printlogo


کد خبر: 151906تاریخ: 1394/10/23 00:00
باز هم آلودگی به هوای پایتخت سرک کشید
شگفتی مردم از سخن روحانی
بحران آلودگی هوا نیازی به بزرگنمایی ندارد

گروه اجتماعی: شاخص آلودگی هوا روز گذشته- سه‌شنبه- باز هم در شرایط ناسالم قرار گرفت و روی عدد 110 ایستاد و طبق پیش‌بینی‌های انجام شده تا پایان هفته این روند ادامه دارد و چه‌بسا شاخص آلودگی هوا در روزهای آینده بیشتر هم خواهد شد.
این در حالی است که مردم بویژه در کلانشهرهایی مانند تهران، اصفهان، مشهد و تبریز چشم‌انتظار اقدامات فوری، ضربتی و اثرگذار برای بهبود شرایط آلودگی هوا هستند، شرایطی که به صورت مستقیم سلامت آنها را هدف گرفته است. وضعیت آلودگی هوا در چند وقت گذشته آنقدر بحرانی شده است که برای مقابله با آن و حفظ سلامت شهروندان به اجبار باید مدارس را چند روزی تعطیل و اقدامات موقتی را برای کاهش آسیب‌های ناشی از این وضعیت در دستور کار سازمان‌ها قرار داد.
این در شرایطی است که این روزها برخی دست‌اندرکاران از بزرگنمایی مشکل آلودگی هوا انتقاد دارند اما به نظر می‌رسد به خطر افتادن سلامت 35 میلیون هموطن که از قضا رئیس سازمان محیط‌زیست هم روز گذشته- سه‌شنبه – بر آن تاکید داشته است، آژیر خطر را در این باره بدون هیچ بزرگنمایی و مبالغه‌ای به صدا درآورده است. هشداری که  در حال حاضر به عنوان یک مطالبه از سوی عموم جامعه دنبال می‌شود. در حال حاضر افکار عمومی در انتظار تدبیری به سر می‌برد که به دور از بازی‌های جناحی و سیاسی یا هرگونه فرافکنی، تنها سلامت شهروندان را مد نظر قرار داده و برای رفع هرچه سریع‌تر مشکلات آلودگی هوا گام بردارد. افکار عمومی جامعه چشم‌انتظار اقدام فوری برای بهبود وضعیت آلودگی هوا است و انتظار دارد که سازمان‌ها، دستگاه‌ها و نهاد‌های مسؤول اقدامات جدی در این زمینه انجام دهند و به جای اظهارات عجیب درباره آلودگی هوا، به ارائه طرح و برنامه‌‌های راهبری و کلیدی برای مهار آسیب‌های ناشی از وضعیت آلودگی هوا بویژه در کلانشهر‌ها بپردازند.
بازگشت دوباره روزهای ناسالم
جالب اینجاست که به محض قطع بارندگی‌ها و پایدار شدن شرایط جوی، روزهای ناسالم هم دوباره به پایتخت بازگشت. روز گذشته براساس اطلاعات ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا کیفیت هوای پایتخت در شرایط ناسالم قرار گرفته است. محمد رستگاری، معاون نظارت و پایش محیط‌زیست استان تهران در این‌باره گفته است: براساس آخرین اطلاعات رسیده از ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوای سطح شهر، هوای تهران طی روز سه‌شنبه در شرایط ناسالم برای گروه‌‌های حساس قرار گرفت. به گفته وی، میزان غلظت آلاینده‌های با قطر کمتر از 5/2 میکرون  روی عدد 110 قرار گرفت که نشان‌دهنده شرایط ناسالم است.
آسمان کلانشهرها تیره می‌شود
براساس پیش‌بینی سازمان هواشناسی طی روزهای پایانی هفته با توجه به پایداری جو انباشت آلاینده‌ها در کلانشهرها و شهرهای صنعتی دور از انتظار نخواهد بود. احد وظیفه، مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی خاطرنشان کرد: طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه افزایش آلاینده‌های جوی در شهرهای صنعتی و پرجمعیت پیش‌بینی می‌شود. همچنین در روز چهارشنبه مناطق مرکزی و شرقی خلیج‌فارس و تنگه هرمز مواج است.
رفع مشکل آلودگی هوا در 6 سال
