printlogo


کد خبر: 154637تاریخ: 1394/12/13 00:00
48 درصد برنج‌های بازار تراریخته است

گروه اجتماعی: ۴۸ درصد از برنج‌های متداول در بازار ایران حاوی پرومو‌تر P35S بوده و تراریخته ژنتیکی هستند.
به گزارش فارس، زیور صالحی، استاد دانشکده علوم پایه گروه بیولوژی رشت با همکاری جمعی از همکارانش در مقاله‌ای نوشت: برنج به عنوان یکی از مهم‌ترین محصولات غذایی، قوت غالب برای بیش از نیمی از جمعیت جهان محسوب می‌شود، بنابراین لزوم وجود مقررات خاص برای کنترل حضور یا مقدار GMOها در غذا، ترکیبات غذایی، خوراک و محصولات کشاورزی در سراسر جهان بیش از پیش احساس می‌شود.
صالحی، در این مطالعه به معرفی روشی سریع، حساس و در عین حال دقیق به منظور شناسایی برنج‌های تراریخته برچسب‌گذاری نشده موجود در بازار ایران پرداخته است.
این استاد دانشگاه، درباره روش‌های بررسی این موضوع عنوان کرد: ابتدا 27 نمونه برنج پرمصرف موجود در بازار مصرفی استان‌های تهران و البرز شامل انواع داخلی و خارجی جمع‌آوری شد؛
 سپس استخراج DNA به روش استاندارد CTAB صورت گرفت؛ تست PCR بر پایه ژن بومی PEPCex به منظور اثبات حضور ژنوم برنج و ژن P35S جهت غربالگری نمونه‌های مثبت از نظر تراریختگی انجام شد؛ سپس حساسیت تست PCR مورد سنجش قرار گرفت و در آخر کلونینگ ژن بومی PEPCex و پرومو‌تر ژن P35S انجام شد. وی بیان داشت: با تست PCR جهت تعیین ترادف و تهیه کنترل مثبت اپتیمایز مشاهده شد 48 درصد از برنج‌های متداول در بازار ایران حاوی پرومو‌تر P35S بوده و تراریخته ژنتیکی هستند، در حالی که هیچ یک از نمونه‌های مورد آزمایش دارای برچسب‌گذاری در این‌باره نبودند و نتیجه‌گیری می‌کنیم که تکنیک PCER روشی مناسب و قابل دسترس جهت غربالگری محصولات تراریخته مانند برنج است.


Page Generated in 0/0079 sec