گروه اجتماعی: آخرین آمار از پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی در آموزشوپرورش اعلام شد و از میان ۵ هزار مجوز استخدامی، در نهایت 4 هزار و 37 نفر پذیرفته شدند و ۹۶۳ ظرفیت نیز خالی ماند. آزمون استخدامی در آموزشوپرورش از برگزاری تا اعلام نتایج چیزی حدود یک سال به طول انجامید تا در نهایت نفراتی که میتوانند وارد آموزشوپرورش شوند، شناسایی و معرفی شدند. در ابتدا از سوی هیأت وزیران با سهمیه 5 هزار نفری با سهمیه آموزشوپرورش جهت جذب و پذیرش در شغل معلمی پس از گذراندن دورههای آموزشی موافقت شد. این آزمون پس از کش و قوسهای فراوان در نهایت 27 شهریور ماه با حضور حدود 177 هزار داوطلب در سراسر کشور برگزار شد. از بین 5 هزار سهمیه استخدامی مقرر شد
3703 نفر سهمیه افرادی باشد که در آزمون ورودی و استخدامی شرکت میکنند و 1297 نفر هم سهمیه مربوط به خانواده شهدا و ایثارگران باشد و از شرکت در آزمون معاف شدند.
چگونگی پذیرش نفرات ورودی
این درحالی است که سیدحسن حسینی، مدیرکل امور اداری و تشکیلات وزارت آموزشوپرورش چندی پیش گفته بود: «در مرحله نخست مطابق قانون، نمره آزمون در پذیرش 70 درصد و نمره مصاحبه 30 درصد در اعلام نتیجه نهایی موثر بود که پس از سنجشهای مورد نظر، نفرات نهایی مشخص شدند. مدیرکل امور اداری و تشکیلات وزارت آموزشوپرورش به تعداد نفرات قطعی پذیرفته شده اشاره و تصریح کرد: اکنون 3183 نفر از مجموع 3700 نفر بهعنوان پذیرفته شده نهایی معرفی شدند و 517 نفر از ظرفیت مورد نظر خالی ماند.
خالی ماندن 963 سهمیه آزمون استخدامی
به گزارش فارس، با توجه به آنچه اعلام شد از مجموع ظرفیت مورد نظری که برای آن آزمون برگزار شد، 517 ظرفیت به حد نصاب نرسید یا اینکه در آزمون پذیرفته نشدند و این سهمیه خالی ماند. اما پس از اتمام مراحل اولیه پذیرش، کار گزینش داوطلبان آغاز شد و در نهایت 12 بهمن ماه اسامی نهایی پذیرفتهشدگان در گزینش اعلام شد و اعداد و ارقام کمتری نسبت به آنچه گفته شده بود، پذیرفته شدند. همچنین از 1297 نفری که مقرر بود از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران با هماهنگی دفتر شاهد وزارت آموزشوپرورش بدون آزمون برای ورود به دستگاه تعلیم و تربیت معرفی شوند، در نهایت اسامی 1027 نفر اعلام شد و این عدد یعنی 270 ظرفیت مربوط به ایثارگران هم در این آزمون خالی ماند! در مجموع چیزی حدود 960 ظرفیت در آزمون استخدامی آموزشوپرورش از میان 5 هزار ظرفیتی که داشت در این برهه حساس خالی ماند.
از هزینه 12 میلیونی آموزش تا هزینههای 5 و 2 میلیون تومانی
براساس این گزارش، از تعداد پذیرفتهشدگان در این آزمون استخدامی که بگذریم، حال موضوع پرداخت هزینههایی برای آموزش نفرات پذیرفتهشده وجود دارد که هنوز کاری را شروع نکرده باید مبالغی را از جیب پرداخت کنند. در ابتدا گمانهزنیها از وجود هزینه 12 میلیونی برای هر فرد پذیرفته شده در آموزشوپرورش حکایت داشت که در طول چندین ماه این عدد کاهش یافت. محمدحسن سلیمیجهرمی، رئیس مرکز برنامهریزی نیروی انسانی و فناوری اطلاعات آموزشوپرورش درباره «مبلغ نهایی دوره آموزشی پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی این وزارتخانه» اعلام کرده است: «این مبلغ هنوز مشخص نشده است، برآورد اولیه حدود 5 میلیون تومان است که مقرر شده بود 40 درصد را آموزشوپرورش و
60 درصد را فرد پرداخت کند که در حال تدابیری برای کاهش این مبلغ هستیم». به تصریح وی، در تلاش هستیم سهم آموزشوپرورش را 50 درصد کنیم که در صورت تحقق این مهم، هر فرد مبلغی در حدود 2 میلیون تومان بابت آموزش پرداخت خواهد کرد. حال 4037 جوانی که با استرسهای فراوان از فیلترهای گوناگون آموزشوپرورش گذر کردهاند باید خود را برای پرداخت هزینه میلیونی آموزش در دانشگاه فرهنگیان آماده کنند. پرسش اینجاست، جوانانی که هنوز شغلی ندارند و با هزاران امید و آرزو پا به آموزشوپرورش خواهند گذاشت، این مبالغ میلیونی را چطور و از کجا باید تأمین کنند و اگر وام هم بگیرند، بحث پرداخت قسطها نیز مطرح است که هنوز هیچکس پاسخی به آنها نداده است.
حضور برخی مدیران آموزشوپرورش در نشستهای انتخاباتی!
انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی قرار است هفتم اسفند امسال برگزار شود و بر این اساس فعالیتهای تبلیغاتی انتخاباتی نیز آغاز شده است. این در حالی است که آموزشوپرورش از مدتها پیش اعلام کرد استفاده از امکانات و بودجه دولتی برای فعالیتهای تبلیغاتی انتخاباتی ممنوع است اما نکته قابل توجه، حضور مدیران برخی بخشهای آموزشوپرورش در نشست انتخاباتی برخی کاندیداهاست که گزارش آن هم در شبکههای مجازی منتشر شده است. پرسشی مطرح میشود و آن اینکه اگر مدیری در آموزشوپرورش حتی خارج از ساعت اداری برای مجموعه خاص یا کاندیدایی فعالیت کند، درست است؟ آیا میتوان بین مسؤولیت فرد یعنی شخصیت حقوقی و شخصیت حقیقی فرد، تفاوت قائل شد؟ آیا وقتی مسؤول مورد نظر در جلسات خارج از ساعت اداری حضور مییابد، مسؤولیت او هیچ تأثیری ندارد؟ حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزشوپرورش در این باره گفته است: «سیاست ما درباره انتخابات، تلاش برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات است و از همه فرهنگیان هم خواستیم که هم خودشان در انتخابات حضور پیدا کنند و هم دانشآموزان را موظف کنند که خانوادههایشان را پای صندوقهای رأی ببرند».