printlogo


کد خبر: 151025تاریخ: 1394/10/7 00:00
205 نماینده مجلس در نامه‌ای به روحانی خواستار اقدام عملی برای عبور از رکود عمیق و بی‌سابقه شدند
هشدار به دولت رکود

گروه اقتصادی: ۲۰۵ نماینده مجلس حل مشکل رکود بی‌سابقه اقتصادی در کشور و اشتغالزایی را خواستار شدند. به گزارش «وطن‌امروز»، هفته گذشته نیز ۱۰۰ نفر از نمایندگان مجلس به رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد درباره رکود عمیق و بی‌سابقه حاکم بر اقتصاد کشور تذکر دادند. حالا تعداد تذکردهندگان خانه ملت درباره رکود بی‌سابقه به 205 نفر رسیده است. دیروز 205 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به رئیس‌جمهور، حل مشکل رکود بی‌سابقه حاکم بر اقتصاد کشور، اشتغالزایی و جلوگیری از ورود کالاهای مشابه را خواستار شدند.محمد دهقان، عضو هیأت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی پیش از پایان نشست علنی دیروز پارلمان نامه 205 نفر از نمایندگان مجلس خطاب به حسن روحانی رئیس‌جمهور را قرائت کرد. نمایندگان در این نامه ضمن تشکر از زحمات و تلاش‌های رئیس‌جمهور درباره توجه و کمک به حل موانع و مشکلات تولیدکنندگان داخلی کشور، درخواست کردند دولت در جهت اشتغالزایی و حمایت از تولیدات داخلی و جلوگیری از ورود کالاهای مشابه که امکان تولید آنها در داخل کشور وجود دارد، تلاش و همچنین برای برون‌رفت از رکود عمیق و بی‌سابقه حاکم بر اقتصاد کشور اقدام کند. رکود بی‌سابقه در کشور موجب شده دولت یازدهم به «دولت رکود» شهره شود، لقبی که بیراه نیست. دولت در 26 ماهی که بر سر کار آمده نتوانسته برنامه‌های اقتصادی جامعی را برای برون‌رفت از رکود اجرا کند و همین رکود بی‌سابقه موجب شد چندی پیش 4 وزیر اقتصاد، رفاه، صنعت و دفاع در نامه‌ای به رئیس‌جمهور هشدار لازم را بدهند. حتی بعد از این نامه هشدارآمیز نیز دولت موفق نشد حداقل برای خروج از رکود برنامه‌ریزی کند.
کاهش تورم با رکود به درد نمی‌خورد
طهماسب مظاهری، وزیر اسبق اقتصاد درباره کاهش تورم و تشدید رکود گفت: در شرایطی که شاخص اشتغال و تولید در وضعیت بدی باشد، رکود اقتصادی باعث شود که واحدهای تولیدی یکی پس از دیگری تعطیل شوند و و ریشه توان تولید اقتصادی به سمت نابودی برود، کاهش تورم به درد نمی‌خورد. وزیر اسبق اقتصاد بیان کرد: در این شرایط نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم با کاهش تورم سطح رفاه مردم افزایش پیدا کند. البته کاهش تورم از راه بستن جریان نقدینگی و ایجاد تنگنای مالی در جامعه راحت‌تر از تحریک مردم و سرمایه‌گذاران برای حضور در صحنه اقتصاد است که دولت به مورد اول پرداخته است. مظاهری عنوان کرد: متاسفانه دولت به بهبود فضای کسب و کار و ایجاد شغل خیلی نپرداخته که این مساله تک‌رقمی شدن تورم نقطه به نقطه را بی‌فایده می‌کند. وی در گفت‌وگو با نسیم، درباره تک‌رقمی شدن تورم نقطه به نقطه اظهار کرد: کاهش تورم متوسط از 40 درصد در آغاز دولت یازدهم تا حدود 13 درصد و تورم نقطه به نقطه تا میزان تک رقمی به خودی خود خوب است. این