printlogo


کد خبر: 153425تاریخ: 1394/11/20 00:00
فتنه تکفیری

34 گروه تروریستی با داعش متحد شده‌اند
اختلاف غربی‌ها درباره دخالت نظامی در لیبی
گروه بین‌الملل: بررسی‌ها نشان می‌دهد تا اواسط دسامبر، حدود 34 گروه تندرو از سراسر جهان با گروه تروریستی داعش متحد شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود این تعداد در سال 2016 افزایش یابد. دبیرکل سازمان ملل متحد با اعلام این خبر، تأکید کرد داعش «تهدیدی بی‌سابقه» به شمار می‌رود؛ زیرا این قابلیت و توانایی را دارد که گروه‌های شبه‌نظامی از دیگر کشورها را مانند فیلیپین، ازبکستان، پاکستان، لیبی و نیجریه به پیوستن به صفوف خود ترغیب کند. بان‌کی‌مون همچنین هشدار داد کشورهای عضو سازمان ملل باید خود را برای افزایش حملات گروه‌های وابسته به داعش که به منظور اجرای حملات تروریستی و توسعه شبکه‌های خود، اعضایشان را به کشورهای دیگر می‌فرستند، آماده کنند. در گزارش دبیر کل سازمان ملل آمده است:‌‌ گسترش اخیر دامنه نفوذ داعش در سراسر غرب و شمال آفریقا، منطقه خاورمیانه و جنوب و جنوب شرق آسیا، بیانگر سرعت و دامنه‌ای است که ابعاد این تهدید در طول 18 ماه گذشته گسترش پیدا کرده است. بان کی‌مون افزود: جدا از این تهدید، داعش ثروتمندترین سازمان تروریستی جهان است، چرا که به‌رغم تحریم‌ها در سال 2015 حدود 400 تا 500 میلیون دلار از محل فروش نفت و فرآورده‌های نفتی درآمد داشته است. در گزارش بان‌کی‌مون آمده است داعش همچنان به حضور در 2 کشور عراق و سوریه ادامه می‌دهد و در حال گسترش دامنه نفوذ خود به کشورهای دیگر است. در همین حال، مجله نیوزویک نوشت: براساس تخمین‌های جاسوسی آمریکایی، شمار عناصر داعش در لیبی در حالی که کنترل مرزها بیشتر شده و حملات هماهنگ به این گروه برای وارد آوردن تلفات به شمار عناصرش در سوریه بیشتر شده است، رو به افزایش است. این مجله نوشت: براساس این  تخمین‌های جاسوسی آمریکایی،  شمار عناصر گروه تروریستی داعش در لیبی به حدود 6 هزار و 500 عنصر مسلح در این کشور رسیده است و این تعداد 2 برابر رقمی است که تخمین‌های سابق اعلام کرده بودند. در همین حال، گسترش گروه تروریستی داعش به سوی لیبی موجب شده بحث مداخله نظامی در این کشور بار دیگر در مراکز تصمیم‌گیری آمریکا و اروپا مطرح شود. در همین راستا، روزنامه لبنانی الاخبار با انتشار گزارشی با عنوان «اختلافات غرب بر سر زمان دخالت نظامی در لیبی ادامه دارد و داعش به سیطره خود ادامه می‌دهد»، به اختلاف نظر کشورهای غربی در حمله به مواضع داعش در لیبی اشاره کرده است. در نشست بین‌المللی «رم» پایتخت ایتالیا که
32 کشور از اعضای ائتلاف بین‌المللی ضد داعش در آن شرکت کردند، 2 دیدگاه بر این نشست حاکم بود؛ دیدگاه اول که ایتالیا و آمریکا از آن حمایت می‌کردند، بر ضرورت دخالت نظامی هرچه سریع‌تر علیه تروریسم تاکید داشت و دیدگاه دوم که فرانسه و انگلیس صاحب آن بودند، خواستار کمک به روند سیاسی و حل بحران فعلی لیبی و تشکیل «دولت وحدت ملی» بود و پس از آن، ائتلاف مبارزه با تروریسم وارد خاک لیبی شود. به گفته منبع وابسته به سازمان ملل، آمریکایی‌ها به مسیر روند سیاسی در لیبی اهمیت چندانی نمی‌دهند و نگاه آنها به لیبی به عنوان پایگاه تروریسم و مکان مناسبی برای جهادگرایان آفریقاست و غرب از حضور نیروهای زمینی خود و جنگ تن‌ به تن با تروریست‌ها در لیبی خودداری می‌کند. یک منبع وابسته به سازمان ملل می‌نویسد، نشست رم دخالت نظامی را منوط به راه‌حل سیاسی کرده، ولی این راه‌حل در دسترس نیست و دخالت غرب در لیبی این کشور را بین موافقان و معارضان تقسیم خواهد کرد و منجر به افزایش دشمنی و کینه شهروندان لیبی از غربی‌ها خواهد شد و با وجود اختلاف در جامعه لیبی، ولی همه‌ شهروندان لیبی دخالت نظامی بیگانگان در کشورشان را رد خواهند کرد.

دستگیری داعشی‌ها  در روسیه
سرویس امنیتی روسیه از دستگیری 7 عضو گروه تروریستی داعش در استان سوردلوفسک این کشور خبر داده است. اینترفکس به نقل از مقام‌های امنیتی روسیه اعلام کرد این افراد که دوشنبه در شهر یکاترینبورگِ منطقه اورال دستگیر شدند، قصد اجرای عملیات تروریستی در مسکو، سن‌پترزبورگ و سوردلوفسک را داشتند. بر پایه گزارش‌ها، اتباع روس و شهروندان کشورهای آسیای مرکزی از اعضای این گروه بودند. سرویس امنیتی روسیه افزود یکی از اعضای داعش که به تازگی از ترکیه وارد این کشور شده بود، سرکردگی این گروه را بر عهده داشت.
 


Page Generated in 0/0071 sec