از مهم‌ترین دغدغه‌ها درباره آلودگی هوا جلوگیری از تشدید این وضعیت و یافتن راهکارهایی برای بهبود شرایط است. موضوعی که به نوعی به انتظار عمومی از دولت و دست‌اندرکاران برای رفع معضل آلودگی هوا تبدیل شده است. بر این اساس شهردار تهران در جریان چهارمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا راهکارهای کاهش آلودگی هوای تهران را تشریح کرد. شهردار تهران با بیان اینکه شهرداری با کمک مراکز دانشگاهی مطالعات گسترده‌ای درباره آلودگی هوا انجام داده است، سوءمدیریت را اولین عامل تشدید آلودگی هوای پایتخت دانست. محمدباقر قالیباف، شهردار تهران با اشاره به اینکه آلودگی هوا تنها مختص کشور ما نیست و یک چالش برای سایر کشورهای دنیا محسوب می‌شود، اظهار داشت: در ایران هم چندسال قبل می‌گفتیم تنها تهران درگیر مشکل آلودگی هواست. این درحالی است که امروز
5 تا 6 شهر دیگر نیز به طور جدی با این مشکل درگیر شده‌اند. شهردار تهران با بیان اینکه مشکل آلودگی هوا ماحصل 2 دهه است، تصریح کرد: به جرأت می‌گویم در کمتر از 2 دهه می‌توانیم بر آن مسلط شویم و در 5 تا6 سال می‌توانیم به شرایط قابل قبول برسیم. بر این اساس کاهش آلودگی هوا هم امکانپذیر است و هم طولانی نیست.
سلامت 35 میلیون ایرانی در محاصره دود
این در حالی است که مهم‌ترین نگرانی درباره آلودگی هوا خطرآفرینی ذرات معلق و سمومی است که در آسمان شناور هستند. به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، هم‌اکنون آلودگی هوا
35 میلیون ایرانی را تحت تاثیر قرار داده است.
معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در جریان این همایش با بیان اینکه بین 30 تا 35 میلیون هموطن ایرانی تحت تأثیر آلودگی هوا قرار دارند و آسیب‌های بهداشتی و هزینه‌های سنگینی به اقتصاد کلانشهرها از این ناحیه تحمیل می‌شود، اظهار داشت: ما در شرایط اضطراری قرار داریم، البته امسال رهبر انقلاب سیاست‌های کلی محیط‌زیست را برای قوای سه‌گانه ابلاغ کردند و این بسیار مهم بود. در این سیاست‌ها خط مشی کلی نظام مشخص می‌شود و پشتوانه‌ای محکم و یک دلگرمی برای فعالان این عرصه است. وی عنوان کرد: دولت در این مسیر کمبودهایی نیز داشته است و همین کمبود اعتبار باعث شده تا نتوانیم بموقع کمک‌های لازم را انجام دهیم. همچنین سرعت کار در بحث خودروهای فرسوده به‌دلیل پیچیدگی ابعاد اقتصادی کم است و در این زمینه با مشکلاتی مواجه هستیم.
رفع آلودگی هوا با اقدامات شجاعانه
در همین حال وزیر بهداشت نیز که از دیگر سخنرانان این همایش بود طی سخنانی ضمن تاکید بر ضرورت توجه به سلامت جامعه، رفع معضل آلودگی هوا را نیازمند انجام اقدامات شجاعانه دانست.
«اگرچه اقدامات موثری سال‌ها پیش در کاهش سرب و حذف خودروهای کاربراتوری صورت گرفته اما اکنون نیز باید با تداوم و تصمیم‌های شجاعانه کاهش آلودگی هوا را شدنی کنیم و باید برای کاهش آلودگی هوا عزم وجود داشته باشد». حسن قاضی‌زاده، هاشمی وزیر بهداشت با بیان این مطلب گفت: کاهش آلودگی هوا و رسیدن به هدف دور از دسترس نیست. قاضی‌زاده‌هاشمی با بیان اینکه درباره آلودگی هوا و خسارات آن آمارهای متضادی در سال‌های گذشته اعلام شده است که از گفتن آنها اجتناب می‌کنم، تصریح کرد: امیدوارم سال آینده بتوانیم آمار دقیقی از بیماری‌های ناشی از آلاینده‌ها و آسیب جدی به سلامت و اقتصاد شهروندان ارائه دهیم.  وی تصریح کرد: اکنون باید به سلامت مردم و وضعیت آلودگی هوا توجه کنیم. اگرچه اقدامات موثری سال‌ها پیش در کاهش سرب و حذف خودروهای کاربراتوری صورت گرفته اما اکنون نیز باید با تداوم و تصمیم‌های شجاعانه کاهش آلودگی هوا را شدنی کنیم. این طور که یک طرفه از مردم مطالبه کنیم راه به جایی نخواهیم برد.  به گفته وزیر بهداشت، باید همت ملی وجود داشته باشد تا تغییرات را در آسایش مردم، کاهش بار بیماری‌ها و کاهش بیماری‌های اعصاب و روان شاهد باشیم.


Page Generated in 0/0059 sec