نشان‌دهنده این است که دولت قصد دارد سطح عمومی قیمت‌ها را حفظ کند و برای این کار هم برنامه دارد اما 2 نکته وجود دارد که باید به آن توجه کرد. نکته اول این است که قضاوت و برنامه‌ریزی درباره تورم باید به صورت ترکیبی از تورم نقطه به نقطه و تورم متمرکز سالانه باشد. نمی‌توانیم تنها به تورم نقطه به نقطه اتکا کنیم و باید تورم متوسط را هم در نظر بگیریم تا دقیق‌تر وضعیت اقتصاد کشور را در نظر بگیریم. وزیر اسبق اقتصاد خاطرنشان کرد: نکته دوم این است که شاخص اقتصاد هر کشور با 2 پارامتر اصلی سنجیده می‌شود؛ یکی ثبات سطح عمومی قیمت‌ها و تورم و دومین مساله میزان اشتغال و رونق اقتصادی. این دو با هم می‌تواند تصویری از وضعیت اقتصاد کشور به ما بدهد. مظاهری تصریح کرد: دولت درباره یکی از این شاخص‌ها کار جدی انجام داده است و باید از دولت به دلیل اهتمامی که برای کنترل تورم داشته تشکر کنیم. اما این به تنهایی کفایت نمی‌کند و نباید به آن دلخوش کرد.
رابطه رکود و آزادسازی قیمت‌ها
عبدالمجید شیخی، فارغ‌التحصیل اقتصاد توسعه از دانشگاه علامه و نویسنده کتاب «اقتصاد و برنامه‌ریزی» با انتقاد از اظهارات یک هفته گذشته آخوندی و با اشاره به اهمیت وجود سازمان‌هایی نظیر سازمان حمایت در اقتصاد کشور گفت: وجود سازمان‌هایی مانند سازمان حمایت در راستای اجرای وظایف بخش عمومی اقتصاد، یعنی حاکمیت و دولت است. در شرایطی که فرصت‌های اقتصادی در کشور برابر نیستند و اختلاف طبقاتی فراوانی بین فقیر و غنی وجود دارد دولت باید با استفاده از این سازمان‌ها بازار را تنظیم کند. نباید تعیین قیمت را به یکسری افراد گردن کلفت و پر قدرت سپرد. این اقتصاددان خاطرنشان کرد: امثال آقای غنی‌نژاد، اقتصاددان لیبرال 2 دهه پیش تفکرات اشتباه خود را در قالب سیاست‌های تعدیل اقتصادی، آزادسازی قیمت‌ها، خصوصی‌سازی و ایجاد مناطق آزاد به خورد مردم دادند. شیخی گفت: در دولت سازندگی که تفکرات امثال آقای غنی‌نژاد بر کشور حاکم بود خصوصی‌سازی در کشور به نفع عده‌ای از افراد ثروتمند انجام شد. متاسفانه دولت یازدهم هم به دنبال نوآوری و تحول در اقتصاد نیست و بار دیگر از افرادی با تفکرات قدیمی که 2 دهه پیش برای اقتصاد کشور سیاست‌گذاری می‌کردند، استفاده می‌کنند.
آخوندی خودش عامل اصلی رکود است
شیخی در گفت‌و‌گو با نسیم، بیان کرد: آقای آخوندی اصلا اقتصاد بلد نیست. ایشان یک سرمایه‌دار است که عنان یک وزارتخانه مهم را به دست گرفته و رکود بزرگی را در اقتصاد کشور ایجاد کرده است. ایشان با تعطیلی بخش مسکن بیش از 150 رشته فعالیت حقیقی در اقتصاد کشور را متوقف کرده است. این اقتصاددان تصریح کرد: آقای غنی‌نژاد نه‌تنها اقتصاد سرمایه‌داری را نمی‌شناسد، بلکه اقتصاد اسلامی و اقتصاد بخش عمومی را هم نمی‌شناسد که بخواهد درباره حدود اقتصاد در قانون اساسی سخن بگوید. تنظیم بازار جزو وظایف بخش عمومی اقتصاد است و وجود سازمانی که از افراط و تفریط عوامل بازار در اقتصاد جلوگیری کند، برای اقتصادی که به دنبال تعادل است، امری ضروری است.
 


Page Generated in 0/0070 sec