گروه سیاسی: دولت حسن روحانی مصمم است با عوامل ورود به سفارت عربستان برخورد قضایی انجام دهد. پس از آنکه حسن روحانی طی نامهای به آیتالله آملی لاریجانی خواستار برخورد قاطع با عوامل ورود به سفارت آلسعود در تهران شده بود؛ ماجرای عزل صفرعلی براتلو، معاون امنیتی استانداری تهران نیز از عزم دولت برای نشان دادن اراده خود نسبت به برخورد با عوامل ورود به سفارت سعودی خبر داد. اگرچه براتلو بارها این موضوع را تکذیب کرد و گفت برکناری او به خاطر ماجرای میتینگ اصلاحطلبان در ورامین بوده اما دولتیها برکناری براتلو را به اسم ماجرای سفارت عربستان فاکتور کردند اما اکنون محمدباقر نوبخت خبر از شکایت دولت روحانی از عوامل ورود به سفارت آلسعود میدهد. به گزارش تسنیم، سخنگوی دولت روحانی دیروز در نشست خبری در پاسخ به این سوال که وزیر کشور حملهکنندگان به سفارت عربستان را مشکوک و به خارج ربط داده بود، با اشاره به حادثه تعرض به سفارت عربستان در تهران با بیان این مطلب که دولت از عاملان حمله به سفارت عربستان شکایت خواهد کرد، گفت: اقدام عربستان در اعدام شیخ نمر قابل نکوهش و محکومیت بود و دولت رسما آن را محکوم کرد اما در عین حال دولت درباره پرونده حملهکنندگان به سفارت عربستان نیز به هیچ عنوان این نوع رفتارهای غیرقانونی و مدنی را تایید نمیکند و نخواهد کرد و از آنجا که دقیقا این اتفاق در جهان چهره غیرواقعی از ملت بزرگ و با تمدن و فرهنگ ایران نشان داد باید درباره کسانی که این کار را کردند و مسیر را به سمت بهرهبرداری کشورهای دیگر از جمله عربستان عوض کردند تشکیک کنیم که با هماهنگی نبوده است. نوبخت اضافه کرد: اینکه تردید شود کسانی که این کار را انجام دادند حساب شده و نفوذی باشند و عدهای هم تحت تاثیر احساسات باشند نفی نمیکنیم و طبیعی بود رئیسجمهور از رئیس قوه قضائیه بخواهد به این مساله رسیدگی کند و به وزیر کشور نیز دستور رسیدگی داد. وی در ادامه با بیان اینکه از نظر اقتصادی تحریمهای بزرگی را پشتسر گذاشتیم و کشورهای اروپایی در یک برههای کشور ما را ترک کردند ولی بعدا صف کشیدند که بازگردند، تصریح کرد: اینکه برخی کشورها ما را ترک کنند و تاثیر سوئی داشته باشد مردود است ولی باید از نظر حیثیتی، خسارتی که دیدیم و عدهای خواستند چنین چهرهای را از کشور ترسیم کنند مساله را محکوم کنیم و از قوه قضائیه انتظار داریم با قاطعیت برخورد کند. نوبخت در پاسخ به این سوال که آیا دولت از حملهکنندگان به سفارت عربستان شکایت خواهد کرد یا خیر، افزود: حتما انجام خواهد شد چرا که خسارت بزرگ به حیثیت ملی غیر از مباحث اقتصادی است و دولت شکایت خواهد کرد و درخواست پیگیری شده است. وی درباره اینکه سرنوشت نامه رئیسجمهوری به رئیس قوه قضائیه درباره موضوع عربستان در چه مرحلهای است؟ گفت: دستگاه قضایی با سرعت وارد عمل شد و عدهای نیز دستگیر شدند و در حال حاضر نیز پرونده در حال رسیدگی و پیگیری است.
درباره اراک به تعهداتمان عمل میکنیم
در ادامه نشست خبری سخنگوی دولت، خبرنگاری از نوبخت پرسید آیا تایید میکنید در دولت کارگروهی برای ارتباط با مراجع شکل گرفته است که سخنگوی دولت گفت: چنین کارگروهی وجود ندارد ولی یکی از وظایف قوه مجریه و ماموریتهای آن این است که روابط حسنهای با مراجع داشته باشد کما اینکه دستگاهها هم این ارتباط را دارند. نوبخت در پاسخ به اینکه آیا قلب رآکتور اراک خارج شده، گفت: تا آنجا که مطلع هستم در راستای توافقات صورت گرفته است که توافقات در حال انجام است. وی در اصرار خبرنگار مبنی بر اینکه تایید میکند این اتفاق افتاده است یا خیر، افزود: ما تعهداتی درباره نطنز، فردو و اراک داشتیم و اجرای برجام منوط به این اقدامات بود و در گزارش نخست، آژانس اقدامات ما را گواهی کرد و بخش دیگر این فعالیتها باید انجام شود تا آژانس گواهی کند و اینکه در چه وضعیتی هستیم نمیتوانم بگویم ولی کارها در حال انجام است.
توهین وزیر خارجه امارات به ظریف
درحالیکه مقاله جواد ظریف در روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز تنها درباره رفتار آلسعود نسبت به پرورش تروریسم در منطقه بوده است، وزیر خارجه امارات عربی متحده در اقدامی غیراخلاقی در صفحه توئیتر خود جواد ظریف را به استهزا گرفت. به گزارش «وطن امروز»، عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات عربی متحده در واکنش به مقاله ظریف در نیویورک تایمز، در مطلبی در صفحه توئیتر خود نوشت: «بعد از خواندن مقاله وزیر خارجه ایران در روزنامه نیویورکتایمز، فکر کردم که وزیر خارجه دولتی از اسکاندیناوی آن را نوشته است.» این اظهارنظر توهینآمیز وزیر خارجه امارات درحالی است که اساسا مقاله ظریف درباره عربستان سعودی و نقش خاندان سعودی در ناآرامیهای منطقه بوده است. توهین وزیر خارجه امارات درحالی است که برخلاف آنچه تصور شده، دولت جمهوری اسلامی ایران همچنان سیاست مماشات با کشورهای منطقه را دنبال میکند و بهرغم اعلام جنگ سیاسی آنها، همچنان مقامات دولت روحانی از دست دراز شده خود به سمت این کشورها خبر میدهند! به اعتقاد کارشناسان، گستاخی آلسعود و کشورهای جنوبی خلیج فارس نسبت به ایران، بهواسطه انفعال دیپلماتیک ایران در 2 سال اخیر بوده است و به همین دلیل بخشی از وضعیت فعلی، ناشی از رویکرد دولت ایران بویژه در حوزه دیپلماسی منطقهای بوده است. البته در شرایط فعلی که آلسعود همپیمانانش را علیه ایران بسیج کرده، تداوم انفعال دولت در مقابل این کشورها، معنایی جز نمک بر زخم پاشیدن ندارد.