printlogo


کد خبر: 155543تاریخ: 1395/1/17 00:00
از نامه‌نگاری فدراسیون‌ها به رئیس‌جمهور تا اساسنامه فدراسیون فوتبال
مصائب وزارت ورزش

گروه ورزشی: دکتر گودرزی و دیگر مدیران وزارت ورزش احساس کردند نامه‌نگاری فدراسیون‌ها به نهاد ریاست‌جمهوری نادیده گرفتن آنهاست و باید این روند قطع شود. در فاصله چند ماه مانده به المپیک 2016 ریو بزرگ‌ترین دغدغه وزارت ورزش و جوانان نامه‌نگاری‌هایی است که بعضا از سوی بعضی رؤسای فدراسیون‌ها به صورت آشکار و پنهان با نهاد ریاست‌جمهوری انجام شده است. از این رو در آغاز سال 95 وزارت ورزش و جوانان در نامه‌هایی به صورت کتبی و بعضا  تذکرات شفاهی به فدراسیون‌ها امر کرده که نباید در آستانه المپیک چنین روندی ادامه پیدا کند.
قطعا نامه‌ رسول خادم به رئیس‌جمهور یکی از مواردی است که وزارت ورزش آن را بر نتابیده و آن را رعایت نکردن سلسله مراتب برداشت کرده است. نصرالله سجادی هم بتازگی در مصاحبه‌ای به صورت رسمی به این روال ایراد گرفته و آن را یک امر ناپسند دانسته است. شنیده می‌شود بسیاری از فدراسیون‌های ورزشی از بودجه‌های خود در سال المپیک چندان راضی نیستند و در نامه‌هایی به شخص رئیس‌جمهور خواستار حل مشکلات خود شدند. بعضی از این نامه‌ها رسانه‌ای می‌شود و بسیاری از آنها به صورت مخفیانه ارسال می‌شود. به گفته یکی از رسانه‌ها گویا در یکی از آخرین جلسات هیات دولت، شخص رئیس‌جمهور در این باره با دکتر گودرزی صحبت و دلیل کمبود بودجه و گلایه‌ها را پرس‌وجو می‌کند اما وزیر ورزش در جمع سایر وزرا مدعی می‌شود مشکلات چندان حاد نیست و تقریبا کارها روی مدار درست در حال حرکت است. در خاتمه نشست نیز وزیر ورزش از همکارانش می‌خواهد روند این نامه‌نگاری‌ها هر چه زودتر قطع شود.
نصرالله سجادی به‌عنوان معاون قهرمانی وزارت ورزش در این باره اخطار لازم را داده است و به فدراسیون‌ها ابلاغ کرده اگر مشکل بزرگی دارند باید آن را در ابتدا با وزارت ورزش مطرح کنند و نامه‌نگاری مستقیم به رئیس‌جمهور راه حل مشکل نیست. اینک باید دید با اخطار اخیر وزارت ورزش، فدراسیون‌ها مخصوصا فدراسیون کشتی که شخص وزیر روی آن حساسیت خاصی دارد، نامه دیگری به رئیس‌جمهور می‌نویسند یا نه.
تعویق انتخابات فدراسیون فوتبال و ضررهایش
در حالی که گفته شده مجمع انتخاباتی فدراسیون فو‌تبا‌ل 11 اردیبهشت برگزار می‌شود، به نظر می‌رسد برخی با اهداف خاص، این روز‌ها سناریوی «تعویق» را می‌نویسند اما سوال این است که آیا وزارت ورزش به پیامد‌های چنین تعویقی آگاه است. فو‌تبا‌ل ایران این روزها تنها در حال درجا زدن است، درجا زدن‌هایی که روز به روز وقایع تلخ و تلخ‌تری را برای فو‌تبا‌ل ایران به ارمغان آورده است. وقایعی که هیچ کس رخداد آنها را به گردن نگرفته و زین پس هم به گردن نخواهد گرفت تا باز هم این سرنوشت همچون خلعتی بی‌ارزش از یک زمین به زمین دیگری انداخته شود. سناریوی ساده اما پیچیده‌ تعویق انتخابات یکی از جدیدترین این درجا زدن‌هاست. این‌روز‌ها مشکلات زیادی دامان فوتبال ایران را گرفته که حل آنها ریشه در تعیین رئیس جدید فوتبال کشور دارد. سرمربی تیم‌‌ملی به تاریخ 11 اردیبهشت استعفا داده است و باید این استعفا به صورت رسمی تعیین تکلیف شود.  قر‌عه‌کشی مرحله نهایی انتخابی جا‌م‌جها‌نی نزدیک است و شهریورماه تیم‌‌ملی فو‌تبا‌ل ایران در راه جام‌جهانی باید در مقابل تیم‌های قدرتمند قاره کهن صف‌آرایی کند و مشکلات اساسی در راه کسب موفقیت نهایی دارد. چالش فوتبالی ایران و عربستان نیز هنوز سامان اساسی نیافته و در مناقشه فوتبالی با عربستان همچنان در موضع تدافعی هستیم. آیا این درد‌های پیچیده و مبهم برای فوتبال ایران کافی نیست که می‌خواهیم با تعویق انتخابات به هر دلیلی مشکل دیگری به نام انتخابات و حاشیه‌های مجدد آن را به اجبار بر گرده‌ فوتبال کشور سوار کنیم.
