printlogo


کد خبر: 152009تاریخ: 1394/10/26 00:00
پلمب و فک‌پلمب مرغداری‌های متخلف در کهگیلویه سریالی تکراری است
عرضه مرغ زنده تهدیدی برای سلامت مردم

مراکز عرضه مرغ زنده در کهگیلویه تهدیدی اساسی برای سلامت مردم هستند و سکوت این روزهای مسؤولان در مقابل این عمل غیرقانونی سوال‌های بسیاری در ذهن مردم ایجاد کرده است.  قصه پلمب و فک پلمب مراکز عرضه مرغ زنده در شهرستان کهگیلویه سریالی تکراری است که هنوز هم در این شهرستان ادامه دارد. در حالی‌که در جلسات متعدد از سوی مسؤولان این شهرستان اعلام ‌شده مراکز فروش مرغ زنده به دلیل تهدید سلامت جامعه باید جمع‌آوری شوند و مسؤولان دستگاه‌های ذی‌ربط باید به‌طورجدی با فروشندگان مرغ زنده برخورد کنند اما همچنان شاهد فعالیت گسترده این مراکز در سطح کهگیلویه هستیم.  این مراکز که یکی از عوامل انتقال بیماری‌های مشترک بین دام و انسان محسوب می‌شوند در حالی این روزها به ‌صورت گسترده فعالیت می‌کنند که تابستان سال جاری مقرر شد طبق قانون بساط این واحدها برچیده شود اما در دیگر شهرستان‌های استان این طرح ادامه یافت و در کهگیلویه پس از مدت کوتاهی این مراکز دوباره شروع به فعالیت کردند.  یکی از شهروندان دهدشتی در گفت‌وگو با مهر گفت: مراکز عرضه مرغ زنده کاملاً غیربهداشتی بوده و باید ساماندهی شود. مجتبی برومندزاده افزود: هر بار که از کنار این مراکز عبور می‌کنم بوی تعفن شدیدی به مشامم می‌رسد و این مراکز یکی از عوامل مهم تهدید سلامت مردم هستند. وی اظهار داشت: مشکل تنها این مراکز ثابت نیستند، بلکه ما هر روز صبح با صدای وانت‌های فروش مرغ زنده از خواب بیدار می‌شویم و این وانت‌ها نیز باید ساماندهی شوند. این مراکز که بیشتر در حواشی شهرهای کهگیلویه قرار دارند، با چرخش میکروب‌های عامل بیماری علاوه بر اینکه سلامت جامعه را تهدید می‌کنند، به علت واردکردن مرغ از نقاط نامشخص، مانند تیری زهرآگین پیکر صنعت مرغداری این شهرستان را نیز مورد هدف قرار داده‌اند.  اما سوالی که در این میان بی‌جواب مانده این است که چرا مسؤولان از فعالیت افرادی که در این بازار سیاه کاسبی می‌کنند جلوگیری به عمل نمی‌آورند تا تولیدکنندگانی که از زمان خرید جوجه یک‌روزه هزینه زیادی برای پرورش مرغ متقبل می‌شوند بر اثر شیوع بیماری‌های ناشی از  عرضه غیرمجاز مرغ زنده، دچار ضرر و زیان نشوند.   وضعیت نامناسب تغذیه و بهداشت در این مراکز، ریختن خونابه در سطح معابر و بوی تعفن بخش‌های زائد مرغ و از همه مهم‌تر ذبح بدون نظارت شرعی و قرار دادن مرغ‌ها در ظروف آب بسیار کثیف و آلوده همچنین استفاده از دستگاه‌های پرکن غیربهداشتی باعث انتشار میکروب‌ها در محیط  و انتقال بیماری‌هایی از قبیل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، بیماری‌های ویروسی، قارچی و انگلی و مسمومیت‌های غذایی می‌شود.   مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در این باره گفت: عرضه مرغ زنده به علت انتشار انواع بیماری‌هایی که هم برای انسان و هم برای صنعت مرغداری مضر هستند ممنوع است.  عبدالله بهمنش افزود: مرغ زنده ممکن است از جایی وارد استان شده باشد که بدون مجوز دامپزشکی فعالیت می‌کند یا مبدأیی که مرغ از آن  وارد شده نامشخص و دارای بیماری باشد.  وی اظهار داشت: به منظور اطمینان خاطر مصرف‌کنندگان مرغ، از ابتدای تیرماه سال جاری طرح ردیابی مرغ اجرا شد. بهمنش تصریح کرد: در این طرح علاوه بر تاریخ انقضا، یک کد رهگیری روی بسته مرغ‌هایی که در 3 کشتارگاه این استان و برخی استان‌های همجوار کشتار می‌شوند درج می‌شود که اگر مصرف‌کننده این کد رهگیری را به شماره ۳۰۰۰۸۹۰۳ پیامک کند، اطلاعاتی از قبیل نام مرغداری، نام کشتارگاهی که مرغ در آن کشتار شده و تاریخ انقضای مرغ برای مصرف‌کننده ارسال می‌شود.  مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه بیان کرد: فروش مرغ زنده دقیقاً برعکس این طرح عمل می‌کند و همه اهداف بهداشتی را زیر سوال می‌برد. مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه یادآور شد: با هماهنگی‌های انجام‌شده با مدیرکل تعزیرات مقرر شد که بازدیدی از این مناطق داشته باشیم و علاوه بر این تلاش می‌شود با برگزاری جلسات بیشتر بتوانیم همکاری مسؤولان کهگیلویه را برای جلوگیری از عرضه مرغ زنده در این شهرستان جلب کنیم.  وی با بیان اینکه مراکز فروش مرغ زنده فاقد مجوز هستند، عنوان کرد: فعالیت این واحدها غیرقانونی است.  بهمنش با بیان اینکه هدف سازمان دامپزشکی تعطیلی این واحدها و بیکار شدن این افراد نیست، یادآور شد: هدف این سازمان رعایت بهداشت عمومی است و به این مراکز پیشنهاد دادیم به‌جای مرغ زنده، مرغ کشته آماده طبخ بفروشند.


Page Generated in 0/0086 sec