printlogo


کد خبر: 153993تاریخ: 1394/12/2 00:00
نگاهی به مجموعه کتاب «انتخاب صالحان»
فرزانگی در مسیر انتخاباتی سرنوشت‌ساز

گروه فرهنگ و هنر: انتشارات انقلاب اسلامی در آستانه برگزاری انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره مجلس خبرگان مجموعه‌‌ای با عنوان «انتخاب صالحان» منتشر کرد؛ مجموعه‌ای که می‌تواند در شناخت فرد اصلح و انتخاب او مفید باشد. به گزارش دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، میزان مشارکت سیاسی مردم در انتخابات ایران نیز موضوعی است که کمتر نظیری برای آن در دنیا می‌توان یافت. از همین رو، با توجه به اهمیت موضوع انتخابات و انتخاب درست، انتشارات انقلاب اسلامی در آستانه‌ پنجمین انتخابات مجلس خبرگان و دهمین دوره‌ انتخابات مجلس شورای اسلامی، مجموعه کتاب «انتخاب صالحان» را که شامل بیانات رهبر انقلاب در سال‌های مختلف درباره‌ اهمیت انتخابات است در قالب 9 جلد تدوین و عرضه کرده است. آنچه به عنوان اصلی مهم در میان مردم قابل‌توجه خواهد بود این است که انتخابات در ایران نه‌تنها یک واجب سیاسی، بلکه یک حماسه‌ سیاسی به‌شمار می‌رود. در طول 37 سال که از شکل‌گیری انقلاب اسلامی می‌گذرد، تاکنون 35 ‌بار انتخابات برگزار شده است. میزان مشارکت سیاسی مردم در انتخابات ایران نیز موضوعی است که کمتر نظیری برای آن در دنیا می‌توان یافت. در هیچ‌کدام از کشورهایی که ادعای دموکراسی می‌کنند، چنین حضور گسترده و مشارکتی از سوی مردم دیده نشده است. به‌‌همین دلیل است که رهبر انقلاب نیز در این‌باره فرموده‌اند: «شما در کدام‌یک از دموکراسی‌های دنیا این را سراغ دارید که 88 درصد از حائزان شرایط در انتخابات (طبق آماری که به ما داده‌اند) پای صندوق‌های رأی حاضر شوند؟ این کسانی‌ که در دنیا دم از حقوق مردم و دموکراسی و آزادی می‌زنند و آن را به رخ این و آن می‌کشند و همه را متهم می‌کنند و هرکسی را که با آنها همسو نباشد و به آنها انتقاد داشته باشد، به خودرأیی متهم می‌کنند، مگر در انتخابات‌شان چقدر از مردم شرکت می‌کنند؟» مجموعه کتاب «انتخاب صالحان» که شامل بیانات رهبر انقلاب در سال‌های مختلف درباره‌ اهمیت انتخابات است، در قالب 9 جلد تدوین و عرضه شده است. عناوین این 9 جلد به شرح زیر است:
جلد اول: واجب سیاسی
این کتاب به بیانات رهبر انقلاب درباره‌ اهمیت انتخابات، انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی می‌پردازد و شامل 3 بخش است. بخش اول به اهمیت انتخابات از منظر رهبر انقلاب می‌پردازد. بخش دوم کتاب مربوط به اهمیت انتخابات مجلس خبرگان است و بخش سوم کتاب نیز به اهمیت مجلس شورای اسلامی می‌پردازد.
جلد دوم: راه و اصول امام
این کتاب به بازخوانی شخصیت و خصوصیات امام خمینی رحمه‌الله‌علیه، خط امام برای سنجش عیار احزاب و جریان‌های فعال در انتخابات می‌پردازد. رهبر انقلاب در خطبه‌های نمازجمعه در حرم امام خمینی رحمه‌الله‌علیه، امام را همانند شاخصی برای پیدا کردن راه درست توصیف می‌کنند و می‌فرمایند: «خود امام برجسته‌ترین شاخص‌هاست؛ رفتار امام، گفتار امام. خوشبختانه بیانات امام در دسترس است، تدوین شده است. وصیتنامه‌ امام آشکارا همه‌ مافی‌الضمیر امام را برای آینده‌ انقلاب تبیین می‌کند. نباید اجازه داد این شاخص‌ها غلط تبیین شوند یا پنهان بمانند یا فراموش بشوند».
جلد سوم: خواب‌های بی‌تعبیر
این جلد از کتاب به بیانات رهبر انقلاب درباره‌ توطئه‌ها و برنامه‌های دشمن برای انتخابات می‌پردازد. با توجه به بیانات رهبر انقلاب، به 3 مورد از توطئه‌های دشمن در این کتاب اشاره شده است که هرکدام به‌صورت جداگانه مورد بررسی قرار گرفته‌اند. این 3 مورد عبارتند از:
الف - القای مردم‌سالار نبودن مردم ایران
ب - به آشوب کشیدن کشور
ج- کم کردن حضور در انتخابات
جلد چهارم: اصولگرای اصلاح‌طلب انقلابی