فو‌تبا‌ل ایران در مقطع حساس کنونی دچار چالش‌های اساسی است؛ نابسامانی و بروز وقایع تلخ که هیچ کس حاضر به قبول مسؤولیت در این رابطه نیست. این روز‌ها نه تکلیف رئیس این فدراسیون معلوم است و نه حال و روز انتخابات آن، تنها اتفاقی که می‌افتد این است که توپ از زمین یکی به زمین دیگری انداخته می‌شود و این شروع مشکلات اساسی است. پیش از این قرار بود انتخابات فدراسیون فو‌تبا‌ل 18 اسفند 94 برگزار شود اما در مجمع عمومی سالانه‌ای که در 23 دی برگزار شد، برگزاری انتخابات 2 ماه به تعویق افتاد تا در اردیبهشت‌ماه سال 95 این انتخابات برگزار شود و علی کفاشیان 2 ماه اضافه بر 8 سالی که تصدی فدراسیون فو‌تبا‌ل را عهده‌دار بوده همچنان بر مسند ریاست تکیه بزند. در حالی که هنوز حدود یک ماه دیگر تا زمان برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال در 11 اردیبهشت زمان باقی است این بار عده‌ای دانسته به دنبال طرح تعویق مجدد انتخابات هستند. تعویقی که برخی مسؤولان نیز ظاهرا نادانسته ساز هماهنگ با آن را نواخته‌اند. واقعا چه اهدافی در پس این تعویق احتمالی است که برخی به هر قیمتی خواهان اجرایی شدن آن هستند؟ ایراد اساسی به فرآیند برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال این است که از 23 دی- که تاریخ مجمع بعدی فدراسیون فوتبال مشخص شد- تا امروز هیچ عمل موثر و رو به جلویی به منظور تسهیل شرایط و حل ایرادات برای برگزاری انتخابات فدراسیون فو‌تبا‌ل به وقوع نپیوسته است.  واقعیت این کم‌کاری‌ها این است که این روز‌ها گذر زمان تنها به نفع برخی افراد خاص است و مصالح فوتبال ایران در این چرخه زمان‌بر کمترین جایگاه را دارد. جرقه جدید تعویق انتخابات نیز از همان ساعات پس از رونمایی رسمی از عدم تصویب اساسنامه‌های فدراسیون فوتبال در هیات دولت زده شد تا هیچ کس تکلیف خود را نداند. از 13 دی‌ماه سال گذشته که 75 نفر عضو مجمع دور یکدیگر جمع شدند و در تریبون‌هایشان از مسائل مختلف صحبت کردند تا همین امروز به نظر می‌رسد هیچ کس به فکر اجرایی کردن یک برنامه زمان‌بندی‌شده مشخص برای برگزاری انتخابات نبوده و هرچه به زمان پیش‌بینی شده برای برگزاری انتخابات نزدیک‌تر می‌شویم گمانه‌زنی‌ها و رفع‌ تکلیف‌ها روشن‌تر و بارزتر می‌شود. به نظر می‌رسد این روز‌ها عده‌ای با سنگ‌اندازی و ارائه تفاسیر محیرالعقول در اصلاح و تصویب اساسنامه به دنبال اجرایی کردن فریب تعویق انتخابات فدراسیون فوتبال هستند. موضوعی که از هر زاویه به آن نگاه شود هیچ نفعی برای فوتبال ایران نخواهد داشت، جز سردرگمی و بی‌برنامگی و عدم پاسخگویی افراد در قبال اتفاقات و ناکامی‌های و بی‌برنامگی‌های فوتبال ایران.
جالب اینجاست که همه این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که از فدراسیون فوتبال در سئول جنوبی تا وزارت ورزش در سئول شمالی چند صد متر بیشتر فاصله نیست. مشکل موجود در راه برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال عدم تصویب اساسنامه از سوی هیات دولت است. برای حل این مشکل و برگزاری انتخابات بهتر نیست که اساسنامه سال 86 یا حتی 92 که مصوبه مجمع را دارد هر چه زودتر در هیات دولت به تصویب برسد تا انتخابات مطابق زمان‌بندی اعلام‌شده با اساسنامه مصوب دولت برگزار شود و پس از آن در زمانی مناسب اگر ایرادی به اساسنامه وجود دارد با برگزاری مجمعی فوق‌العاده اساسنامه جدید تصویب و مراحل تایید خود را نیز از سر بگذراند.
این ساده‌ترین و کارآمدترین راه‌حل برای برگزاری انتخابات و سامان یافتن فدراسیون فوتبال است که به نظر می‌رسد این روزها برخی با حاشیه‌سازی به دنبال ایجاد چالش و تصمیم‌سازی حاشیه‌دار با اهداف غیر ملی هستند. حاشیه‌ای که نباید اجازه داد هیچگاه پررنگ‌تر از متن‌ شود. وزارت ورزش و جوانان به عنوان کانال ارتباطی ورزش با هیات دولت بهتر است که با تدبیر به این موضوع ورود کند و با کوه خودساخته اصلاح و تصویب اساسنامه فدراسیون فوتبال، موضوع را به آینده موکول نکند، چراکه چنین اتفاقی فقط شرایط برگزاری انتخابات در آینده را بیش از پیش دچار ابهام و مساله خواهد کرد.
 


Page Generated in 0/0173 sec