع شده بودند؛ وقتی این موضوع را به استحضار امام رساندیم، ایشان اعلام نظر خود را در این رابطه با فرار شاه به ساعت 5 بعدازظهر موکول کردند. با توجه به اینکه
امام خمینی(ره) تجربه واقعه 30 تیر را نیز در ذهن داشتند و احتمال می‌دادند که برای برگرداندن شاه، تدارکی دیده باشند، با نگاه عمیق و دورنگر خود اظهارنظر درباره فرار شاه را به تعویق انداختند و در نهایت نظرشان را مکتوب به خبرنگاران اعلام کردند. امام خمینی(ره) که در آن ایام در فرانسه و در تبعید به سر می‌بردند با صدور پیام تبریکی این رویداد را نتیجه شجاعت، ثبات قدم، فداکارى و استقامت ملت ایران اسلامی دانستند. ایشان در ادامه این پیام که روز 27 دی‌ماه صادرشد، تاکید کردند: او رفت و به همپیمان خود، اسرائیل - دشمن سرسخت اسلام و مسلمین - پیوست و جرائم و آشفتگی‌هایى را به جاى گذاشت که ترمیم آن جز به تایید خداوند متعال و همت همه طبقات ملت و فداکارى اقشار کاردان و روشنفکر میسر نخواهد شد. در بخشی از متن پیام تبریک امام خمینی(ره) آمده است: فرار محمدرضا پهلوى را که طلیعه پیروزى ملت و سرلوحه سعادت و دست یافتن به آزادى و استقلال است به شما ملت فداکار تبریک عرض مى‏کنم. شما ملت شجاع و ثابت قدم به ملت‌هاى مظلوم ثابت کردید که با فداکارى و استقامت مى‏توان بر مشکلات هر چه باشد غلبه کرد، و به مقصد - هر چه دشوار باشد - رسید. اگرچه این ستمگر با دست آغشته به خون جوانان ما و جیب انباشته از ذخایر ملت از دست ما گریخت ولى به خواست خداوند متعال بزودى به محاکمه کشیده خواهد شد و انتقام مستضعفین از او گرفته خواهد شد؛ لکن قطع دست ستمکار از ادامه ظلم، به دست ستمدیدگان، فورى است. او رفت و به همپیمان خود، اسرائیل - دشمن سرسخت اسلام و مسلمین - پیوست و جرائم و آشفتگی‌هایى را به جاى گذاشت که ترمیم آن جز به تایید خداوند متعال و همت همه طبقات ملت و فداکارى اقشار کاردان و روشنفکر میسر نخواهد شد.  به جمیع نیروهاى انتظامى و زمینى و هوایى و دریایى و صاحب‌منصبان و درجه‌داران ارتش و ژاندارمرى و غیر آنان توصیه مى‏کنم که دست از حمایت محمدرضا پهلوى - که مخلوع است و به کشور بازنمى‏گردد و در خارج نیز با نفرت مردم مواجه است - بردارند و به ملت بپیوندند؛ که صلاح دنیا و دین آنان در آن است. اینجانب از همه طبقات بویژه حضرات علماى اعلام در این مواقع حساس تشکر مى‏کنم، و سلامت و سعادت همگان را از خداوند متعال خواستارم؛ و وحدت کلمه را براى همیشه، بویژه تا برانداختن رژیم شاهنشاهى و استقرار حکومت جمهورى اسلامی، امیدوارم.


Page Generated in 0/0585 sec