printlogo


کد خبر: 153593تاریخ: 1394/11/25 00:00
با وجود تشدید مواضع ضد ایرانی وزیرخارجه عربستان، ادبیات محمدجواد ظریف درباره آل‌سعود همچنان با واقعیات جاری میان 2 کشور در تضاد است
«دوست من عادل‌الجبیر»!

گروه سیاسی: به‌رغم تشدید تنش میان ایران و آل سعود اما به نظر می‌رسد ادبیات دیپلماتیک وزیر امور خارجه ایران هنوز در دوران ما قبل واقعیات فعلی به سر می‌برد. به گزارش
«وطن امروز»، درست در روزهایی که فتنه‌انگیزی‌های مجدد آل سعود و اردوغان مذاکرات سوریه را به بن‌بست کشانده است و این 2 رژیم از آغاز جنگ رسمی علیه جریان مقاومت می‌گویند؛ جواد ظریف، رفتاری متفاوت از واقعیات صحنه میدانی نبرد از خود نشان داده است. در شرایطی که پیشروی‌های جریان مقاومت در سوریه، آل سعود را وادار به بررسی گزینه ورود مستقیم نظامی کرده است، جواد ظریف در اظهارنظری شگفت‌انگیز گفت هیچ مانعی بر سر راه او و برادران سعودی‌اش وجود ندارد. ظریف در اجلاس امنیتی مونیخ گفت: «هیچ مانعی وجود ندارد که ما و برادران سعودی‌مان را از کار برای رسیدن به آینده‌ای روشن‌تر در منطقه باز دارد». وزیر امور خارجه ایران افزود: «ما و برادران سعودی‌مان با تهدید و چالش‌های مشترک در منطقه مواجه هستیم. این تهدیدی است که برادران‌مان در ترکیه نیز با آن مواجه هستند.» او سپس با گلایه گفت عربستان به دنبال حذف ایران از معادلات منطقه است. البته ظریف در ادامه اظهار داشت: باید به دنبال بازتعریف روابط باشیم. نباید زندانی گذشته بود، چرا که هر کس روایت خود را از گذشته دارد. ما روایت خودمان را داریم و اطمینان داریم برادران سعودی ما هم روایت خود را دارند. ظریف البته در میان برادران سعودی‌اش، برای عادل الجبیر، حساب ویژه‌ای باز کرد. او در ادامه اظهاراتش پس از آنکه از رویکرد گذشته عربستان برای حذف ایران از مذاکرات سوریه انتقاد کرد؛ به این وزیر خارجه تازه به دوران رسیده اشاره کرد و گفت: «خبر خوب این بود که دوست من عادل الجبیر با حضور ایران، به مذاکرات وین بیاید.» وزیر امور خارجه دولت روحانی در ادامه به رفتار دولت ایران با عربستان اشاره کرد و گفت: 500 زائر ما در مراسم حج کشته شدند اما ما روابط خود را قطع نکردیم حتی روابط خود با عربستان را کاهش هم ندادیم.
این اظهارات حیرت‌آور جواد ظریف درباره مناسبات فعلی ایران با آل‌سعود است! قرار نیست وزیر امور خارجه ایران همانند وزیر خارجه سعودی بی‌ادبانه و بی‌پروا موضع بگیرد اما نکته اساسی اینجاست: اظهارات جواد ظریف اساسا سنخیت و تطابقی با مناسبات بین 2 کشور و نیز واقعیات موجود در صحنه نبرد میدانی دارد؟ در حالی که عربستان سعودی از زمان روی کار آمدن دولت حسن روحانی، اقدامات گستاخانه فراوانی را علنا علیه منافع ملی ایران انجام داده اما هنوز هم ادبیات وزیر امور خارجه ایران همانند 3 سال قبل است! بویژه حقیقتا آن بخش از اظهارنظر جواد ظریف درباره کشته شدن 500 ایرانی در فاجعه منا و افتخار او به انفعال در مقابل سعودی، به هیچ عنوان منطبق بر رفتار عزتمندانه و غیرتمندانه در حوزه ملی نیست! از سوی دیگر در صحنه نبرد در سوریه نیز شرایط به گونه‌ای نیست که جواد ظریف بخواهد اینگونه درباره آن سخن بگوید. دوست او، یعنی برادر جبیر، روز جمعه و همچنین دیروز رسما از قطعی شدن ورود مستقیم نظامیان سعودی به سوریه خبر داد! وزرای خارجه آل‌سعود و ترکیه اعلام کردند انتقال نظامیان به سوریه از پایگاه اینجرلیک صورت خواهد گرفت. این اظهارنظر چه واقعیت داشته باشد و چه در اندازه بلوف باشد؛ نشان‌دهنده انطباق ادبیات دیپلماتیک با مواضع