printlogo


کد خبر: 151468تاریخ: 1394/10/16 00:00
بنا بر اظهارات مدیران سناریوی تلخ مشکلات حوزه سلامت در سال آینده ادامه دارد
تب و لرز بودجه تحول سلامت
رئیس کل سازمان نظام پزشکی: بیماران در مراجعه به بیمارستان‌های تخصصی فقیر می‌شوند

گروه اجتماعی: رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به وضعیت حوزه سلامت و چالش‌های طرح تحول سلامت در سال آینده 3 نگرانی جامعه پزشکی از اجرای این طرح را تشریح کرد.
به گزارش «وطن امروز» علیرضا زالی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به مشکلات پیش روی طرح تحول سلامت اظهار داشت: در حال حاضر موجی از نگرانی از موفق نشدن بودجه‌های نظام سلامت و همچنین مطالبات جامعه پزشکی رقم خورده است. زالی با اعلام اینکه عدد و رقم‌های خیلی خوبی برای حوزه سلامت نمی‌بینیم، بر مراقبت از بودجه مستمر و پایدار در حوزه سلامت برای سال آینده تاکید کرد و یادآور شد: هزینه‌های سلامت هر سال در حال گران شدن است و ما نمی‌توانیم این واقعیت را منکر شویم.
آسیب‌دیدگی حوزه سلامت در سال 95
وی با اعلام اینکه کسری اعتبار در حوزه سلامت باید در سال آینده به صفر برسد، تاکید کرد: نگرانی که ما داریم، تحقق اعتباراتی است که به حوزه سلامت تخصیص داده می‌شود.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور با اعلام اینکه در سال جاری شاهد تخصیص حداقلی اعتبارات حوزه سلامت هستیم، افزود: اگر در سال آینده نیز چنین وضعیتی را داشته باشیم، حوزه سلامت با آسیب‌های جدی مواجه خواهد شد. زالی با اعلام اینکه بودجه سلامت در سال آینده باید به گونه‌ای طراحی شود که همه نیازها را پوشش دهد، تصریح کرد: آنچه در حال حاضر برای بودجه بیمه‌های پایه پیش‌بینی شده است، رشد
 ۱۲ درصدی است که این عدد خیلی ناچیز است. به گفته وی اگر بخواهیم به همین شکل برای سال آینده بودجه‌ریزی کنیم، حوزه سلامت در سال ۹۵ نیز سال خوبی را شاهد نخواهد بود.
چالش بودجه‌ای وزارت بهداشت
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور به رشد اعتبارات سنواتی در حوزه سلامت، رشد اعتباری بیمه‌های پایه و خلق منابع جدید برای تامین بودجه‌های حوزه سلامت به عنوان 3 راهکار پیشنهادی برای بهبود منابع مالی نظام سلامت کشور اشاره کرد و یادآور شد: حوزه سلامت آنگونه که عده‌ای معتقدند «چاه ویل» نیست و هزینه در بخش سلامت نوعی از سرمایه‌گذاری است. وی با اعلام اینکه 2 دهه است در حوزه سلامت رشد حداقلی اعتبارات را شاهد بوده‌ایم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر وزارت بهداشت با چالش بودجه‌ای مواجه است و اگر شرایط به همین‌گونه پیش برود، سناریوی تلخ مشکلات حوزه سلامت در سال آینده نیز تکرار می‌شود. زالی با اعلام اینکه بودجه سلامت روی کاغذ رشد خوبی داشته است، اظهار داشت: براساس گزارش‌هایی که  داشته‌ایم، از 4هزار و500 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته به حوزه سلامت فقط ۳۰ میلیارد آن تاکنون محقق شده است.
3نگرانی درباره اجرای طرح تحول سلامت
