طبق آمارهای رسمی بانک مرکزی سفره کارگران با توجه به کاهش مصرف اقلام مهم خوراکی، کوچکتر شده است و با وجود کاهش نرخ تورم توان خرید هم کاهش چشمگیری داشته است. محمدرضا راهداریزاده، رئیس مجمع نمایندگان کارگری خوزستان در گفتوگو با فارس با بیان اینکه هر ساله با توجه به پایان مهلت زمان شورایعالی کار برای تعیین مزد کارگران برای سال آتی بحث در اینباره در محافل کارگری و کارفرمایی و دولت گرم میشود، اظهار داشت: معمولا نمایندگان کارفرما بدون توجه به سبد هزینههای خانوار کارگری همان نرخ تورم را معیار قرار میدهند. راهداریزاده تأکید کرد: براساس آمار بانک مرکزی در بازه زمانی 84 تا 91 هر خانوار شهری به طور میانگین سالانه 8/156 کیلوگرم برنج مصرف میکرد که این میزان در 2 سال اخیر 120 کیلوگرم کاهش یافته است. عضو هیأتمدیره مجمع عالی کارگران با اشاره به دیگر اقلام مصرفی و مهم خانوار کارگری خاطرنشان کرد: مصرف نان نیز از
6/424 کیلو به 347 کیلو، گوشت قرمز از میانگین 5/52 کیلو به 41 کیلو، گوشت پرندگان از 5/91 کیلو به 87 کیلو، ماهی از 17 کیلو به 13 کیلو و تخممرغ با 2 کیلو کاهش به 36 کیلوگرم کاهش یافته که نشان از پایین بودن قدرت خرید مردم است. به گفته وی سبد مصرف خوراکیهای اصلی در دو سال اخیر به 64 کیلوگرم کاهش یافته است.