محمدرضا کردلو: از چندروز پیش که پس از اعدام
آیتالله نمر، شیخ شهید، واکنشهای مردمی خیرهکننده را در شبکههای اجتماعی دیدم، یک تجمع فوقالعاده و در قد و قامت راهپیماییهای بزرگ انقلاب را پیشبینی میکردم. میدانم که این مردم میخواستند و این ساختارها بودند که مثل همیشه از مردم عقب ماندند. علیایحال به نظرم طبیعی هم میرسید. بعد از این همه ظلم که مستقیما ایرانیان را هدف قرار داده بود؛ از تعرض به 2 نوجوان ایرانی تا قربانی شدن 500 حاجی ایرانی در فاجعه منا، از توهینهای جوجه شاهزادههای سعودی تا هتاکی وزیر خارجه گستاخ این کشور، از راست راست چرخیدن تبعه قاتل و مست سعودی تا اعدام ایرانیان در عربستان، طبیعی بود که آستانه صبر مردم لبریز شود و فوقع ما وقع.
فارغ از واکنشهای غیرقانونی و هزینهزای عدهای [مانند ورود به سفارت سعودی] این روزها و بعد از این همه جنایت، این همه ایرانیان هستند که از آلسعود نفرت دارند. نفرت تا آنجا که این روزها پشت شیشه تاکسیها و خودروهای شخصی، «لعنت بر آلسعود» را حک میکنند. تا جایی که شکمبارگان سعودی را به طنز آنقدر دست میاندازند تا غلط بکنند حرف اضافی درباره ایران و ایرانی بزنند. چهبسا بسیاری از مردمی که در تهران و مشهد در تجمعات شنبهشب و ظهر یکشنبه و روزهای بعد حضور داشتند تعلق اسمی و رسمی به هیچ عنوانی نداشتند و صرفا مردم بودند؛ مردم. مثل همه راهپیماییهای انقلاب. مثل همه انتخاباتهای انقلاب. مردم بودند. نه اینکه شیشهای شکسته باشند و دفتر سفارتی آتش زده باشند، نه! اما حضور داشتهاند و نفرت عمیقشان از آلسعود را نشان دادهاند. نفرتی که در این 2 سال و پس از این همه واقعه تلخ، دولت به عنوان نماینده ملت، نتوانست جلوه ظهور و بروز آن باشد.
در این بین رنج غیر قابل توصیف «عدم شناخت مردم» همواره آزاردهنده بوده است. برای دیروز و امروز هم نیست. تا یاد داریم و تاریخ خواندهایم در این جمهوری، خیال دشمن را آنهایی راحت کردهاند که «مردم» را نفهمیدند. یا مردم را نفهمیدند و نتیجه انتخابشان را نپذیرفتند و فتنه کردند، یا از جیب مردم شعار دادند و البته در تضاد با شعار «مرگ برآمریکا»ی مردم، «کدخدادوستی» پیشه کردند، یا جماعتی دیگر که خیال کردند دغدغه مردم «آزادی منهای دین» است و این قصه تا آنجا رسید که اکبر گاف اصلاحاتچی منکر
امام عصر(عج) شد و طرفداران آن دیگری، مردم را نفهمیدند و غائله عاشورای 88 را راه انداختند و یا بد و بدتر از همه اینها و به منش اهل کبر، روی مردم هفتتیرکشی کردند در سهراه یاسر. «نفهمیدن مردم»، معالاسف در روزهای اخیر و در ماجرای شهادت آیتالله نمر و قطع ارتباط با آلسعود مجدد از سوی 2 گروه و به شکلی آزاردهنده تکرار شد.
اول، مسؤولانی که بیاطلاع یا با اطلاع از عمق احساسات مردم نتوانستند احساسات آنان را نمایندگی کنند و به جای اینکه نماد ظهور و بروز این عمق نفرت مردم از آلسعود باشند، به احساسات مردم پرخاش میکنند. دوم، جماعتی که اجازه ندادند تجمعات در فاز عقلانی و منطقی و توسط این مردم مثل همه این سالها تکرار شود و عالم را خیره کند.
و اما بعد... دیروز خبر رسید رئیس محترم جمهور در نامهای از قوهقضائیه خواستهاند رسیدگی فوری و خارج از نوبت به پرونده حمله به سفارت و کنسولگری عربستان صورت گیرد که این موضوع از چند منظر قابل تامل است.
اول آنکه اقدام غیرقانونی خاطیان ماجرای سفارت عربستان از مجرای خود در حال پیگیری است و همانطور که رئیس محترم قوهقضائیه و فرمانده محترم نیروی انتظامی به درستی تاکید کردهاند موضوع ورود به سفارت و کنسولگری عربستان تا انتها و با قاطعیت دنبال خواهد شد. با این همه این سوال وجود دارد که آیا رئیس محترم جمهور در قضیه تعرض مأموران عربستانی به 2 نوجوان ایرانی در فرودگاه جده که خشم عمومی مردم ایران را به همراه داشت نیز با همین حرارت و سرعت و قاطعیت دستور پیگیری خارج از نوبت را به مسؤولان مربوط دادند؟
نکته قابل تاملتر آنکه در حالی که طرف مقابل به نحوی توهینآمیز به قطع روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران اقدام کرده است، این همه عجله آن هم از سوی بالاترین مقام اجرایی کشور، آن هم به صورت علنی عزتمندانه است؟ در شرایطی که رژیم سعودی هنوز یک عذرخواهی خشک و خالی به واسطه قربانی کردن 500 حاجی ما در منا نکرده است این نوع مواجهه چه توجیهی دارد؟
به نظر میرسد تدبیر آن بود که جناب آقای دکتر روحانی اجازه میدادند پرونده تعرض مأموران فرودگاه جده به 2 نوجوان ایرانی و 500 حاجی قربانی در منا آنطور که شایسته است، به سرانجام میرسید بعد نامه علنی رسیدگی فوری به اقدام خلاف قانون متعرضان به سفارت آلسعود مینوشتند.
2سال است خشم فروخورده ملت را دولت نمایندگی نکرده است. کسی خبر دارد که آیا پرونده متعرضان به 2 نوجوان ایرانی «رسیدگی خارج از نوبت» شد یا خیر؟ کسی میداند حقوق و خونبهای 500 حاجی ایرانی «رسیدگی خارج از نوبت» شده است یا خیر؟ دیپلمات مست آلسعود که یک ایرانی را به قتل رساند، کجا تشریف دارد؟ کسی توانست پرونده او را در ریاض «رسیدگی خارج از نوبت» کند؟ در کدام مجمع بینالمللی نسبت به موضوع توطئه کاهش قیمت نفت «رسیدگی خارج از نوبت» شد؟ کاهش سرانه درآمد خانوارهای ایرانی و بستن بودجه کشور 80 میلیونی با نفت 30 دلاری، در کدام مجمع و نهاد و ارگان و دستگاه «رسیدگی خارج از نوبت» میشود؟
حساب که میکنم خیلی «رسیدگی خارج از نوبت» طلبکاریم!