printlogo


کد خبر: 150760تاریخ: 1394/10/1 00:00
قیمت طلای سیاه به ۳۶ دلار سقوط کرد نفت اوپک 31 دلار
بازگشت نرخ نفت به 11 سال قبل!

قیمت نفت با ۲ درصد کاهش به 29/36 دلار در هر بشکه رسید که کمترین قیمت از سال ۲۰۰۴ تاکنون محسوب می‌شود. به گزارش فارس به نقل از رویترز، قیمت نفت برنت به علت تجدید دوباره نگرانی‌ها درباره اشباع بازارهای نفتی به کمترین رقم از سال 2004 سقوط کرد و از پایین‌ترین قیمت بحران مالی سال 2008 پایین‌تر رفت. این در حالی است که رقم تولید نفت در جهان در نزدیک رکورد بی‌سابقه قرار دارد. قیمت هر بشکه نفت برنت نزدیک به 2 درصد کاهش یافت و 29/36دلار معامله شد که کمترین رقم از سال 2004 به شمار می‌رود.  نفت خام آمریکا نیز با 36 سنت کاهش 37/34 دلار در هر بشکه فروخته شد. قیمت نفت اوپک نیز با رقم کم‌سابقه
4/31 دلار فروخته می‌شود تا فاصله چندانی با کانال 20دلار نداشته باشد. هر دو نوع شاخص نفت از نیمه 2014 تاکنون دو سوم ارزش خود را از دست داد. به گفته تحلیلگران، تقویت ارزش دلار به دنبال افزایش نرخ بهره آمریکا در هفته گذشته که مصرف نفت را گران‌تر می‌کند به همراه افزایش دکل‌های نفتی آمریکا بر قیمت نفت تاثیر گذاشته است. بانک گلدمن ساکز اعلام کرد: «تعداد دکل‌های نفتی آمریکا هفته گذشته 17 عدد افزایش یافت و به 4 هفته متوالی کاهشی پایان داد.» بانک ای‌ان‌زد نیز اعلام کرد: «افزایش تعداد دکل‌های نفتی آمریکا حتی در زمان قیمت پایین نفت نشان‌دهنده این است که تولیدکنندگان نفت شیل سطح تولید خود را حفظ خواهند کرد.»
ضرر 500 میلیارد دلاری اوپک
با کاهش شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی، درآمد کشورهای عضو اوپک در سال جاری 500 میلیارد کاهش یافته است. براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته، کشورهای عضو اوپک به دلیل کاهش شدید قیمت نفت طی سال گذشته در مجموع 500 میلیارد دلار ضرر کرده‌اند. در حال حاضر تولید نفت آمریکا در بالاترین میزان خود در 80 سال گذشته قرار دارد و 97 درصد از کل ظرفیت انبارهای نفت در غرب اروپا نیز پر شده است. در حال حاضر 7/31 میلیون بشکه نفت روزانه توسط کشورهای عضو اوپک وارد بازار می‌شود که نسبت به سال گذشته 5 درصد رشد داشته و 250 هزار بشکه بالاتر از متوسط تولید 5 سال گذشته این سازمان است. تولید نفت اوپک نسبت به ماه نوامبر سال جاری نیز یک درصد رشد کرده است. براساس پیش‌بینی‌های اوپک، در صورت ادامه روند کنونی در سال 2016 روزانه 860 هزار بشکه نفت مازاد در بازار جهانی وجود خواهد داشت و در حال حاضر تأثیرات مازاد عرضه کنونی در همه جای بازار نفت قابل لمس است.از جمله کشورهایی که تولید نفت خود در اوپک را افزایش داده‌اند عربستان و عراق هستند. کاهش 500 میلیارد دلاری درآمد، در حال نشان دادن تأثیرات خود در برخی کشورهای عضو اوپک است به گونه‌ای که اکنون عربستان در حال دست و پنجه نرم کردن با کسری بودجه معادل 20 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است و پیش‌بینی می‌شود در سال آینده میلادی نیز این کشور با مشکل مشابهی روبه‌رو باشد.


Page Generated in 0/0051 sec