printlogo


کد خبر: 151493تاریخ: 1394/10/16 00:00
کفاشیان به کدام نامزد ریاست فیفا رأی می‌دهد؟
شیخ سلمان بحرینی دوست ماست یا نه؟

علی کفاشیان مطابق با شعار فیفا اصرار دارد «سیاست از ورزش» جداست و حمایت از مرد بحرینی در انتخابات فیفا دخلی به اتفاقات رخ داده در این کشور ندارد اما همتایان او در امارات و عربستان مطلقا با او موافق نیستند و با
اظهارنظرهای‌شان در این چند روز اخیر دوباره ثابت‌ کرده‌اند که نظری متفاوت دارند. کمتر از 2 ماه دیگر انتخابات فدراسیون بین‌المللی فوتبال برگزار می‌شود. در این میان کنفدراسیون‌های مختلف تصمیم‌شان را برای حمایت از نامزدهای کسب عنوان ریاست فیفا گرفته‌اند. حدود
3 هفته قبل سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا بعد از جلسه هیات‌رئیسه اعلام کرد اعضا برای حمایت از شیخ سلمان بحرینی به جمع‌بندی رسیده‌اند تا شانس رئیس فعلی کنفدراسیون فوتبال آسیا در رقابت با دیگر نامزدها و بویژه در رقابت با اینفانتینوی سوییسی و شاهزاده «علی» اردنی افزایش یابد.شانس شیخ سلمان در رقابت انتخاباتی فیفا وقتی بیشتر می‌شود که بدانیم شیخ احمد کویتی به عنوان یکی از تاثیرگذارترین چهره‌های ورزش دنیا هم پشت همزبان بحرینی‌اش در آمده تا ورزش آسیا مهم‌ترین کرسی ورزش دنیا را به تسخیر خود درآورد. این موضوع را اگر کنار قرابت فرهنگی و زبانی کشورهای عربی در آسیا با کشورهای عربی آفریقا بگذاریم و اتحاد اعراب در موضوعی حیاتی را به عنوان یک اصل قبول داشته باشیم، شانس شیخ سلمان برای کسب یک پیروزی بزرگ بیشتر و بیشتر هم می‌شود. آنچه در این میان شاید به بزرگ‌ترین مشکل شیخ سلمان تبدیل شود، اعتراض کمیته‌های بین‌المللی حقوق بشری است که به نقش شیخ سلمان در سرکوب و کشتار معترضان بحرینی و عضویت او در خاندان سلطنتی این کشور تاکید دارند. در این میان رأی فدراسیون فوتبال ایران هم اهمیت فراوانی پیدا کرده است چرا که نقش ایران در همراه کردن چند کشور می‌تواند تاثیرگذار باشد. هر چه قدر فدراسیون فوتبال ایران با تاکید به شعار فیفا بر جدایی «سیاست از ورزش» اشاره دارد اما از آن طرف همتایان علی کفاشیان در کشورهای عربی در این چند روز با حرف‌ها و رفتارهای‌شان دوباره ثابت کرده‌اند که برای استقلال فوتبال اهمیتی قائل نیستند و تابع حکومت‌های خود در تصمیم‌گیری و اظهارنظرهای‌شان هستند؛ چه اینکه مسؤولان باشگاه‌های عربستانی جلوتر از خیلی از سیاستمداران سعودی به حضور تعدادی ایرانی در سفارت کشورشان در تهران واکنش نشان دادند و به بهانه «نبود امنیت» خواستار برگزاری بازی‌های‌شان با تیم‌های ایرانی در خارج از تهران شدند و دیروز هم یوسف السرکال اماراتی که در سال‌های گذشته از طرف ایران «یک دوست» معرفی می‌شد از تصمیم فدراسیون فوتبال عربستان حمایت کرد. اکنون باید دید بعد از صف‌کشی بعضی کشورهای عربی علیه ایران و اظهارنظرهای غیرورزشی مسؤولان فدراسیون‌ کشورهای عربستان و امارات، فدراسیون فوتبال ایران در انتخابات فیفا از نامزد بحرینی حمایت می‌کند یا در اعتراض به تصمیم سیاسی بعضی از کشورهای عربی از جمله بحرین در تعطیلی سفارتخانه‌ خود در تهران، فدراسیون فوتبال ایران هم رأیش را تغییر می‌دهد؟
