طرح تحول نظام سلامت در استان بوشهر نیز شتاب دارد اما بیمارستان بقیه..الله دیلم، یکی از مراکز اصلی درمانی در شمال استان بوشهر هماکنون با کمبودهایی در زمینه کادر پرستاری روبهرو است. بهداشت و درمان یکی از مقولههای مهم اجتماعی است و از اصلیترین شاخصهای توسعهیافتگی جوامع انسانی در جهان امروز محسوب میشود. در سالهای اخیر در کشور ما تلاش زیادی برای ارتقای شاخصهای بهداشتی صورت گرفته و در بازههای مختلف زمانی شاهد شکلگیری سیر شتابان توسعه بهداشتی بودهایم. اجرای طرح تحول نظام سلامت که از ایدههای دولت برای گشایش قفل مشکلات بهداشتی جامعه است بنا بود دغدغههای مردم در حوزه سلامت را کم کند تا مردم تنها دغدغهشان درمان بیماری باشد و نه تأمین هزینههای مورد نیاز درمان. بیش از 2 سال از اجرای این طرح در کشور میگذرد و باوجود نارساییهایی که بر این طرح وارد است، نتایج بسیار خوبی داشته و بسیاری از تحلیلگران اجتماعی به موفقیت دولت در عرصههای بهداشتی تأکید دارند. طرح تحول نظام سلامت در استان بوشهر نیز با شتاب بالایی در حال اجراست و بسیاری از متخصصان بهداشتی، بوشهر را پیشتاز اجرای طرح تحول نظام سلامت میدانند و رتبههای استان بوشهر در مراحل مختلف بررسی روند اجرای طرح نیز مؤید این ادعاست. شمالیترین نقطه استان بوشهر که در سنوات قبل با کمبودهای بهداشتی شدید دستوپنجه نرم میکرد، در سالهای اخیر پیشرفتهایی در حوزه بهداشت و درمان داشته و خدمات کنونی رضایت نسبی عامه مردم را به همراه داشته است. بهبود وضعیت درمانی بیمارستان بقیه..الله دیلم از مهمترین دستاوردهای این شهرستان محسوب میشود اما کمبود کادر پرستاری مشکلی است که بهداشت شهرستان دیلم از آن رنج میبرد. براساس اظهارنظر مسؤولان بهداشتی دیلم، در قالب برنامههای طرح تحول نظام سلامت، کادر تخصصی پزشکان بیمارستان بقیه..اللهالاعظم(عج) شهرستان دیلم تکمیل شده است. به گفته مدیر دفتر خدمات پرستاری بیمارستان دیلم، راهاندازی کلینیک تخصصی بیمارستان دیلم با بهرهگیری از پزشکان متخصص شهرستان دیلم و شهرستانهای همجوار از اقداماتی است که با پیگیریهای رئیس بیمارستان بقیه..اللهالاعظم صورت گرفته است. در قالب این طرح، پزشکان متخصص بهصورت دورهای با حضور در شهرستان به ویزیت بیماران میپرداختند و از نیمه دوم آبانماه سال جاری با توجه به تقسیمات کشوری پزشکان متخصص، شاهد حضور تماموقت کادر پزشکی متخصص در رشتههای بیهوشی، زنان و زایمان، جراح عمومی، سونوگرافی و ارتوپد در شهرستان دیلم هستیم. آزاده قجری به مهر گفت: ما در دوره زمانی قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت با کمبود نیروی پرستاری مواجه بودیم که با اجرای طرح تحول نظام سلامت و راهاندازی کلینیک تخصصی این کمبود بیشتر احساس میشود.
استفاده از نیروهای شرکتی برای رفع کمبود
بنابر اظهارات مسؤول دفتر پرستاری بیمارستان بقیه..الله دیلم، استفاده از نیروهای شرکتی با قراردادهای ۸۹ روزه با همکاری دفتر پرستاری علوم پزشکی استان و رئیس بیمارستان دیلم، راهکاری است که با استفاده از آن سعی شده بخشهای بیمارستان پوشش داده شود و مشکلات بیمارستان کاهش پیدا کند. قجری میگوید: در حال حاضر ۳۱ نفر کادر پرستاری در شهرستان دیلم فعالیت دارند ولی با توجه به راهاندازی اتاق عمل و بخش جراحی با کمبود نیروی پرستاری در اتاق عمل و بیهوشی مواجه هستیم که این کمبود بهصورت استانی است و امیدواریم این مشکل در آینده نزدیک برطرف شود. به گزارش مهر، شهرستان دیلم بالغ بر ۳۳ هزار نفر جمعیت دارد و 7 پزشک متخصص در رشتههای جراح عمومی، ارتوپد، متخصص بیهوشی، متخصص رادیولوژی، متخصص زنان و زایمان، داخلی و اطفال در شهرستان دیلم ماندگار و مقیم هستند که این علاوه بر ۷ پزشک متخصصی است که 2 بار در هفته در کلینیک تخصصی دیلم حضور دارند و تاکنون بالغ بر
۵۰ هزار ویزیت تخصصی داشتهاند. به گفته رئیس دفتر پرستاری بیمارستان بقیه..اللهالاعظم(عج) دیلم 3 بخش جراح عمومی، ارتوپدی و زنان و زایمان اخیراً به بیمارستان دیلم اضافه شده است. آزاده قجری با بیان اینکه هزینه پرداختی سلامت توسط مردم قبلاً ۴۰ تا ۵۰ درصد بوده است، گفت: پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت، هزینه پرداختی بیماران بهصورت میانگین به 5 درصد رسیده است. توسعه خدمات بهداشتی در مناطق روستایی شهرستان دیلم از ضروریاتی است که احساس میشود و انتظار داریم مسؤولان بهداشتی به آن توجه داشته باشند.