چوب حراج دولتیها به فولاد بخش خصوصی
یک تولیدکننده فولاد با بیان اینکه بازارشکنی شرکتهای دولتی کشور بزرگتر از چین بوده است، قیمتهای بورس را در حوزه فولاد تصنعی و موجب ضرر تولیدکنندگان دانست و از هزینههای بالای بانکی و آنچه ریخت و پاشهای بخش دولتی در صنعت فولاد خواند، انتقاد کرد. به گزارش تسنیم، علیمحمد ابویی در اینباره گفت: وجود اینکه 250 درصد تعرفه واردات فولاد افزایش یافت و ارز مبادلهای برای واردات این محصول قطع شد اما سوءمدیریت و وجود رابطه میان خصولتیها و دولتیها برای تولیدکنندگان بخش خصوصی مشکل ایجاد کرده است. وی با بیان اینکه بازارشکنی شرکتهای دولتی کشور بزرگتر از چین بوده است، افزود: چین لوله پروفیل را به ما 290 تا 300 دلار میفروشد اما شرکتهای دولتی به برخی واحدها این لولهها را 220 دلار میفروشند. این تولیدکننده فولاد ادامه داد: قیمتگذاری در کشور انحصاری و ارتباطات بخش خصولتی با دولتی سدی در مقابل بخش خصوصی شده است. وی افزود: اکنون کارخانههای نوردهای طولانی در کشور با ظرفیت 45 درصد کار میکنند اما تولیدکنندگان فولاد به عللی نمیتوانند ظرفیت خود را کم کنند. وی اضافه کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت میان کارخانههای دولتی و خصوصی تبعیض قائل میشود.
افزایش ۳ هزار تومانی قیمت گوشت گوسفندی
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی از افزایش ۳ هزار تومانی قیمت این نوع گوشت در بازار خبر داد. علیاصغر ملکی در اینباره به مهر گفت: قیمت هر کیلوگرم شقه بدون دنبه برای مصرفکننده حدود ۳۲ هزار تومان است. ملکی با بیان اینکه علاوه بر مورد فوق، صادرات و قاچاق دام نیز بر افزایش قیمت گوشت گوسفندی موثر بوده است، افزود: از سوی دیگر بارشهایی که در این فصل از سال اتفاق میافتد در حملونقل مشکل ایجاد میکند؛ ضمن اینکه معمولا با نزدیک شدن به انتهای سال با کمبود دام مواجه میشویم. ملکی با اشاره به اینکه درحال حاضر قیمت دام زنده در بازار بین ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان است، افزود: پیش از این قیمت دام زنده بین ۱۲ تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود. وی اضافه کرد: هماکنون هرکیلوگرم شقه بدون دنبه بین ۲۸ تا
۲۹ هزار تومان به مغازهداران عرضه میشود که اکثرا هم ۲۹ هزار تومان است.
پرونده روغن نباتی روی میز سازمان بازرسی
سازمان بازرسی کل کشور به تازگی به پرونده گرفتن مابهالتفاوت از واردات روغن خام که مصوبه آن را محمد شریعتمداری، معاون اجرایی رئیسجمهوری صادر کرده، ورود کرده و قرار است به تخلفات رخ داده رسیدگی کند. به گزارش مهر، ۵ ماه پیش شریعتمداری مصوبهای از کارگروه کنترل بازار را برای اجرا ابلاغ کرد که هر فرد متقاضی ثبتسفارش واردات برای روغن خام باید به ازای هر کیلوگرم، ۷۰ تومان به دولت میپرداخت که البته این پول به حساب انجمن روغن نباتی واریز میشد. در گام اول، دریافت مابهالتفاوت، از واردکنندگان با ۷۰ تومان آغاز شد اما در گامهای بعدی، این مابهالتفاوت به ۷۰۰ تومان هم رسید. یک مقام مسؤول در اینباره میگوید: موضوع اخذ مابهالتفاوت از واردات روغن خام به هیچ عنوان قانونی نیست و تاکنون هم به تایید شورای اقتصاد نرسیده است. وی میافزاید: هر یک از واردکنندگانی که نسبت به دریافت این مابهالتفاوت از آنها شکایاتی دارند، میتوانند به سازمان بازرسی کل کشور شکایات خود را ارجاع دهند.