گروه سیاسی: وزیر امور خارجه ایران در سخنرانی در دانشگاه ملی استرالیا با هشدار درباره تلاش برای تغییر مرزها در خاورمیانه گفت: این اقدام «شروعی برای جنگهای آخرالزمانی خواهد بود». محمدجواد ظریف طی سخنانی در استرالیا نسبت به تلاش برای تغییر مرزهای کشورها در خاورمیانه و تاثیر آن بر آغاز «جنگهای آخرالزمانی» هشدار داد. به گزارش روزنامه والاستریت ژورنال، وزیر امور خارجه ایران در سخنانی در دانشگاه ملی استرالیا نسبت به تلاش برای تغییر مرزها در خاورمیانه بشدت هشدار داد. محمدجواد ظریف در پاسخ به سوالی درباره تغییر مرزها در خاورمیانه و تاثیرات آن گفت: «خب شما چطور مرزها را ترسیم میکنید؟ این اقدام، شروع جنگ 30 ساله منطقه ما خواهد بود. به خاطر همین حتی به این حوزه وارد هم نشوید». به گزارش فارس، او افزود: «تغییر باید در نحوه حکومتداری و اداره حکومت ما باشد و نیز نحوه تعامل ما با یکدیگر و این چیزی است که تغییر به آن نیاز دارد. تغییر دادن مرزها تنها وضعیت را بدتر خواهد کرد و اگر شما (به متون مذهبی) باور دارید، شروع آرماگدون(جنگهای آخرالزمانی) خواهد بود». وی همچنین در این سخنرانی با تاکید بر داشتن شناخت واقعی از شرایط برای ایجاد امنیت، گفت: امنیت به تنهایی با افزایش توان نظامی ایجاد نمیشود و اگر جامعه امن نیز میخواهیم، باید امنیت را برقرار کنیم. ظریف ادامه داد: اگر بهدنبال واقعیت هستیم باید با نظاره به مشکلات اطراف برای حل آن تلاش کنیم. وی با اشاره به طرح گفتوگوی تمدنها، تاکید کرد «ترور محصول ناامنی است». رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین به روند مذاکرات ایران با گروه 1+5 اشاره کرد و گفت: ایران همواره به دنبال انرژی صلحآمیز هستهای بوده و بهزعم اعمال تحریمها به این انرژی دست یافت. یکی از شرکتکنندگان در این نشست که بیش از یکهزار و 300 نفر در آن حضور داشتند از ظریف درباره روابط ایران و عربستان سوال کرد. وزیر امور خارجه پاسخ داد: ایران و عربستان باید درباره داعش و مسائل جهان اسلام با یکدیگر گفتوگو کنند. وی ادامه داد: با مذاکرات 2 کشور مشکلات حل میشود. مشکل امروز جهان نبود شناخت از واقعیتهای موجود است. ما باید واقعیت را درک کنیم. یکی دیگر از شرکتکنندگان درباره حمایت ایران از «بشار اسد» رئیسجمهوری سوریه سوال کرد که ظریف گفت: برخی قبل از نشست صلح سوریه تاکید داشتند اسد باید برود، اما حال قبول کردهاند برای آینده این کشور باید مذاکره کرد. وی افزود: هیچ فردی نمیتواند درباره آینده سوریه تصمیم بگیرد و مردم سوریه باید سرنوشت کشورشان را تعیین کنند و رقم بزنند. وی در ادامه به حضور داعش در سوریه و عراق و عملیات تروریستی این گروه تکفیری اشاره کرد و گفت: همه باید از کشتارها در سوریه و عراق خجالت بکشند. خشونت باید متوقف شود. وزیر امور خارجه همچنین درباره آزمایش موشکی ایران در هفته گذشته، آن را برای دفاع از کشور دانست و تاکید کرد: برنامه نظامی ایران مغایر برجام نیست.
وی در عین حال اعلام کرد: «مشکل برخی موشک نیست، بلکه خود ایران مشکل آنها است». ظریف به حمایت غرب از صدام حسین در دوران جنگ تحمیلی 8 ساله اشاره کرد که برخی کشورها سلاح شیمیایی در اختیار این رژیم قرار میدادند. وی گفت: پس از جنگ تحمیلی قطعنامهای درباره استفاده از سلاح شیمیایی صادر شد.
