گروه بینالملل: جنگ عربستانسعودی علیه یمن که با پشتیبانی گسترده آمریکا و انگلیس و برخی رژیمهای مرتجع عربی انجام میشود، در حال سپری کردن یازدهمین ماه خود است. عربستان سعودی با راهانداختن این جنگ ویرانگر گرفتار بحرانی شده است که راه برونرفت از آن را نمیداند. طی 2 ماه اخیر نیز جنگ عربستان برای یمن پیامدهای منفی خطرناکی داشته است. بدون تردید، افزایش انزجار افکار عمومی یمن از عربستانسعودی یکی از مهمترین پیامدهای جنگ برای عربستان است. در همین راستا، دبیرکل سازمان ملل، روز جمعه در اظهاراتی کمسابقه، به انتقاد از عملکرد عربستان در یمن پرداخت و گفت باید ارسال سلاح به کشورهای ناقض قوانین بینالمللی متوقف شود. وی که در نشستی در اندیشکده «چتم هاوس» لندن صحبت میکرد، گفت: یمن در آتش است و مشخصا ائتلاف (تحت رهبری عربستان) به حملات هوایی خود به مدارس، بیمارستانها، مساجد و زیرساختهای شهر ادامه میدهد. به نوشته روزنامه گاردین، بان کیمون با بیان اینکه یمن «لبریز از تسلیحات» است، گفت: کشورهایی که عضو پیمان معاملات تسلیحاتی هستند، باید با کنترل جریان ارسال تسلیحات به بازیگرانی که ممکن است از آنها در جهت نقض قوانین بینالمللی انسانی استفاده کنند، نقشی مثالزدنی در تحقق یکی از اهداف اصلی این پیمان ایفا کنند. انگلیس یکی از اصلیترین فروشندگان جنگافزار به عربستان است و همین امر موجب شده گروههای حقوق بشری در انگلیس بارها لندن را برای توقف صادرات سلاح به ریاض تحت فشار قرار دهند. گاردین نوشته است اظهارات روز جمعه بان کیمون، موجب تشدید این فشارها بر انگلستان میشود. دبیر کل سازمان ملل گفت اعضای دائم شورای امنیت، از جمله انگلستان، مسؤولیتی ویژه برای پایان دادن به درگیریها در منطقه دارند. وی در این سخنرانی که موضوع اصلی آن کشتارهای صورتگرفته در تاریخ بشریت و قول کشورهای بزرگ برای پایان دادن به این روند بود، گفت وعده این کشورها که میگفتند چنین رخدادهایی «دیگر هرگز» رخ نمیدهد، اکنون به سکوت بدل شده است. 2 هفته قبل یکی از هیاتهای تخصصی سازمان ملل، گزارشی تهیه کرد که در بخشهایی از آن در رسانهها، نشان داد که عربستانسعودی در موارد بیشماری، قوانین بینالمللی را در یمن نقض کرده است. هفته گذشته نیز کمیتهای در پارلمان انگلیس که به رهبری حزب کارگر تشکیل شده، خواستار توقف کامل صادرات سلاح به عربستان و آغاز تحقیقات درباره موارد احتمالی نقض قوانین بینالمللی از سوی ریاض شد. براساس یافتههای هیات سازمان ملل، عربستان بارها در نقض آشکار قوانین بینالمللی، زیرساختهای یمن و اماکن غیرنظامی را هدف قرار داده است. از جمله اماکنی که هدف حمله ائتلاف تحت رهبری سعودی قرار گرفتهاند، عبارتند از: کمپهای آوارگان و پناهجویان یمنی، تجمعات غیرنظامی، از جمله مراسم جشن و عروسی، خودروهای غیرنظامی، از جمله اتوبوسها، تأسیسات پزشکی، مدارس، مساجد، بازارها، کارخانهها، انبارهای مواد غذایی و دیگر زیرساختهای ضروری شهری از جمله فرودگاه صنعا و جادهها. انگلستان ایفای نقش در انتخاب اهداف عربستان را رد کرده اما پذیرفته است که در آموزش به خلبانهای سعودی نقش دارد.
شکست حمله سعودی به بندر مرزی یمن
در حالی عربستانسعودی جنگ علیه یمن را ادامه میدهد که شواهد و گزارشها از شکست مفتضحانه این رژیم در این کشور فقیر منطقه حکایت میکند. در همین راستا، یک منبع نظامی یمنی، روز شنبه تاکید کرد نظامیان سعودی و مزدوران آنها در یمن، با پشتیبانی هوایی گسترده جنگندهها و بالگردهای آپاچی، به بندر مرزی میدی در استان حجه در شمال یمن حملهور شدند. این منبع با تاکید بر شکست خوردن این حمله، خاطرنشان کرد دهها تن از نظامیان عربستان سعودی و مزدوران آنها در یمن، کشته شدند و خودروهای نظامی متجاوزان منهدم شد. از سوی دیگر، نیروهای ارتش و انصارالله یمن پیش از ظهر جمعه با حمله موشکی به یک پایگاه نظامی در جنوب این کشور، دهها تن از نظامیان وابسته به عربستان سعودی و «عبد ربه منصور هادی» رئیسجمهور مستعفی یمن را از پای درآوردند. تلویزیون المیادین اعلام کرد تعداد کشتههای ائتلاف سعودی در این حمله موشکی به
104 تن و زخمیهای آن به 150 تن افزایش یافته است. در این حمله که با موشک بالستیک توشکا انجام گرفته است، 8 افسر اماراتی و سعودی نیز کشته شدهاند. بعد از اصابت موشک به این پایگاه، انفجارهای شدیدی رخ داده است. همچنین نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن، 11 تن از نظامیان سعودی را در بیابان و ساحل میدی و منطقه مثعن به دام انداخته و از پا درآوردند. در حملات توپخانهای نیروهای یمنی به پایگاه نظامی المعزاب در شهر جیزان عربستان نیز شماری از آنها از پا در آمدند.