گروه اجتماعی: «معضل افزودنیهای غیرمجاز به مواد غذایی و سلامتمحور در زمان حاضر بشدت افزایش یافته است». به گزارش ایرنا، رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو با بیان این مطلب گفت: گاهی برای بهبود طعم، رنگ و ماندگاری مواد غذایی از افزودنیهای غیرمجاز استفاده میشود؛ به عنوان نمونه عمردوغ یک ماه است اما با افزودنیها تا یک سال نیز ماندگاری دارد. وی تصریح کرد: به طور مثال قیمت زعفران مشخص است اما برای کاهش قیمت گاهی در آن تقلب میشود و اگر کسی رنگ غیرمجاز به آن اضافه کند بسیار خطرناک خواهد بود. به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، معضل افزودنیهای غیرمجاز به مواد غذایی و سلامتمحور در زمان حاضر بشدت افزایش یافته است. وی یادآورشد: اشکال این تقلبها در این است که اغلب خطر فوری ندارند بلکه خطر تجمعی دارند اما آزمایشگاه در این موارد میتواند به کمک مردم بیاید. دیناروند درباره داروهای طبیعی تصریح کرد: درباره برخی از این داروها ادعا میشود که این داروها طبیعیاند اما دروغ است زیرا به آن داروی شیمیایی اضافه میکنند تا فوری اثر کند. وی با اشاره به یک مورد افزودن ماده مضر و کشنده به داروی کاهشدهنده اشتها و کمککننده به لاغری بیان داشت: سال گذشته چند تن از هموطنان به دلیل مصرف این دارو جان خود را از دست دادند و ما متوجه این تقلب شدیم. رئیس سازمان غذا و دارو اظهارداشت: کاهش قیمت به طور معمول با تقلب همراه است و تجهیزات پیشرفته گاهی در خدمت تقلبها قرار میگیرند؛ بنابراین در بعضی مواقع دستگاههای ناظر از تقلبها عقب میمانند؛ به طور مثال برخی فرآوردهها اگر به طور صحیح تولید شوند، نیم لیتر آن باید 5 هزار تومان قیمت داشته باشد اما در بازار یکهزار تومان فروخته میشود و هنگامی هم که آزمایش میکنیم مشکلی در تقلب نمیبینیم این در حالی است که تقلب وجود دارد اما ممکن است تشخیص داده نشود.