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور درباره روند اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور، تصریح کرد: ما همواره 3 نگرانی درباره روند اجرای طرح تحول سلامت عنوان داشته‌ایم؛ نخست اینکه برای طرح تحول سلامت باید بودجه مستقل و پایه‌دار تخصیص داده شود، دوم اینکه صیانت از منابع بخش خصوصی در بخش خدمات سرپایی مورد توجه قرار گیرد و سومین نگرانی ما، حرمت جامعه پزشکی به عنوان بازیگران اصلی نظام سلامت است که باید حفظ شود. وی در واکنش به ادعای بیمه‌ها مبنی بر افزایش نیافتن نرخ تعرفه‌ها برای سال آینده بیان داشت: سالیان سال است که انجماد تعرفه‌ای به مردم و جامعه پزشکی تحمیل شده است و این نوع نگاه، خدمت به مردم نیست.
بازگشت دوباره زیرمیزی
به گفته زالی پشت این روش، دفاع از مردم وجود ندارد، زیرا ۲۰ سال است که کتاب تعرفه‌ها دست نخورده بود؛ جدیدترین کتاب تعرفه‌ها نیز مربوط به ۱۱ سال قبل است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور عنوان کرد: با سرکوب تعرفه‌ها نمی‌توان واقعیت‌های اقتصادی را کتمان کرد که اگر چنین رویه‌ای شکل بگیرد، دوباره موضوع زیرمیزی اتفاق می‌افتد. وی با اشاره به اینکه بحث سلامت از جمله معدود موضوعاتی که دولت و مجلس در مورد آن همکلام بودند، اظهار داشت: ما چند مطالبه را در این حوزه داریم. اول آنکه رشد اعتبارات سنواتی سلامت باید از معدل امسال بالا‌تر باشد. دوم رشد اعتبار حمایتی بیمه‌ها باید به گونه‌ای باشد که کمترین مشکلات پیش بیاید. سوم اینکه باید منابع جدیدی برای بودجه حوزه سلامت خلق شود که این منابع می‌تواند از راه‌های گوناگونی همچون عوارض کارگاه‌های آسیب‌زننده تامین شود. وی  تاکید کرد: درحال حاضر ما با مشکلات بسیاری در این حوزه روبه‌رو هستیم، بیمارستان‌ها شرایط خوبی ندارند و بسیاری از مردم نیز در شرایط اضطرار به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند و باید این اطمینان خاطر را داشته ‌باشند که در چنین شرایطی با مشکل روبه‌رو نخواهند شد.
فقر بیماران درپی مراجعه به بیمارستان تخصصی
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور با ابراز تاسف از اینکه به دلیل پوشش ضعیف بیمه‌ها، بیمار در صورت مراجعه به بیمارستان تخصصی و دریافت خدمات اتاق‌های مراقبت ویژه به زیر خط فقر سقوط می‌کند، افزود: ما همیشه عنوان کردیم بودجه‌های سلامت ارتقا یابد، زیرا هزینه برای سلامت سرمایه است بنابراین باید دولت و مجلس کمک کنند تا بیمه‌ها نیز قوی شوند تا حمایت از بیماران افزایش یابد.

 

سهم نامعلوم طرح تحول از بودجه ۹۵
وزیر بهداشت نسبت به وضعیت بودجه طرح تحول سلامت ابراز نگرانی کرد. سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی، وزیر بهداشت درباره وضعیت طرح تحول سلامت در بودجه 95 بیان داشت: این موضوع هنوز نهایی نشده و به طور حتم برای همه دستگاه‌ها از جمله برای ما که درگیر یکی از مهم‌ترین برنامه‌های اجتماعی نظام در حوزه سلامت هستیم جای نگرانی است. وی خاطرنشان کرد: امیدوارم به نحوی بودجه تحویل مجلس داده شود و مجلس نیز به صورتی عمل کند که این نگرانی به مردم منتقل نشود. هاشمی همچنین عنوان کرد: اگر دولت با مشکلات مالی مواجه نشده بود طرح تحول سلامت بهتر پیش می‌رفت. اکنون نفت از
 120 دلار به 30 دلار رسیده و توقعات هم زیاد است. برخی هم به توقعات دامن می‌زنند اما  این طرح با وجود همه مشکلات ادامه می‌یابد و کاستی‌های آن هم به تدریج کم می‌شود.
 


Page Generated in 0/0061 sec