باربد بهراد: سفر دبیرکل فیفا یک نقطه ابهام بزرگ داشت که پشت جنجال عدم حضور کیروش در آن جلسه معروف گم شد.سفر دبیرکل فیفا به تهران حواشی متعددی را در پی داشت اما یک جلسه مخفیانه مهمترین اتفاق این سفر بود.
از آنجا که علی کفاشیان چندی قبل اعلام کرده بود در انتخابات 7 اسفند فیفا به شیخ سلمان رای میدهد، این پرسش به میان آمد که چرا دبیرکل فیفا و یکی از شانسهای اصلی تصاحب صندلی بلاتر باید ناگهان سر از تهران در بیاورد؟ در ابتدا تصور میشد این سفر لغو شود اما ساعت دو بامداد روز چهارشنبه، اینفانتینو طبق برنامه به تهران آمد تا لابی اصلی خود را با مسؤولان ورزش ایران انجام دهد. نکته مهم و مغفول این است که پرواز او ساعت 2 بامداد در تهران به زمین نشست و تا ساعت 14 دبیرکل فیفا به ساختمان فدراسیون فوتبال نرفت. در این مدت او کجا بوده است؟ طبق پیگیریها گفته شد که قبل از حضور دبیرکل فیفا در محل فدراسیون فوتبال و دیدار با کفاشیان، یکی از افراد نزدیک به وزارت ورزش که از قضا با فدراسیون فوتبال هم همکاری میکند به صورت کاملا مخفیانه، اینفانتینو را به دیدار مسؤولان رده بالای وزارت ورزش میبرد. در صورت درست بودن خبر، دلیل این ملاقات چه بوده است؟ دبیرکل فیفا که تنها برای جمعآوری رای به تهران آمده بود میدانست تصمیم اصلی را در ایران وزارت ورزش میگیرد و به فدراسیون فوتبال القا میکند. از این رو قبول میکند به دیدار یک فرد بسیار رده بالا در وزارت ورزش برود. این فرد از اینفانتینو یک گارانتی میخواست. آنها در مورد تعویق انتخابات فدراسیون فوتبال به او توضیح دادند که اگر طبق قانون وزارت ورزش و جوانان، آنها بخواهند یک سرپرست موقت به جای کفاشیان انتخاب کنند آیا خطر تعلیق فدراسیون ایران را تهدید میکند یا نه. البته از آنجا که دبیرکل فیفا نمیخواست مسؤولان وزارت ورزش را ناامید کند تا حدودی دوپهلو حرف زد و ترجیح داد پاسخ روشنی به آنها ندهد. البته مساله عربستانسعودی و موضوع به وجود آمده هم در این جلسه محرمانه به دبیرکل فیفا گفته شد و از او قولهایی گرفتند. البته اگر او در انتخابات پیروز شود آن وقت باید دید آیا بهراستی به نفع ما وارد عمل میشود یا نه. پس از این دیدار محرمانه، اینفانتینو در اختیار فدراسیون فوتبال قرار گرفت و همانطور که همه اطلاع دارند حاشیه بزرگ عدم دعوت از کیروش مطرح شد. همین چالش بزرگ کافی بود تا کسی درباره نشست مخفیانه وزارت ورزش و دبیرکل فیفا سوالی از مسؤولان نپرسد. البته این پرسش هم کماکان وجود دارد که رای ایران چه فردی است؟
به گفته اینفانتینو، او برنده انتخابات خواهد شد و اگر کفاشیان بخواهد از شیخ سلمان حمایت کند شاید ما بازنده این لابی باشیم.
