گروه اجتماعی: پس از عرضه تراریختهها، مشکلات بهداشتی دنیا افزایش یافت و اختلالاتی همچون اوتیسم، بیماریهای گوارشی و بسیاری مشکلات دیگر شیوع پیدا کرد. به گفته کارشناسان، به 10 دلیل باید از استفاده از محصولات دستکاری ژنتیکی شده یا همان تراریختهها جلوگیری کرد. این کارشناسان معتقدند بخشی از تاثیرات این محصولات به صورت عینی قابل تحقیق، بررسی و اثبات است و بخشی از مشکلات با تاثیر بر ژنتیک افراد در نسلهای آینده بروز و شیوع پیدا خواهد کرد. به گزارش فارس، آکادمی پزشکی زیستمحیطی آمریکا (AAEM) به پزشکان هشدار داد، برای تمام بیماران خود از رژیمهای غذایی غیر اصلاحشده تجویز کنند. این آکادمی با استناد به مطالعات صورت گرفته بر حیوانات، تاثیرات این اصلاحات ژنتیکی را اختلالات دستگاه گوارش و دستگاه ایمنی بدن، افزایش سرعت پیر شدن و ناباروری عنوان کرد. از طرف دیگر اصلاحات ژنتیکی موجودات از طریق گردهافشانی و دانههای گیاهان منتشر میشود و خودانتشاری آلودگی GMO از اثرات گرم شدن زمین و زبالههای هستهای بادوامتر است و تاثیرات بالقوه این آلودگی، سلامت نسل آینده را تهدید میکند. همچنین اغلب اصلاحات ژنتیکی در محصولات کشاورزی با ویژگی مقاومت در برابر علفکش طراحی میشوند. این موضوع باعث شد کشاورزان هر سال بیش از پیش از علفکش استفاده کنند. برای مثال علفکش راندآپ، با نازایی، اختلالات هورمونی، نقصهای مادرزادی و سرطان مرتبط است. به علاوه مهندسی ژنتیک میتواند به آسیبهای گستردهای مانند ایجاد سموم جدید، آلرژی، مواد سرطانزا و ایجاد محصولاتی بدون ارزش غذایی منجر شود. اصلاحات ژنتیکی گیاهان و علفکشهای مخصوص آنها میتواند به پرندگان، حشرات، دوزیستان، اکوسیستمهای دریایی و موجودات زنده خاکی آسیب وارد کند که منجر به کاهش تنوع زیستی و آلودگی منابع آبی میشود. در حالی که روشهای کشاورزی غیراصلاحشده در کشورهای درحالتوسعه منجر به افزایش 79 درصدی بازدهی میشود، محصولات اصلاحشده ژنتیکی این عملکرد را ندارد و به هیچوجه بازده را افزایش نمیدهد. گزارش ارزیابی بینالمللی دانش، علم و فناوری کشاورزی برای توسعه (IAASTD) که توسط 400 نفر از دانشمندان و با حمایت 58 دولت نوشته شده است، تاکید دارد که در حال حاضر اصلاحات ژنتیکی موجودات هیچ کمکی به اهدافی مانند کاهش گرسنگی و فقر، بهبود تغذیه، سلامت معیشت روستایی تسهیلات پایدار اجتماعی و زیستمحیطی نمیکند.