تغییر اسد برای مقابله با ایران است
محمدجواد ظریف در استرالیا با شبکه «اسکاینیوز استرالیا» نیز مصاحبهای کرده و به سوالات این رسانه در موضوعات مختلف پاسخ داد. وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به سوالی درباره بحران سوریه تاکید کرد این کشور در حال جنگیدن در یک درگیری تروریستی الهام گرفته از خارج از این کشور است. خبرنگار استرالیایی سوال کرد «آیا شما میپذیرید که (بشار) اسد، جنایتکار جنگی است؟» که آقای ظریف جواب داد: «این موضوعی است که مردم سوریه باید درباره آن تصمیم بگیرند». وزیر امور خارجه ایران با تاکید بر نقشآفرینی کشورهای خارجی در بحران سوریه، گفت: «چه کسی این تروریستها را مسلح میکند، چه کسانی اجازه بسیج نیروها (برای تروریستها) را میدهند. پول این کارها از کجا میآید؟». دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سوالی درباره آزمایشهای اخیر موشکی ایران تاکید کرد این اقدامات «علیه متن یا روح توافق (هستهای و همچنین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل) نیست». محمدجواد ظریف افزود: «موشکها برای دفاع ما ضروت دارند. بودجه دفاعی ما در مقایسه با هزینهای که کشورهای منطقه برای تجهیزات نظامی میکنند، بسیار ناچیز است». او با انتقاد از مواضع برخی کشورها در قبال برنامه موشکی ایران تاکید کرد که «یک تعصب و غرضورزی در اینباره وجود دارد که ایران نباید قادر به دفاع از خود باشد. از ما نباید سوال و خواسته شود که از کشور خود دفاع نکنیم». وزیر امور خارجه ایران در ادامه با رد مواضع صهیونیستها در قبال مواضع خارجی و منطقهای ایران تاکید کرد: «ما اسرائیل را به چالش میکشیم که همین بیانیه و مواضعی که ما داریم را اعلام کند. ما از گزینه نظامی استفاده نخواهیم کرد». ظریف با اشاره به مواضع جنگطلبانه صهیونیستها افزود: «ما به دیگران اجازه نخواهیم داد که مردم ما را تهدید کنند. جامعه بینالملل باید اسرائیل را محکوم کند». وزیر امور خارجه ایران به مواضع ضدایرانی برخی کشورها در منطقه و همچنین فراتر از منطقه هم اشاره کرد. ظریف گفت: «تئوری من این است که برخی کشورها در منطقه ما و خارج از منطقه، این موضوع را به عنوان ضرورت استراتژیک میدانند که دولت در سوریه را تغییر دهند که به نظر آنها در برابر نفوذ ایران موازنه ایجاد کنند».
ظریف: جمله فرمانده سپاه را تکرار کنید
وزیر امور خارجه کشورمان در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: من کسانی را که ایران را به رفتار تحریکآمیز متهم میکنند به این چالش دعوت میکنم که جمله فرمانده سپاه پاسداران را تکرار کنند که گفت: ما جز برای دفاع از قدرت نظامی استفاده نخواهیم کرد. به گزارش تسنیم، محمدجواد ظریف در صفحه توئیتر خود نوشت: نه برجام و نه قطعنامه شورای امنیت، ایران را از کار بر روی موشکهایی که برای حمل کلاهک هستهای طراحی نشدهاند منع نمیکند. متون را بخوانید: انگلیسی ساده است، نه متون فنی حقوقی. وی افزود: ایران در 250 سال گذشته به هیچ کشوری حمله نکرده است. وقتی صدام ما را موشکباران میکرد و برای 8 سال به مردم ما حملات شیمیایی میکرد، هیچ کس به کمک ما نیامد. ظریف تاکید کرد: اگر در زمان حمله صدام به ایران دارای موشک بودیم، میتوانست جرأت این کار را از وی بگیرد یا حداقل حملات کور وی را به مردم غیرنظامی کاهش دهد. وزیر امور خارجه ادامه داد: من کسانی را که ایران را به رفتار تحریکآمیز متهم میکنند به این چالش دعوت میکنم که جمله فرمانده سپاه پاسداران را تکرار کنند که گفت: ما جز برای دفاع از قدرت نظامی استفاده نخواهیم کرد.