قرار بود البسه جوانان را از انبار دربیاورند و به تیمملی بدهند
تصور میشد در این مدت که قرارداد آلاشپورت به پایان رسیده است، فدراسیون با یک برند جدید به توافق برسد اما اینگونه نشد. وقتی مدیر تیمملی متوجه شد قرار است در اردوی پیشرو آنها از البسه انباری استفادهکننده مراتب ناراحتیاش را اعلام کرد.اواسط تابستان سال جاری بود که قرارداد آلاشپورت با تیمملی فوتبال ایران به پایان رسید و همه منتظر بستن قرارداد با برند جدید بودند. البته از درون فدراسیون خبر رسید که 4 پیشنهاد بسیار عالی از راه رسیده است که اگر با هیچکدام توافق نشود با آلاشپورت دوباره قرارداد را تمدید میکنند.کیروش قبل از مرخصی 2 ماهه در این مورد با کفاشیان صحبت کرد و رئیس فدراسیون به او گفت حالا کو تا پایان اسفند ماه و اردوی تیم ملی. کفاشیان وعده داد که قطعا با توجه به توافق هستهای، پیشنهادات زیادی به ایران میرسد. کیروش هم تصور کرد با توجه به برچیده شدن حجم زیاد تحریمها قرار است سرانجام مساله این البسه تیمملی حل شود اما به روزهای پایانی بهمن ماه رسیدیم و در کمال تعجب هنوز کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال موفق نشده با هیچ شرکتی قرارداد امضا کند. نکته حیرتآور اینکه شرکت درجه 2 و آلمانی آلاشپورت با منت قبول کرده است که اگر فدراسیون مایل باشد حاضرند با آنها همکاری کنند. این اتفاق در حالی رخ میدهد که در تمام طول تاریخ این برند درجه 2 تنها یک بار موفق شد در آوردگاه بزرگ جامجهانی حضور داشته باشد و آن هم به خاطر قرارداد با تیمملی فوتبال ایران بود. اما سوءمدیریت در فدراسیون فوتبال موجب شده در آستانه آغاز دور جدید اردوی تیمملی هنوز قراردادی بسته نشود. راهکار جدید که موجب خشم کیروش و پیروانی شد این بود که کفاشیان دستور داده بود لباسهایی که برای تیم جوانان سفارش داده بودند و هماکنون به صورت نو و دستنخورده در انبار باقی مانده است، در اردوی پیشرو در اختیار تیمملی قرار بگیرد! لباس جوانان که قطعا از سایزهای کوچکتری برخوردار است قرار است در اردوی پیشرو به بزرگسالان داده شود. پیروانی اعلام کرد کیروش بیان کرده بود قبل از به وجود آمدن حاشیه و کوچک بودن البسه و مضحکه شدن، این موضوع منتفی شود. حالا باید دید فدراسیون فوتبال در مدت باقیمانده سرانجام تکلیف لباس تیمملی را روشن میکند یا قرار است با البسه انباری و کوچک، سال را به پایان برسانیم و بعد از آن با منت با همین آلاشپورت قرارداد ببندیم.
نقش منفعلانه کفاشیان
کیروش درست میگوید یا غلط؟ او تهمت میزند یا برای حرفهایش مدرک هم دارد؟ کیروش ادبیات درست را به کار میبرد یا زیادهروی میکند؟ پاسخ این پرسشها را ما نمیدانیم، تنها قاضی باید بداند، اوست که مدارک را میگیرد، شاهدها را به صف میکند و علم قضا را دارد و حکم میدهد، پس تابلوی ورود ممنوع اینجا بر سر در این خیابان که کیروش هر روز آن را پهنتر میکند قرار میدهیم.پرسش ما این نیست که حرفهای کیروش تا چه حد درست است، پرسش این است که کفاشیان دقیقا کجاست؟
حرفهای کیروش تقریبا چند ماه بعد از اینکه به ایران آمد درباره ترابیان شروع شد، بعد از او کیروش با نمازی دستیار خودش درگیر شد و او را با عباسآقا مقایسه کرد، پس از این، کار به دعوا با اسدی کشید و اتهام اینکه او و شاید برخی در وزارت ورزش نمیخواهند کیروش در ایران بماند و امروز هم دامنه درگیری به خانم هراتیان میکشد. پرسش را دوباره تکرار میکنیم، علی کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال ایران در تمام این روزها، هفتهها و ماهها برای از بین بردن سوءتفاهم یا حتی رسیدگی به اتهامهایی که کیروش به فدراسیوننشینان زده چه کرده است؟ چه میکند؟جای خالی کار عملیاتی کفاشیان اینجا دیده میشود، شاید چند جلسه با کیروش، چند بار رو در رو کردن او با مخالفانش و رسیدگی دقیق به آنچه او ادعایش را دارد میتوانست همه چیز را عوض کند اما کفاشیانی که بهزعم خیلیها کارنامه خوبی دارد در این مورد حضور فیزیکی نداشته و این مشکل را به حال خود گذاشته تا امروز آن مشکلاتی که کوچک به نظر میرسید استعفای کیروش را در پی داشته باشد. کفاشیان باید امروز از خودش بپرسد که آیا واقعا کمکاریهای عامدانهای برای عصبی کردن و استعفا دادن کیروش وجود دارد؟ اگر وجود دارد چرا کفاشیان درباره آن حرف نزد؟ چرا رسیدگی نکرد؟ یعنی واقعا زیردستانش در فدراسیون چوب لای چرخ گذاشتند تا کیروش ول کند و برود؟ اگر چنین باشد باید خود کفاشیان به آن رسیدگی میکرد و به نظر میرسد چنین نکرده است.