جلد چهارم به بازخوانی شاخص‌های جریان‌های وفادار به نظام می‌پردازد. این جلد از کتاب از 2 بخش تشکیل شده است. بخش اول درباره‌ اصولگرایی، ابعاد و شاخص‌های آن است. بخش دوم به اصلاح‌طلبی، ابعاد و شاخص‌های آن می‌پردازد. در بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های استان کرمان درباره‌ 2 جریان اصولگرا و اصلاح‌طلب اینچنین آمده است: «بنده دعوای اصلاح‌طلب و اصولگرا را هم قبول ندارم. من این تقسیم‌بندی را غلط می‌دانم. نقطه‌ مقابل اصولگرا، اصلاح‌طلب نیست. نقطه‌ مقابل اصلاح‌طلب، اصولگرا نیست. نقطه‌ مقابل اصولگرا، آدم بی‌اصول و لاابالی است؛ آدمی که به هیچ اصلی معتقد نیست؛ آدم هرهری مذهب است. یک روز منافع او یا فضای عمومی ایجاب می‌کند که بشدت ضد سرمایه‌گذاری و سرمایه‌داری حرکت کند، یک روز هم منافعش یا فضا ایجاب می‌کند که طرفدار سرسخت سرمایه‌داری شود؛ حتی به‌شکل وابسته و نابابش. نقطه‌ مقابل اصلاح‌طلبی، افساد است. بنده معتقد به اصولگرای اصلاح‌طلبم؛ اصول متین و متقنی که از مبانی معرفتی اسلام برخاسته، با اصلاح روش‌ها به‌صورت روزبه‌روز و نوبه‌نو».
جلد پنجم: مجری و ناظر
این جلد از کتاب می‌کوشد تا اهمیت و وظایف وزارت کشور و شورای نگهبان را مورد بررسی قرار دهد. اهمیت عملکرد مجریان انتخابات آن‌قدر برای رهبر انقلاب مهم است که ایشان آن را جزئی از «حق‌الناس» دانسته‌اند و فرموده‌اند: «ببینند آن‌کسی که وارد میدان انتخابات می‌شود، نامزد انتخابات می‌شود، آیا صلاحیت دارد یا نه؛ و باید احراز کنند صلاحیت را. اگر دیدند که کوتاهی شده است و آدمی که صلاحیت ندارد وارد شده، جلویش را می‌گیرند. این حق آنهاست. حق قانونی آنهاست. حق عقلی و منطقی آنهاست. بعضی بیخود ایراد می‌کنند. بخشی از این حق‌الناس، همین حق رأی شورای نگهبان است. همین حق نظارت استصوابی و مؤثر شورای نگهبان است. این جزو حق‌الناس است. این را باید رعایت کرد. این را باید حفظ کرد. انتخابات مهم است».
جلد ششم: همه با هم
جلد ششم به ‌شرح وظایف عموم مردم در انتخابات، اهمیت حضور گسترده‌ مردم، انتخاب درست و صحیح و حفظ سلامت فضای انتخابات می‌پردازد. رهبر انقلاب در رابطه با اهمیت حفظ فضای انتخابات در دیدار با اقشار مختلف مردم چنین می‌فرمایند: «در مورد آحاد مردم و چهره‌ها و شخصیت‌های سیاسی، آنچه مهم است، این است که انتخابات باید در فضایی انجام گیرد که هم پرشور و زنده و بانشاط باشد، هم آرام و متین باشد؛ یعنی شور و نشاط باشد اما تشنج نباشد؛ متانت و آرامش و اطمینان و استقرار باشد. این فضای مطلوب انتخابات است».
جلد هفتم: تکلیف نخبگان
جلد هفتم مجموعه‌ «انتخاب صالحان» از 3 فصل تشکیل شده است که به شرح وظایف نخبگان و خواص درباره‌ انتخابات می‌پردازد. این سه فصل عبارتند از:
فصل اول: حوزویان و نخبگان
فصل دوم: دانشگاهیان
فصل سوم: هنرمندان و اهالی رسانه
جلد هشتم: الزامات داوطلبی
شامل بیانات رهبر انقلاب درباره شرح وظایف نامزدها و بایدها و نبایدهای رفتاری آنان در ایام انتخابات است. به‌عنوان مثال، ایشان در سال 92 در حرم رضوی تمکین همگان در برابر قانون در انتخابات را امری ضروری برمی‌شمارند و اینچنین می‌فرمایند: «در مساله‌ انتخابات و غیرانتخابات، همه باید تسلیم رأی قانون باشند، در مقابل قانون تمکین کنند. آن حوادثی که در سال 88 پیش آمد (که برای کشور ضرر داشت و ضایعه‌آفرین بود) همه از همین ناشی شد که کسانی نخواستند به قانون تمکین کنند».
جلد نهم: ویژ‌گی‌های نماینده‌ اصلح
این جلد، مجموعه‌ای از بیانات رهبر انقلاب درباره ویژگی‌ها و خصوصیات یک نماینده‌ صالح است. رهبر انقلاب 4 شرط را در نماینده‌ منتخب لازم می‌دانند‌ و اینچنین می‌فرمایند: «به‌ نظر من، مهم‌ترین شرایط نماینده عبارت است از اینکه متدین، کارآمد، دلسوز و شجاع باشد. اگر این 4 شرط در نماینده‌ای جمع شد، ‌ همان کاری را که شما آرزو و توقع دارید، انجام خواهد شد». مجموعه‌ 9 جلدی کتاب «انتخاب صالحان» سهم بسزایی برای روشن‌ کردن هرچه بهتر راه به‌منظور انتخاب بهترین فرد مورد نظر در پست‌های مهم جهت ساخته شدن آینده‌‌ بهتر کشورمان دارد.
 


Page Generated in 0/0042 sec