تجارت ۹ ماهه به ۶۱ میلیارد دلار رسید
حجم تجارت خارجی کشور نشان میدهد در 9 ماه سال جاری بالغ بر 30 میلیارد و 411 میلیون دلار واردات و همچنین حدود 32 میلیارد دلار صادرات انجام شده است. به گزارش فارس، حجم تجارت خارجی کشور در 9 ماه نخست سال جاری به بیش از 62 میلیارد دلار رسید. بر این اساس حجم واردات کشور به لحاظ ارزش دلاری این حجم حدود 30 میلیارد و 411 میلیون دلار برآورد شده است. همچنین عمده کشورهای صادرکننده کالا به ایران کشورهای چین، امارات عربی متحده، کرهجنوبی، ترکیه و سوییس بودهاند، رقم صادرات کالا نیز در این مدت حدود 32 میلیارد دلار حساب شده است. در این مدت عمده کالای صادراتی محصولات پتروشیمی و مواد اولیه و خام است. عمدهترین خریداران کالاهای ایرانی هم در مدت یاد شده شامل کشورهای چین، عراق، امارات عربی متحده، هند و افغانستان هستند.
بنزین وارداتی یورو 4 است
مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه بنزین وارداتی از سوی
3 نهاد نظارتی با حساسیت بالایی بررسی میشود، گفت: بنزین وارداتی دارای همه استانداردهای یورو ٤ است. سیدمحسن قمصری با تاکید بر اینکه بنزین وارداتی مطابق استانداردهای روز دنیاست، گفت: مشخصات بنزینی که هماکنون وارد میشود مطابق یورو ٤ است، یعنی اکتان بنزینی که هماکنون وارد کشور میشود ٩٥ است و ٣ درجه هم از حد استاندارد بنزین یورو ٤ بالاتر است؛ بنزن آن ماکزیمم یک درصد است و سولفور، آروماتیک و الفین آن به ترتیب ٥٠، ٣٥ و ١٨ PPM است. قمصری به حساسیت بالای کشور درباره بنزین وارداتی اشاره کرد و گفت: به دلیل همین حساسیت و وسواس 2 محموله از بنزینهای وارداتی برگشت داده شده است. قمصری افزود: سوختی که در تهران و برخی شهرهای بزرگ توزیع میشود مطابق استاندارد یورو ٤ است که دارای گوگرد پایین است.
شکر وارداتی نمیخواهیم
معاون وزیرجهادکشاورزی با بیان اینکه میزان واردات شکر در مقایسه با ۳ سال گذشته ۶۰ درصد کاهش یافته است، گفت: به واردات این محصول به کشور نیازی نداریم. به گزارش مهر، عباس کشاورز افزود: پیشبینی میشود امسال یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن شکر در داخل تولید شود. وی ادامه داد: میزان تولید چغندرقند امسال در مقایسه با سال گذشته ۸ درصد افزایش یافته که نشان دهنده افزایش تولید شکر در داخل است. بهگفته کشاورز، در ماه اخیر ۱۵۰ هزار تن شکر برای ذخیرهسازی وارد شده است. براساس آمارهای وزارت جهادکشاورزی، پارسال ۸۲۲ هزار تن و سال ۹۲ نیز یک میلیون و ۵۷۲ هزار تن شکر وارد شد که در ۸ ماه امسال به حدود ۴۰۰ هزار تن کاهش یافته است.
افزایش تسهیلات پرداختی بانکها
تسهیلات پرداختی بانکها در ۷ ماه نخست سال ۱۳۹۴ به بخشهای اقتصادی مبلغ ۱۸۶۱ هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با ۷ ماهه پارسال مبلغ 6/88 هزار میلیارد ریال معادل 5 درصد افزایش داشته است. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، سهم تسهیلات پرداختی بانکها به بخش صنعت و معدن در این مدت6/544 هزار میلیارد ریال معادل
3/29 درصد بوده که نسبت به همین مدت در پارسال، 2/7 هزار میلیارد ریال معادل 3/1 درصد کاهش داشته است. همچنین سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در همه بخشهای اقتصادی مبلغ 9/1160 هزار میلیارد ریال معادل
4/62 درصد کل تسهیلات پرداختی بوده که نسبت به پارسال 5/9 درصد افزایش داشته است. سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن نیز معادل 3/443 هزار میلیارد ریال بوده است که 2/38 درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش را شامل میشود که بیانگر توجه به تامین منابع برای این بخش توسط بانکها در سال جاری است.