گروه ورزشی: گویا مدیریت فدراسیون فوتبال برای دولت خیلی اهمیت دارد که قصد کرده با معرفی نماینده خود به طور مستقیم در تصمیمگیریهای این رشته پرطرفدار ورود کند. در چند روز گذشته شایعه بسیار پررنگی در محافل رسانهای مبنی بر حضور یکی از 2 گزینه مسعود سلطانیفر یا رضا صالحیامیری به نمایندگی از دولت در انتخابات فدراسیون فوتبال مطرح شد. این خبر را نخستینبار روزنامه خبر ورزشی منتشر کرد و دولت هم با سکوتش آن را به نوعی تایید کرد. اگر این شایعه به حقیقت بپیوندد، مهمترین دلیل آن ناتوانی وزارت ورزش برای معرفی رقیبی است که بتواند علی کفاشیان را از گردونه رقابت حذف کند. شاید مهمترین دلیلی که باعث شده دولت از نزدیکترین حلقههای رئیسجمهور یکی را برای حضور در انتخابات معرفی کند، همزمانی انتخابات ریاستجمهوری با روزهای منتهی به رقابتهای انتخابی جامجهانی باشد و همین مساله دلیل محکمی است تا دولت با پشتسر گذاشتن وزارت ورزش ناتوان خود، یک نفر را رأسا به عنوان نامزد مهمترین رشته ورزشی معرفی کند. در زیر جدا از احتمال معرفی صالحیامیری یا سلطانیفر، سوابق دیگر گزینههای احتمالی حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال را مورد بررسی قرار دادهایم:
صفبندی جدید در سئول
پازل انتخاباتی فدراسیون فوتبال در این دوره پیچیدهتر از هر زمانی است، جایی که به طور قطع تاکنون ورود قطعی هیچیک از افرادی که داعیه ریاست دارند محرز و قطعی نیست. این بار تنها تصمیمگیری برای ورود به عرصه انتخابات مهم نیست، چرا که با ورود جدی نهادهای نظارتی به موضوع فوتبال هر احتمالی در تایید یا رد صلاحیت برخی گزینهها نیز مطرح است.
علی کفاشیان
سکاندار 2 دوره ریاست فدراسیون فوتبال در این دوره تنهاتر از هر زمانی است. او به احتمال فراوان باید قید حمایت نهادهای بالادستی را بزند با این حال اما کفاشیان به دلیل ترکیب خاص مجمع، رای بالایی در انتخابات فدراسیون فوتبال دارد، جایی که به رای رؤسای هیاتهای فوتبالی و سایر اعضای مجمع دل خوش کرده است. بزرگترین مانع برای کفاشیان عدم حمایت از سوی بالادستیهاست. در کنار این موضوع، شائبههایی مبنی بر کنارهگیری احتمالی او از انتخابات با توجه به برخی مخالفتها و احتمال عدم احراز صلاحیتش به دلیل پرونده فساد در فوتبال و نیز ارتباط آن با ورود نهادهای نظارتی به دفترش مطرح است. کفاشیان که تا همین چند روز پیش به طور قاطع از حضورش در انتخابات پیش روی فدراسیون فوتبال خبر میداد اما به تازگی تغییر موضع و شاید هم تغییر تکتیک داده و اعلام خبر حضور یا عدم حضور قطعی خود را در انتخابات به بعد از انتخابات فیفا موکول کرده است.
محمود اسلامیان
نایبرئیس اول فدراسیون فوتبال و مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری از دیگر گزینههایی است که تا اتمام مهلت ثبتنام نمیتوان درباره حضور یا عدم حضورش اظهارنظر دقیقی کرد، هر چند وی ورود به عرصه انتخابات را منوط به تصمیمگیری خودش دانسته اما قطعا حضور این مدیر باسابقه در انتخابات فدراسیون به تمایل افرادی خارج از فوتبال وابسته است. اسلامیان هر بار که صحبت درباره انتخابات شده از نیامدن به عرصه رقابت صحبت کرده اما این موضوع او با بندی همراه بود، بندی به نام «تا این لحظه»، یعنی هر بار که حرف انتخابات آمده نایبرئیس اول فدراسیون فوتبال از عدم ورود به انتخابات تا لحظه حاضر خبر داد و از آینده حرفی به میان نیاورده است. حال باید ماند و دید در این روزهای پایانی تصمیم قطعی چه خواهد بود.
علیرضا اسدی
دبیرکل فعلی فدراسیون فوتبال که از انتخابات فدراسیون پزشکی- ورزشی انصراف داده اگر احتمال حضورش در انتخابات فدراسیون فوتبال قوت گیرد دیگر گزینهای است که او هم مانند سایرین به قطعیت درباره پا نهادن به عرصه انتخاباتی، اظهارنظر نکرده است. تفاوت اسدی با دیگر گزینهها در مطلب عنوانشده توسط او است، وی بیان کرده حضورش در انتخابات فدراسیون فوتبال به این بستگی دارد که احساس تکلیف کند یا خیر؟ هنوز مشخص نیست احساسات آقای دبیر کل او را به حضور مکلف خواهد کرد یا بدون احساس عرصه انتخابات را تحریم خواهد کرد.
مهدی تاج
رئیس سازمان لیگ اولین فردی بود که اعلام کرد قصد شرکت در انتخابات فدراسیون فوتبال را ندارد. تاج که به نظر میرسد حضورش روی صندلی ریاست سازمان لیگ حالا حالاها مستدام خواهد بود قصد ندارد به وادی ریاست برای نفر اول بودن در فوتبال ورود کند. تاج که سالهاست در سطح اول فوتبال ایران مشغول به کار است ظاهرا دل و دماغی برای دست و پنجه نرم کردن با حواشی بیشتر از این را ندارد. فدراسیونی که پنجره آن را میبندی حاشیه و جنجال خودش را از جایی دیگر میهمان میکند. اکنون نیامدن تاج جدیتر از آمدنش است اما نمیتوان گفت عدم حضورش قطعی است.