حمایت رئیس فدراسیون فوتبال امارات از سعودی‌ها
فدراسیون فوتبال امارات حمایت خود از موضع‌گیری سعودی‌ها برای بازی کردن با تیم‌های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا در یک کشور بی‌طرف را اعلام کرد. به نقل از روزنامه البیان امارات، باشگاه‌های عربستانی در این چند روز حاشیه‌سازی زیادی علیه باشگاه‌های ایرانی انجام داده‌اند و اعلام کرده‌اند نمی‌خواهند در ایران به میدان بروند و حتی درخواست رسمی خود را هم تحویل کنفدراسیون فوتبال آسیا داده‌اند. طبیعی است که بعضی از کشورهای عربی که نزدیک به عربستان هستند از موضع‌گیری این کشور حمایت کنند. یکی از کشورهایی که در مسیر سعودی‌ها حرکت کرده امارات است. یوسف السرکال، رئیس فدراسیون فوتبال امارات حمایت خود را از سعودی‌ها برای بازی نکردن در ایران اعلام کرد.او در گفت‌وگویی که با سایت البیان امارات داشت گفت: آماده هستیم که نظر خود را به کنفدراسیون فوتبال آسیا درباره بازی نکردن باشگاه‌های عربستانی در ایران اعلام کنیم و حمایت خود را از تصمیمی که آنها دارند بیان داریم. باشگاه‌های عربستانی قصد ندارند در هیچ شهر ایران برابر نمایندگان این کشور به میدان بروند و ما از این موضع‌گیری آنها حمایت می‌کنیم.
آیا کنفدراسیون آسیا تسلیم فشار عرب‌ها می‌شود؟
یک منبع نزدیک به AFC گفت بازی‌های ایران - عربستان احتمالا در کشوری بی‌طرف برگزار شود. کنفدراسیون فوتبال آسیا به جوسازی و حاشیه‌سازی تیم‌های عربستانی واکنش نشان داد و اعلام کرد بزودی نتیجه نهایی تحقیقات خود را اعلام خواهد کرد. این درحالی است که یک منبع نزدیک به AFC در گفت‌وگویی که با DPA داشت از احتمال برگزاری بازی‌ها در یک کشور بی‌طرف خبر داد. به نقل از روزنامه الحیاه، جوسازی و جنجال‌سازی تیم‌های عربستانی علیه باشگاه‌های ایرانی همچنان ادامه دارد. نمایندگان فوتبال عربستان در لیگ قهرمانان آسیا در اقدامی غیرقانونی و به دور از منطق اعلام کردند که حاضر نیستند برای رویارویی با نمایندگان ایران وارد کشورمان شوند و از کنفدراسیون فوتبال آسیا خواستند بازی‌های رودررو در کشوری بی‌طرف برگزار شود. باشگاه‌های عربستانی اعلام کرده‌اند به کنفدراسیون فوتبال آسیا درخواست داده‌اند که موضوع بازی نکردن نمایندگان این کشور در ایران و انتخاب یک کشور بی‌طرف برای رویارویی بین نمایندگان 2 کشور را با جدیت مورد بررسی قرار دهند و حتی بعضی از رسانه‌های سعودی هم تاکید کردند که در صورت موافقت نکردن AFC با درخواست آنها احتمال کناره‌گیری از لیگ قهرمانان آسیا وجود دارد که البته این بسیار بعید به نظر می‌رسد.
 


Page Generated in 0/0062 sec