گروه اجتماعی: مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت از بازنگری کامل در سیاستها و قوانین تنظیم خانواده در وزارت بهداشت در راستای ارتقای سلامت مادران، کودکان، خانوادهها و جامعه خبر داد. به گزارش«وطن امروز» محمداسماعیل مطلق، مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره عملکرد برنامه باروری سالم که توسط اداره باروری سالم دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت اجرا میشود، اظهار داشت: سیاستهای کلی جمعیت مرتبط با وزارت بهداشت تبیین شده و راهکارها و پیشنهادهای اجرایی شدن این سیاستها به معاون اول رئیسجمهور ارائه شده است.
توجه به جمعیت در برنامه ششم توسعه
وی افزود: این اداره همچنین در تدوین برنامه ششم توسعه براساس سیاستهای کلی جمعیت، پیشنهاد بندها و مادههای قانونی مبتنی بر سیاستهای 1،3،4،6 و 7 برای ورود به قانون برنامه ششم توسعه مشارکت داشته است. مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: اقدام به احصای اهداف وظایف ذاتی بخشی، بین بخشی و برون بخشی طی جلسههای متعدد با حضور صاحبنظران برنامه ضمن مد نظر قرار دادن اصول سیاستهای کلان نظام، مشارکت فعال در تدوین پیشنویس «طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده» و بازنگریهای بعدی بنا به دعوت مجلس شورای اسلامی، تهیه و تدوین رویکردهای افزایش نرخ باروری کلی مبتنی بر سلامت جمعیت و نیز تدوین برنامه عملیاتی با هدف کلی افزایش نرخ باروری کلی متناسب با اهداف سلامت، بخش دیگری از برنامهها در این راستا بوده است.
تمرکز بر افزایش آمار باروریهای ارادی
مطلق همچنین افزایش باروریهای ارادی و خواسته را برنامه دیگری در این راستا اعلام کرد و یادآور شد: افزایش میزان رضایتمندی زوجین از زندگی زناشویی با هدف تحکیم و تعالی بنیان خانواده، بخشی از برنامههای باروری سالم است.
به گفته مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، افزایش بهرهوری جمعیت اعم از شهری و روستایی و حاشیه شهرها و عشایر با مراقبتهای اولیه باروری سالم و پیشگیری از ناباروری، ابلاغ محورهای اصلی برنامهها برای تدوین برنامه جامع عملیاتی به دانشگاهها و پیگیری تدوین برنامههای عملیاتی با لحاظ کردن اهداف افزایش نرخ باروری کلی بخش دیگری از برنامههای باروری سالم بوده است.
اولویتهای آموزشی برنامه باروری سالم
مطلق، کاهش فواصل بین ازدواج و فرزند اول، انجام مشاوره و آموزش برای خانوادههای تکفرزند و بدون فرزند، کاهش فواصل بین فرزندان از بیش از 5 سال به دامنه 3 تا 5 سال، پیشگیری از ناباروری و ارائه آموزشهای لازم به زوجین برای پیشگیری از ناباروری اولیه و ثانویه و حذف آموزش روشهای پیشگیری از بارداری در کلاسهای آموزش هنگام ازدواج را از اولویتهای آموزشی برنامه باروری سالم عنوان کرد.