printlogo


کد خبر: 153113تاریخ: 1394/11/14 00:00
اشاره

تحلیل دکتر رضا سراج
اهداف پیدا و پنهان اظهارات هاشمی درباره شورای نگهبان
پس از عدم احراز و رد صلاحیت افرادی که در نهضت ثبت‌نام، توسط هاشمی به صحنه انتخابات خبرگان کشانده شده بودند، مطالبه کناره‌گیری وی از انتخابات خبرگان مطرح شد و در چنین شرایطی، کناره‌گیری هاشمی منجر به خداحافظی و به محاق رفتن وی از صحنه نقش‌آفرینی سیاسی می‌شد که به هیچ عنوان خوشایندش نبود. به گزارش مشرق، رضا سراج، تحلیلگر مسائل سیاسی در تحلیل اظهارات روز دوشنبه هاشمی رفسنجانی در کانال تلگرام خود نوشت: اظهارات هتاکانه و سخیف آقای هاشمی در آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی و سالروز بازگشت امام راحل عظیم‌الشأن به کشور، کام همه را تلخ کرد و با واکنش‌های درخور هم از سوی نخبگان و آحاد مردم مواجه شد.
نگاه اول به اظهارات هاشمی
در نگاه اول به نظر می‌رسد این اظهارات از روی عقده‌گشایی و به خاطر عقیم ماندن برنامه‌های ایشان جهت انتخابات مجلس خبرگان صورت پذیرفته باشد.
نگاه دوم به اظهارات هاشمی
اما در نگاه دوم، پیش از آنکه به ظواهر سخنان سخیف ایشان توجه کرد، باید به اهداف پیدا و پنهان نهفته در اظهارات وی توجه داشت تا از بروز خسارات به انسجام و وحدت ملی و امنیت ملی در آستانه انتخابات پیشگیری کرد. در این نوشتار به‌اختصار برخی از آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد.
فرار به جلوی آقای هاشمی برای رهایی از مطالبات
پس از عدم احراز و رد صلاحیت افرادی که در نهضت ثبت‌نام، توسط آقای هاشمی به صحنه انتخابات خبرگان کشانده شده بودند، مطالبه کناره‌گیری وی از انتخابات خبرگان مطرح شد. این مطالبه فزاینده حتی از زبان آقای صانعی نیز شنیده شد.  در چنین شرایطی، کناره‌گیری آقای هاشمی منجر به خداحافظی و به محاق رفتن وی از صحنه نقش‌آفرینی سیاسی می‌شد که به‌هیچ‌عنوان خوشایند ایشان نیست. از این‌رو به نظر می‌رسد این اظهارات در راستای فرار به جلو برای رها شدن از این مطالبه فزاینده صورت گرفته است.
دوقطبی‌سازی برای افزایش رأی خود
آقای هاشمی بیش از همه خود به‌خوبی می‌دانند که به خاطر ضعف‌ها و اصطلاحاً پاشنه‌آشیل‌هایی (متن و حاشیه خانوادگی و رویگردانی مردم از رفتار وی) که دارند، بخش اعظمی از افکار عمومی نسبت به ایشان شکل یافته است. موضوع فوق از یک‌سو و نگرانی از کاهش آرا در انتخابات خبرگان و باخت سیاسی از سوی دیگر، مهم‌ترین دل‌مشغولی‌های این روزهای آقای هاشمی است.  براین اساس به نظر می‌رسد ایشان با سوءاستفاده از جایگاه والای امام راحل عظیم‌الشأن و قربانی کردن خانواده آن گوهر بی‌همتا، سعی دارند - در تلاشی ناجوانمردانه - ضمن دوقطبی‌سازی جامعه، سبد رأی خود را گسترش دهند.
موج‌سواری و مدیریت بر اصلاح‌طلبان
آقای هاشمی از انتخابات سال 1384 این درس را آموختند که در بین اصولگرایان دیگر جایگاه قابل‌اعتنایی ندارند ازاین‌رو با چرخش به سمت اصلاح‌طلبان، سعی کردند آنان را مدیریت کرده و سوار بر پایگاه اجتماعی آنان شوند. ایشان با القای شبهه در سلامت انتخابات و دوقطبی تقلب - صداقت در انتخابات 1388 به این هدف دست یافتند و پس ‌از آن نیز در انتخابات 1392 با مطرح ساختن انتخابات آزاد و همچنین وادار کردن اصلاح‌طلبان به انصراف آقای عارف و پیروی و حمایت از گزینه مورد نظرشان (آقای روحانی) عملاً تبدیل به پدرخوانده اصلاح‌طلبان شدند. از این منظر به نظر می‌رسد در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان، ایشان بار دیگر درصدد موج‌سواری و مدیریت بر اصلاح‌طلبان برآمده است. این هدف آقای هاشمی در روزهای آینده و در رفتار حزب کارگزاران برای بستن لیست اصلاح‌طلبان، بیشتر خود را نشان خواهد داد. در این رابطه برخی اصلاح‌طلبان مانند عباس عبدی به این هوشمندی رسیده‌اند. وی صراحتاً گفت «متأسفانه پیروی چشم‌بسته اصلاح‌طلبان از برنامه‌های آقای هاشمی نتیجه وضعیتی است که برای خود ایجاد کرده‌اند و برای آینده کشور و جریان اصلاحات خطرناک است».
تغییر ریل مطالبات جامعه از اقتصادی به سیاسی
آقای هاشمی از طریق نظرسنجی‌های سفارشی بیش از همه دریافته است دولت مورد حمایت وی فاقد کارآمدی در پاسخ به مطالبات جامعه و حل مشکلات معیشتی مردم است. ازاین‌رو ایشان با احساس خطر نسبت به این روند، سعی دارند با دوقطبی‌سازی‌های سیاسی و فرهنگی، ریل مطالبات جامعه را تغییر دهند تا در آستانه انتخابات به اهداف حداقلی (حفظ قدرت بازیگری) برسند. این اقدام آقای هاشمی و بازی جریان‌های سیاسی در زمین تعیین‌شده از سوی ایشان چنانچه منجر به اغواگری در افکار عمومی شود، می‌تواند به شکل‌گیری مجلس وکیل‌الدوله‌ها و کشورفروشی (از طریق قراردادهایی همچون ایرباس فرانسه، تراکتور چک و...) منجر شود. این روند برای منافع ملی بسیار خطرناک بوده و کشور را دچار بدهی‌های سنگین می‌کند.
نکته پایانی
با توجه به تصمیم‌سازی نااهلان و نامحرمان (جریان نفوذ) برای آقای هاشمی و تجربه نقش ایشان و فتنه‌گران در عملیاتی شدن فتنه آمریکایی در سال 88 جریان‌های سیاسی، نخبگان و آحاد مردم باید هوشیار باشند که خدای‌ناکرده از طریق موج‌آفرینی‌های آقای هاشمی و فتنه‌گران، در پازل آمریکا برای تحول و تغییر در ایران قرار نگیرند. طراحی آمریکا برای ایران شامل 2 سناریوی؛ توسعه نفوذ، ایجاد حاکمیت دوگانه و دوگانگی در جامعه و همچنین ناامن‌سازی محیط داخلی ایران است.
منبع: سایت مشرق


Page Generated in 0/0051 sec