printlogo


کد خبر: 152778تاریخ: 1394/11/8 00:00
رئیس پژوهشکده صنایع غذایی هشدار داد
استفاده صنایع غذایی از مواد اولیه خوکی

گروه اجتماعی: رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با انتقاد از شیوه نظارت بر واردات مواد غذایی، از ورود برخی آنزیم‌ها و طعم‌دهنده‌ها با منشأ حیوانات حرام گوشت مانند خوک خبر داد. رسول کدخدایی، رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی نسبت به واردات مواد اولیه صنعت غذایی ‌مانند طعم‌دهنده‌ها، آنزیم‌ها و موارد دیگر با منشأ نامشخص هشدار داد و گفت: امروزه غذای مردم دیگر محدود به ذبح و صید نمی‌شود. وی به فارس بیان داشت: مردم فقط نیازهای غذایی خود را با مواد اولیه گوشت و ماهی که وارد بازار می‌شود رفع نمی‌کنند. زندگی ماشینی اکنون به سمتی رفته که دائم از غذاهای فرآوری‌شده استفاده می‌شود و می‌توان گفت دوره خودمعیشتی گذشته است. رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه در حوزه ذبح و صید نظارت‌های کافی وجود دارد، خاطرنشان کرد: اما بخش اعظم قضیه مرتبط است به ترکیباتی که به‌عنوان افزودنی در فرآوری مواد غذایی استفاده می‌شود. به گفته وی، این افزودنی‌ها از خارج از کشور وارد می‌شود و روی منشأ آنها، متأسفانه هیچ نظارتی نمی‌شود و هیچ قانونی که دستگاه‌های نظارتی و حاکمیتی به استناد آن بتوانند تعیین منشأ کنند، وجود ندارد.  کدخدایی با تأکید بر اینکه بر واردات مواد اولیه غذایی هیچ نظارتی نمی‌شود، تصریح کرد: در برخی موارد منشأ نامشخص آنزیم‌ها و طعم‌دهنده‌ها حیوانات حرام گوشت مانند خوک است. وی طعم‌دهنده‌ها را یکی از اجزای مهم صنعت غذایی برشمرد و یادآور شد: این طعم‌دهنده‌ها که با منشأ نامشخص وارد کشور می‌شوند، در تمام صنایع غذایی و فرآورده‌ها از جمله سوسیس و کالباس، آبمیوه و رب مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 


Page Generated in 0/0061 sec