رسمی این کشورها است البته گفت‌وگوی عادل الجبیر با سی‌ان‌ان نیز بخش دیگری از این تطابق مواضع دیپلماتیک با مواضع رسمی آل‌سعود را نشان داد. وزیر خارجه عربستان در مصاحبه‌ای با شبکه «سی‌ان‌ان»  ایران را متهم کرد با اعزام شبه‌نظامیان از افغانستان، عراق و پاکستان به سوریه برای حمایت از بشار اسد، به تنش‌های قومی و مذهبی در منطقه دامن می‌زند. عادل الجبیر در بخش دیگری  از این مصاحبه درباره جنگ داخلی سوریه گفت: ریاض در سوریه از هر راه‌حل سیاسی که بشار اسد بخشی از آن نباشد، حمایت خواهد کرد. بشار اسد از قدرت کنار خواهد رفت. او از طریق فرآیندی سیاسی یا با زور برکنار خواهد شد. این ادبیات عادل الجبیر است. او سوریه که نه، ایران را تهدید می‌کند حتی با زور هم که شده، معرکه سوریه را به سود خود تمام خواهد کرد! او ایران را متهم به تشدید فرقه‌گرایی در منطقه کرده است! او می‌گوید ایران شبه‌نظامیان را از پاکستان و افغانستان به سوریه می‌برد! البته قطعا در پاسخ به این ادبیات توهین‌آمیز و ستیزه‌جویانه، موضع عزتمندانه و غیرتمندانه باید اتخاذ شود. باید به جای ادبیات بی‌فایده و منفعل، حمایت‌های مالی آل‌سعود، قطر و امارات از داعش را شفاف‌سازی کرد! باید از تریبون‌های بین‌المللی برای افشای این حمایت‌ها استفاده کرد! باید از فرصت نفرت عمومی مردم دنیا از داعش استفاده کرد و اسناد انتقال بیکاران تونس، مراکش و مصر از طریق خاک ترکیه به سوریه که با حمایت مالی عربستان صورت می‌گیرد را منتشر کرد! این یک مدل رایج دیپلماتیک در دنیا برای مقابله با طرف مقابل است.  این دقیقا همان بلایی است که روس‌ها بر سر اردوغان آوردند و حیثیت او را در جریان خرید نفت مفت از داعش خدشه‌دار کردند! از سوی دیگر، جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشوری با مختصات ایران است! او وزیر امور خارجه قدرتمندترین کشور خاورمیانه است! این ادبیات منفعلانه و ضعیف او در قبال سعودی‌ها خلاف عزت ملی است! انفعال دولت در مقابل سعودی‌ها در جریان فاجعه منا یک فاجعه دیپلماتیک بود! اکنون این قبیل اظهارنظر‌های جواد ظریف که برای به دست آوردن دل سعودی‌ها صورت می‌گیرد، نمک بر زخم مردم ایران می‌پاشد!
در حوزه نبرد میدانی نیز اظهارات عادل الجبیر همانند رجزهای دیپلماتیک است که برای تقویت روحیه تروریست‌های داعش و النصره مطرح می‌شود! در حالی که تروریست‌ها در نبرد تن به تن مغلوب شیرمردان جریان مقاومت هستند؛ عادل الجبیر با ادبیات رجزگونه خود و با جنگ‌روانی حضور نظامی در سوریه در حال تزریق روحیه به آنهاست!   آیا جواد ظریف همین نقش اندک برای مردان مقاومت را می‌تواند ایفا کند؟  
 

شهادت سردار رضا فرزانه در سوریه
سردار رضا فرزانه، فرمانده سابق لشکر عملیاتی ۲۷ محمدرسول‌الله(ص) تهران به کاروان شهدای مدافع حرم پیوست.  به گزارش تسنیم، شهید رضا فرزانه از فرماندهان لشکر عملیاتی 27 محمدرسول‌الله(ص) تهران به کاروان شهدای مدافع حرم پیوست. سردار رضا فرزانه متولد سال 1343 و از فرماندهان سابق  لشکر 27 محمدرسول‌الله(ص) بود که داوطلبانه راهی سوریه شد و در روز پنجشنبه 22 بهمن‌ماه 94 طی عملیات مستشاری توسط تروریست‌های تکفیری به شهادت رسید.  شهید فرزانه متولد تهران بود که بعد از گذشت 40 روز حضور داوطلبانه در سوریه به کاروان شهدای مدافع حرم پیوست. وی بعد از بازنشستگی در ستاد مرکزی راهیان نور به انجام فعالیت‌های مختلف و تاثیرگذار پرداخت. شهید فرزانه، معاون بازرسی ستاد مرکزی راهیان نور و فرمانده قرارگاه مشترک راهیان نور بود.
 


Page Generated in 0/0061 sec